Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dramatických událostí ze závěru poslední epizody uplynuly dva roky. Víme jen tolik, že Sherlock žije. Vrhl se ze střechy nemocnice sv. Bartoloměje, a přesto žije. Pro svět ovšem zůstává mrtvý. Vyrovnat se s jeho smrtí bylo těžké především pro Johna Watsona, nyní se ale zdá, že konečně dokázal obrátit list a posunout se v životě dál. Jeho znovunalezený klid nemá mít ovšem dlouhého trvání. Londýnu hrozí masivní teroristický útok, jehož odvrácení si žádá Sherlockova génia. Detektiv vstává z mrtvých, k jeho překvapení se věci ale nevyvíjejí tak, jak si představoval. (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epický návrat Sherlocka na scénu, který se soustředí na Johnovu reakci a vtipkování okolo fandovských teorií o tom, jak Sherlock přežil pád, a nový případ jede na druhé koleji. A nový velepadouch se jen mihne na konci. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to více o Sherlockovi a Johnovi, o jejich špičkování a o tom, jak to vlastně bylo minule, než o novém případu, který vlastně málem skončí i nevyřešený... A je to trochu škoda. Závěr slibuje propříště lepší podívanou, a tak mu budu věřit. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scenáristi išli na to tentokrát trochu inak. Upustili od atmosféry, pridali na hravosti a trochu zabudli pritom na prípad. To ale nevadí, pretože sledovať alternatívne verzie pádu zo záveru druhej série mi pripadá ako zatiaľ ten najlepší nápad celej série. Nakoniec ide samozrejme aj v tom prípade o vysokú hru a finále je napínavé. Freeman s fúzami vyzerá ešte horšie, ako Pavel Trávniček. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U sledování první epizody třetí série jsem měl po celou dobu neodbytný pocit, že tvůrci příliš tlačili na pilu. Podle ohlasů diváků se humor ujal, takže s ním v žádném případě nešetřili, a to byla trochu škoda. Měl jsem dojem, že se dívám na komedii lehce říznutou detektivkou, opakované krkolomné vysvětlování Sherlockovy nesmrti mě otravovalo a myslím, že má Mark Gatiss štěstí, že je Annie Wilkes jen fiktivní postavou. ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě asi zatím nejhorší díl z řady Sherlocka. Pro tvůrce příliš obtížný úkol navázat na dost ošemetný závěr posledního dílu druhé série. Díky tomu došlo na zdlouhavé vysvětlování, udobřování, které naštěstí vynahrazoval skvělý humor. Nebyl zde prostor pro nějaký kule rvoucí případ a tudíž detektivní podtext působil docela jednoduše, se spoustou pofiderné logiky. Asi jsem moc namlsaný předchozími díly......7/10 ()

gogos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, po neskutečně nářezové druhé sérii přichází lehčí sprcha v podobě úvodního dílu třetí série. Sherlock je zpátky a s ním opět Dr. Watson. A oba jsou opět skvělí. Nicméně se mi nějak napáčil celý koncept dílu, hlavně pak velmi výrazné zapojení fandomu do příběhu a možná až zbytečné teoretizování s tím, jak to nakonec všechno bylo. Ten hlavní příběh se pak možná až zbytečně moc dostává do pozadí. Někomu tato forma možná vyhovuje, mně o trochu méně. V pořadí sedmá epizoda je první, které bych nedal tak vysoké hodnocení, jako těm předchozím. Hodně slabé 4* ()

movieband 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V lecčems bych souhlasil s uživatelem gogos. Úvodní díl třetí série divákovi nabízí hned několik vysvětlení, jak proběhl závěr Reichenbachu, nabízí upgradované zpracování ve formě více slo-mo záběrů (v celku to bylo tímhle efektem předimenzované) a samotné zapasování fandů, kteří sdíleli hashtagy (?). a koumali všemožné konspirace. Jediné tři body, které bych úvodu třetí série Sherlocka vytknul. Samotný děj o Guyi Fawkesovi je chytrý a zapadá do sebe jednotlivými dílky v průběhu jako mozaika. Špičkování mezi Sherlockem a Watsonem zůstalo a díky konci Reichenbachu bylo v tomhle díle asi nejintenzivnější. Naposled dostal Sherlock od Watsona takovou sodu ve druhém díle druhé série. Já jsem s návratem spokojený. V co však doufám, tak je to, že tvůrci upustí od toliko užívání slo-mo záběrů a vyhrají se raději s jinými atributy seriálu. "Remember, remember, the fifth of November..." 80% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sherlock je zpátky ... se všemi svými nanejvýš osobitými a neobyčejně sympatickými výstřelky. Nicméně život šel dál ... po celé dva dlouhé roky, kdy se vyskytoval mimo Londýn. Taktéž Mark Gatiss, Steven Moffat a Steve Thompson nezaháleli, když s trochou zlomyslnosti rukou společnou a nerozdílnou pozměnili Sherlockův mikrosvět ... a svou cílevědomou, maličko destruktivní činností tak stvrdili platnost onoho okřídlené rčení o řece, do jejíchž vod dvakrát nevstoupíš. Ovšem milý detektiv dle očekávání nezaváhá a zpřetrhané nitky navazuje po svém, což nezúčastněný divák zajisté ocení - ani zbrusu nová, správně komplikovaná zápletka s několika specifickými odbočkami a drobnými úlety nezůstává pozadu, bez mrknutí oka snese srovnání se všemi předchozími ... a mně nezbývá než konstatovat, že Země se sice pootočila, ale Sherlock taky nezůstal stát na místě - tudíž nevidím nejmenší důvod k jakýmkoli výhradám či pochybnostem, které by se týkaly oběžné dráhy Země či snad přímo osobnosti ústředního hrdiny. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě je třetí série nejvyrovnanější a asi i nejlepší, což dokazuje i první díl, který (opět) naprosto fantasticky a dechberoucně vrací na scénu Sherlocka Holmese, jehož vysvětlení, jak přežil pád ze střechy je něco tak naprosto geniálního, že jsem nic lepšího snad v životě neviděl - no skutečně.... Watson vypadá s knírem blbě a Mary je velmi sympatická a skvěle zahraná... 100%. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek nové sérii začal menším škobrtnutím. Primárně se totiž děj spíše zaměřoval na Sherlocka a Watsona přímo a sekundárně byl děj směřován na zápletku s tím, že no... on tam někdo má někoho odbouchnout, ale koho to zajímá? Začátek třetí série má sice vtipná podtón, který plně oceňuji, ale stále mi přišlo, že vždycky se příběh snaží napůl řešit problém případu a poté postav. Ukázkový příklad bylo právě finále předchozí sezóny. Zatím asi nejhorší díl Sherlocka, ale to mi furt nebrání v tom tvrdit, že to i tak bylo super. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadstandardní rozjetí 3.série, především díky různým úhlům pohledů a vysvětlování Sherlockovy "smrti". Nevím, co všichni mají, když tu melou, že už další díly jaksi vycházejí z původního konceptu a jsou tématicky jinde..Mě naopak přijde, že dialogy, pointy a i herecká soudružnost herců je stále lepší, navíc i lehounká změna v povahovém rysu u Sherlocka (víc lidskosti a emocí) je jenom do plusu..................moje hodnocení = 10 z 10. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sofistikované a pritom tak hladké. Táto epizóda snáď nemôže mať jasnejšie posolstvo, ktoré síce rozochveje, rozvíri diskusie, ale je to tak. Sherlock nie je mŕtvy, netreba to viacej rozoberať. I keď správna eventualita je iba jedna a tej sa pravdepodobne nikdy nedočkáme, prinajmenšom sme sa aspoň pousmiali nad tými všetkými alternatívami ohľadom zinscenovanej divadelnej hry, ktorá bola do detailov prekombinovaná. Technická stránka bola vycibrená do vizuálnej dokonalosti. Dialógy boli napísané opäť prvotriedne, nesmierne chytľavo a chytro. Konverzačné scénky so Sherlockom a Mycroftom som si užil. Johnove odpustenie Sherlockovi ma poriadne rozcítilo, aj keď zase Sherlockov záchvat smiechu ma trošku vyviedol z miery. Molly a Sherlock sú proste rozkošný a chémia medzi nimi funguje neskutočne. ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moderní Sherlock se mi docela líbí.Dávám 4 hvězdy.Tato epizoda je velmi dobrá.Holmes se chce zde zabít a nakonec to přežije...Hodnotím 80 procenty.Tento seriál jako takový je výborný a herec Cumberbatch je v něm vynikající. ()

zdenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předchozí díl patřil k těm nejlepším a bylo náročné na něj smysluplně navázat. Bohužel se to moc nepovedlo. Vysvětlení předchozích dějů bylo hned několik, ale žádný z nich mě nijak neokouzlil. Pořád jsem čekal na ten moment, na ten pocit, který jsem měl když v minulém díle Sherlock udělal to co udělal. Ve finále mi došlo, že jsem se u tohoto dílu cítil přesně tak, jak se musel cítit chudák Watson, když se mu zjevil duch. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gatiss se snaží poskládat to, co Thompson v předchozím díle rozbil - tj znovu prezentovat Sherlocka jako geniálního detektiva nad hranicí lidských možností, ke kterému cítíte obdiv a ne jen rozpačitou lítost. A daří se mu to - tak nějak. Sherlockův návrat je podávaný humornější a uvolněnější formou, ve které jde více o návrat postavy do jejího "domácího prostředí" a obnovu přetrhaných vztahů, nicméně rekonstrukce Sherlocka jako úctyhodného detektiva je takovým mrkáním na diváka: "já vám dám přijatelnou historku o tom, jak to celé předtím bylo jinak a vy se v ní nebudete moc rýpat a bude nám to všem fungovat". (Nicméně, abych byl fér, detektivní část tohodle dílu je docela zábavná, i když dost rozvolněná.) ()

Reklama

Reklama