Reklama

Reklama

Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám v boji proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími. (Vertical Entertainment)

Diskuze

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

PetrPan

Ne, ne, to si nerozumíme. Myslel jsem to tak, že zrovna u Savage Streets jsem měl jednu dobu hodnocení a komentář jako jediný. Znal jsem to z videa ještě z 80's. Situace se změnila, když ten film pak uvedli na Festivalu otrlého diváka.

PetrPan

PetrPan (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Je, já ho nedávno znovuobjevil po letech a Linda Blair je tam naprosto skvostná:-) Jinak tedy velmi dobré entrée, já začal "trapně" Vinnetouem:-)

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Jinak ten můj příspěvek, na který reaguješ, se mám ten dojem týkal hlavně muziky, kterou ta děcka v Stranger Things poslouchají. Já vždycky doufám, že se v rámci takového projektu budou propagovat věci, které se nám tehdy líbily, ale ono se tak bohužel většinou neděje. (Proto musím vždycky vyzdvihovat Freaks & Geeks, protože tam ano.) Naopak, tvůrci do toho tlačí muziku, která buďto vznikla až o pár let později, nebo ji tehdy znalo tak pět mladých z pěti milionů. Ale ono to vlastně všechno sedí - osmdesátky vlastně nejsou v těchto filmech osmdesátky, ale jakási iluze osmdesátek, vytvořená podle představ lidí, které tu dobu znají pouze z filmů a vše těmto představám podřizují, včetně muziky.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, PetrPan

 (hodnocení, recenze)

Raději se nebude dohadovat, to je dobrý :-D
Takže víme kdo je tu lhář :-) v pohodě, to mi stačí.

 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Lhář? Tak mi (nám) ukaž, kde jsem tohle tady na diskuzi psal: Tom  přišel, všechno označil za sračku a všichni sou sráči a na film nepůjde. Ukaž nám to tedy, jsme velice zvědavý. Pokud nám to neukážeš, automaticky budeš považován za lháře ty.

Aluska88

Aluska88 (hodnocení, recenze)

Eodeon

Snad ne:) Stejně je ale zvláštní, že představitelé těch nejzajímavějších mladistvých charakterů z Kingových knih a pro mě také nejlépe zahraných, Billa Denbrougha, Chrise Chamberse a Toda Bowdena, to znamená, Jonathan Brandis, River Phoenix a Brad Renfro měli podobný tragický osud. Overdose and suicide.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Aluska88

pravda, když člověk ví, jak ti herci dopadli, dostává to celé ještě hlubší význam. tak tedy, doufejme, že dětské představitele toho aktuálního Toho nic zlého na prahu dospělosti nepotká. ale to by to nebyl King, aby tu někde nečíhalo nějaké prokletí :)

na příspěvěk reagoval Aluska88

Aluska88

Aluska88 (hodnocení, recenze)

Eodeon

Právě:) Děcka přehrály dospěláky. Jonathan Brandis coby Bill je dokonalý. Pro mě nikým jiným nenahraditelný. Dokázal do té postavy vtisknout jakousi zranitelnost a cit. O to hůř se na To dívá, když člověk, ví, jaký byl jeho osud. Tak jako River Phoenix a jeho ztvárnění Chrise Chamberse. Zvláště scéna, jak jim Bill všem říká: "Help me, please..." Jak je úplně zlomený. Stejně jako mladý Seth Green coby Richie Tozier, taky klasa:)

na příspěvěk reagoval Eodeon

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

prosím tě, ty seš takovel lhář, takže radši pomlč, obzvlášť s tvou minulostí tady 

 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Co to tady meleš??? Tom  přišel, všechno označil za sračku a všichni sou sráči a na film nepůjde.
Kde jsem tohle napsal nebo někoho označil za sráče?? Si ty vůbec normální?? Já se taky bavil ohledně filmu a film To jsem za sračku neoznačil a ani nikoho jiného, tak si laskavě přestaň vymýšlet a špinit (já vím, že je to tvoje parketa), ale já si tohle líbit nenechám, neboť to není žádná pravda, ubožáku! Až bude film ke stáhnutí, rád se na něj podívám. Jen se mi na to nechtělo jít do kina (měl jsem o filmu pochybnosti), to je celé.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Aluska88

ano, co si tak vzpomínám, tak měly. v tomhle mi vždycky přišla zajímavá první adaptace Toho, protože představitelé dětí odvedli paradoxně daleko lepší výkony než v druhé části představitelé již dospělých hrdinů. a s tím, jak skvělí byli dětští herci tady v Muschiettiho verzi, je zřejmé, že ve druhé kapitole budou mít herci co dělat, aby se tomu vyrovnali :)

na příspěvěk reagoval Aluska88

Aluska88

Aluska88 (hodnocení, recenze)

Eodeon

Souhlasím. King je možná známý jako "Král hororu", ale je to především také jeho úchvatná schopnost vykreslit charaktery postav v krajních situacích, co z něj dělají mistra vypravěče. Postavy na hranici šílenství, či pokud zažijí něco, co by podle reality nemělo existovat. Setkání s nadpřirozenem. A ve spoustě povídek dokázal, že se obejde i bez hrůz a děsů, zejména povídka Tělo nebo Shawshank. Stand By Me je pro mě jeho asi nejdokonalejší filmová adaptace mimo hororový žánr. Zfilmované Kingovky měly snad vždy perfektní casting dětských herců.

na příspěvěk reagoval Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Aluska88

rozhodně. jsem rád, že konečně zase přibyla nějaká zdařilá adaptace Kinga a vyrovnala nepoměr, i když spíš bych měl říkat zdařilý film podle Kinga, protože nakolik je to zdařilá adaptace nemohu posuzovat. o to se spíš pokoušel článek a právě se mi na něm líbilo, že si všímal i ohledů na to, jak moc film vystihl Kinga tematicky. což je něco, co jako kdyby nikdo jiný vůbec nevnímal. přijde mi, že spíš všude dominuje předpoklad, že pokud z toho jde dostatečná hrůza, je to samo o sobě Kingovi věrné, protože Kingovi přeci nejde o nic víc než děsit lidi. ale to není tak úplně pravda :)

na příspěvěk reagoval Aluska88

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Horor To se dočká seriálového prequelu

Horor To se dočká seriálového prequelu

30.03.2022

Streamovací služba HBO Max oznámila, že chystá seriálový prequel kultovního hororu Stephena Kinga To. Projekt se momentální jmenuje Welcome to Derry a odkazuje tak na ikonické městečko, ve kterém… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Reklama

Reklama