Reklama

Reklama

Alien vs. Predator: Redemption

(amatérský film)
  • USA AVP Redemption
Krátkometrážní / Akční / Sci-Fi
2010, 22 min

Obsahy(1)

Tento krátký amatérský film vznikl pod vedením Alexe A. Popova. Vzniknout měl prý za dva roky s rozpočtem 500 $.
Z predátora, kterého převážejí lidé na lodi, se vyklube zmutovaný vetřelec a pomalu likviduje posádku. Na scénu přichází vyslaný predátorský bojovník. Ten se dostává na loď, aby zlikvidoval všechnu havěť. (beran-ek)

Recenze (91)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Za 500 dolarů hodně muziky. Opravdu klobouk dolů před Popovem, tenhle fan film je jeden z mých nejoblíbenějších, nádhera. Byl jsem přikován k židli a dokonce jsem měl v některých momentech otevřenou držku dokořán, WOW. Takový pocit jsem vůbec nezažil při filmových crossoverech. Takhle se má přistupovat k filmům, s láskou a hlavně snaha. Musím si to pustit ještě jednou, SUPER! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nic víc než začátek, bitku a konec nečekejte. A přesto tvůrci příjemně připomenou magický svět vesmírných monster, kde člověk tak nějak jen přicmrndává, i když v comicsových příbězích mnohdy i sám rozhoduje. Původní hudba, převzaté motivy, prostředí, scéna. Zejména pro vetřelce mám slabost, proto jsem s radostí sledoval vypilovaný vetřelčí svět s královnou navrch jako třešinkou... Dnešní divák se namlsal špičkových nákladných efektů, které se ale stále častěji stávají cílem, nikoliv prostředkem. Ukázkovým příkladem je srovnání řady současných animovaných comicsů - Superman, Batman, Spawn ad. - s verzemi hranými. Mně se tohle prostě líbilo! ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Bravo!Parta nadšenců vzala 500 dolarů a 2 dlouhé roky si hrála po garážích a sklepech na filmaře,při čemž stvořili úžásnou bitku,dvou nejlepších vesmírných monster.Hodnotit efekty nemá nejmenší smysl,ty jsou jako z počítačové hry v roce 1997,ale atmosféra,hudba i děj jsou tak bravůrně režisérsky zmáknuté,že si na ně lehce zvyknete.Plných 18 minut čistého děje sem se prímově bavil a Axel Popov si zaslouží veliké uznání a poděkování od fanoušků.Pokud by se mělo točit 3 pokračovaní,režii bych svěřil jedině jemu.Jako filmař nadšenec a amáter gratuluji a lehce závidím :-) 85%. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

No, s těmito triky by "Redemption" do kina jít nemohlo. Nicméně, nepotřebuji všechno doslovně, něco fantazie promine. Tenhle fan-film je docela solidně natočený a nápaditě používá snad všechny atributy vetřelce i predatora stokrát líp, než všechna velkorozpočtová pokračování za posledních jářku 20 let (tedy zahrnuji do toho už i 3. vetřelce a veškeré vs.). ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Pěkný. Ale na PREDATOR: Dark Ages to ve smyslu koncepce a atmosféry pro mně, nemá. Palce nahoru za ten výborný a v základě jednoduchý nápad, udělati z vyřazené Sulaco, genetickou výzkumnou stanici. Přesně to zapadá do Aliens universe, jak jej znám z comicsů. Lidem jak z Dark Ages, tak z Redemption, by se měly dáti pořádná práva a peníze a všichni by zapoměli na chujovinky typu AvP či Prometheus, páč ten ve srovnání s tímto působí právě jako brutálně předražený fanfilm, zatímco ty mnou zmíněné 2 fanfilmy...ne. A to je špatně. Jsou už dávno mnohem lepší režiséři, než mimoň Scott. Jen o nich nikdo neví. :-/ ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Celkový rozpočet filmu byl pouhých 500 amerických dolarů. (AngelusCZ)
  • Cameo mariňáka si zahrál samotný režisér A. Popov. (Epistemolog)

Reklama

Reklama