Reklama

Reklama

Zombieland: Rána jistoty

  • USA Zombieland: Double Tap (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Deset let poté, co se Zombieland stal hitem a kultovní klasikou, se hlavní protagonisté (Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail BreslinováEmma Stoneová) opět spojili s režisérem Rubenem Fleischerem (Venom) a původními autory Rhettem ReesemPaulem Wernickem (Deadpool) ve filmu Zombieland 2: Rána jistoty. V pokračování napsaném Rhettem Reesem, Paulem Wernickem a Davem Callahamem projde naše čtveřice zabijáků komickým zmatkem přes Bílý dům a srdce země. Střetnou se nejen se spoustou nových zombie, kteří od prvního filmu vznikli, ale i s některými přeživšími lidmi. Ze všeho nejvíc je ale ohrožují narůstající problémy jejich vlastní, chatrné improvizované rodiny. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (520)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Po obsahové stránce vyloženě špatný film, jehož schematický, slaboučký a lajdácky smotaný příběh o cestě postav z bodu A do bodu B slouží pouze jako nutné pojítko pro sérii komediálních skečů a akčních scén se zombies s kolísavou úrovní kvality. Pochopitelně přitom opisuje od prvního Zombielandu, akorát je to tentokrát všechno mnohem jednodušší, přímočařejší, předvídatelnější a zkrátka ve všech směrech o něco horší. Hlavní hrdinové navíc po deseti letech degradovali do otravných jednorozměrných karikatur, jejichž nesnesitelnost si film navíc plně uvědomuje, ale než aby s tím něco dělal, tak ji využívá jako zdroj humoru (a buduje kolem nich panoptikum záměrně protivných a zveličeně dementních vedlejších postav ve formě personalizovaných stereotypů, aby se vedle nich hlavní hrdinové jevili sympatičtěji). Částečně to zachraňuje akorát celkem zábavná komediální rovina a místy i herci, kteří si natáčení zjevně užívali a je to na nich vidět. Vydařený je sice jen každý třetí až čtvrtý vtip, ale při té obrovské kadenci gagů to moc nevadí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $42miliónovTržby USA $61,088,499Tržby Celosvetovo $88,878,763Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Nakoniec len ďalšie sklamanie a len potvrdenie že Ruben Fleischer je strašne slabý ani nie rutinér. Vôbec nedokáže naplno využiť dobrých hercov a načrtnutý potenciál. Ďaleko, ďaleko údernejší je aj taký Mrtví a neklidní (2013), než toto. Občas nejaký gag aj dobre padne ale na ten jeden je aj desať trápnych, pravidlá postupne prerastú do otravnosti. Stále čakáte kedy to dostane lepšiu pôdu pod nohami ale stále sa to niekam dosť statický posúva a prevažne ponúka dosť nezáživné scénky, ktoré v druhej polovici už dosť mrzia. A to bol úvod so zombii vstupujúcim na plátno dosť spružujúci. /videl v kine: 50%/ ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem nečekal že s tímhle filmem si podám pac už během loga filmové společnosti, ale stalo se. Celý příběh je víc postaven na rozdílech hlavních postav, jejichž dementnosti kraluje blonďatá Madison, takovou kravku nenajdeme ani na poli s stádem od Milky. Záměrná přepálenost téhle postavy mě fakt rozesmívala a pokud dostala scénu s Woodym bylo vymalováno. Chemie mezí hlavními představiteli fungovala za jedna, z filmu šla absolutní pohoda, zombík typ Homer pobavil v každý scéně, zejména chytání motýlků zvládal na jedničku. Tohle je opravdu zábava, která má jedinou ambici, rozesmát. Do jaký míry se to u každém z nás povede je už na každém z nás, za sebe říkám, že už ani nepamatuji, kdy jsem odcházel z kina v takový pohodě a vysmatej jako lečo. Woody je fakt masér ! p.s. Ban pro jednoho místního kretena, který hodnotí každou očekávanou kinopremiéru záměrně opačně, jen aby se stal na pár hodin středem pozornosti aniž by ty filmy viděl by nebyl ? Na jeho adresu bych použil jednu veletrefnou hlášku z mého milovaného Predátora "Sereš mě, dobytku" . ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kdo je nasraný, že pod tímto titulem nenašel sofistikovanou zábavu a materiál pro celovečerní studia a analýzy po promítání v pražské kavárně, tak ten pláče na špatném hrobě. Kdo je ovšem moudřejší a koukal na snímek se záměrem, že by rád viděl vtipnou jednohubku, u které se chce zasmát, tak by měl být po zhlédnutí nadmíru spokojen, protože v této rovině snímek znovu skvěle zafungoval. Výtky ke slabšímu a snad i lehce odfláknutému scénáři jsou určitě na místě, ale do značné míry to zachraňovaly velice vtipně napsané postavy. Zejména blonďatá zástupkyně něžného pohlaví neměla nejmenší chybu. Ta mě bavila při celé své účasti na plátně. Je trošku ironie, že o zombících to celé bylo pomalu nejméně, ale to tvůrci naznačili už v úvodu, filmů a komedií o zombících je takové šílené množství, že zaujmout na tomhle poli není vůbec nic jednoduchého. Takže tvůrci zvolili směr hodně nevázaného road movie, které si všichni zúčastnění herci skvěle užili a přenesli na své diváctvo. Za mě dávám 4 kousky. Od druhého dílu jsem podobnou porci zábavy nečekal. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem si před pár dny pro osvěžení pustil znovu jedničku, můžu s klidem konstatovat, že dvojka se mi líbila ještě více. Sprintující nemrtví, mezi nimiž vynikají T-800, kopice mrtvých nemrtvých, nedozírné možnosti češtiny při překladu několika anglických vulgarismů (tímto děkuji překladateli titulků, páč jsem se fakt bavil) a herci, kteří se jak dobří holubi vrátili. Jen růžová blondýna Deutschová měla premiéru a mně se ta její úděsná blbka moc líbila. Co se mi moc nelíbilo, byla laciná digitální krev. Ale masakry ušly, i když, pokud jsem dobře sledoval, na střeva ven v hlavním záběru nedošlo. Nu což, vynahradily to uťaté a rozšlapané hlavy, jelikož sranda musí bejt. Hlavní myšlenka hledání domova je možná trochu zprofanovaná, ale čím je člověk starší, tím ji bere vážněji. Fajnový kombajn (vzpomněl jsme si na vrtulníku z jednoho nejmenovaného filmu) a věž v Pise konečně spadla. Nu a pak Murray, řádící jak utržený ze řetězu, to všechno dorazil. Za mě rozhodně spokojenost, jelikož v kině se často nezasměju. A tentokrát jsem se zasmál od srdce. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (22)

  • Pomalý a neinteligentní zombies jsou nazýváni pojmenováním Homer, což je jednoznačný odkaz k seriálu Simpsonovi (od r. 1989) a postavě Homera Simpsona. (NiWi)
  • Nápad Madison (Zoey Deutch) o vození cizích lidí cizími lidmi je jasný odkaz na Uber. Společnost, která v Zombieland světě neexistuje, protože Uber i Apokalypsa začali přesně v roce 2009. (LaserJet)

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Chystá se návrat do Zombielandu

Chystá se návrat do Zombielandu

18.05.2018

Ačkoliv to zní neuvěřitelně, příští rok uplyne 10 let od premiéry Zombielandu. Ujetá komedie s Jessem Eisenbergem, Woodym Harrelsonem, Emmou Stone a Abigail Breslin celou dobu čeká na pokračování. A… (více)

Reklama

Reklama