Reklama

Reklama

Paranormal Activity 3

  • USA Paranormal Activity 3 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

I kvůli maximálnímu požitku z filmu zůstává jeho příběh úzkostlivě střežen. Prozradit lze snad jen to, že v něm znovu vystupují hrdinky předchozích dvou dílů, paranormálními aktivitami pronásledované sestry Katie a Kristi, s nimiž se vrátíme ke kořenům zla, do časů jejich dětství, kdy se rády vzájemně strašily a hrály si na vyvolávání duchů, až se jim to jako bumerang začalo vracet. Připravte se na intenzivní filmový zážitek, který nenechá nikoho chladným. Snad kromě hrdinů filmu, kteří se s paranormálními aktivitami setkají na vlastní kůži. Vy ostatní toto setkání možná přežijete. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (449)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Znovu opakuji, že mám k Paranormálním aktivitám osobní vazbu. A trochu naivně doufám, že k paranormálním jevům mají osobní vazbu i samotní autoři série, přičemž nemám na mysli vazbu prázdná peněženka-napěchovaný účet. Ne, že by pro mě vrcholem strachu bylo čekání na upadnutí naběračky z věšáku u sporáku, jak tu mnozí vtipně popisují, ale několik momentů mě napružilo jako kšandy, a pak také - pokud bych se měl vyjádřit k otázce, jestli podle mě existuje spíš Bůh nebo Ďábel, pro červeného mužíka bych nalezl více důkazů (třeba sebe... :-)). Trojka je oproti uzívané dvojce určitě krokem vzhůru, ale co měl znamenat ten pomatený konec? Pramalá gradace a žádný pořádný shockend, což jen napůl zachraňují zadní vrátka, která si tvůrci nechali otevřená pro další díly. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Když nevíme, jak dál, natočíme prequel k celé sérii, a nestrašidelné domácí video nabere mega imbecilní rozměry. Pokud se u tohoto filmu někdo vyděsí, tak bych doporučoval neprodleně se objednat u Cimického. Zaráží mě, jak někdo tohle může poslat do kin a spousta skvělých filmů se do kino distribuce nedostane. Proč k natočení této stupidity museli být zapotřebí dva režiséři, když výsledek vypadá, jako když je natočen za jedno odpoledne. Nehledě na to, že záznam jakoby z roku 1988, je na tu dobu příliš kvalitní, a stejně tak zařízení domu v mnohém neodpovídá tomuto období. Lidé, ano záměrně píšu lidé, nikoliv herci, předvádějí výkony, u kterých je označení ochotník ještě kompliment. Malé holky představující Katie a Kristy nejsou svým dospělým herečkám ani trochu podobné, ale jako jediné uměly trochu hrát. Film, nikoliv horor, je založen na tom, kterak některý z členů duchy stižené rodiny nahrává ve dne a v noci ostatní rodinné příslušníky a mimoděk na záznamu objeví něco paranormálního. Tento člověk zřejmě trpí obsedantní poruchou osobnosti, ale to mu nikdo ve filmu nepoví, akorát ho maximálně okřiknou, aby už netočil a to je všechno. Scény strašení jsou více než směšné a probíhají asi takto: Představte si statický záběr kuchyně a naráz spadne z horních polic všechno nádobí. Normální divák se nelekne a ještě normálnější divák asi až za pět minut si uvědomí, že se měl asi leknout a tak, aby to napravil, vyčká na další lekací scénu. A je to neuvěřitelné, ale ta opravdu přijde. Letící přikrývka z postele rovnou do kamery připomene jeden díl Krkonošských pohádek, kdy Trautenberk ležel nastydlý v posteli a najednou se otevřelo zprudka okno, načež závěs připevněný na provázku poletoval v průvanu. Koho by napadlo, že už tehdy to byl předchůdce stěžejní lekací scény v Paranormal activity 3. Závěr je hrůza sama o sobě a titulky to jistí. Nemám nejmenší ponětí, komu by se tahle blbost mohla líbit. Reakce otrávených diváků odcházejících z kina hovoří za vše. 0% ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Být tohle Paranormal aktivity 1, troufám si tvrdit, že by se pořádně otřásly základy hororového filmového světa a velmi pravděpodobně by se o ničem jiném dlouhou dobu nemluvilo. Avšak tato série má trochu jinou tendenci než třeba SAW. Jednička moc lidí nenadchla včetně mě, dvojku sem neviděl, ale dle hodnocení to byl ještě větší průser, takže trojka mohla být posledním hřebíčkem do rakve této série, jenže on se stal úplný opak. Režiséři natočili něco, co si rozhodně zaslouží pozornost a nepochybně i vyšší hodnocení. Myslím, že PA3 docení především skuteční hororoví fajnšmekři, kteří už mají nějakou tu řádku hororů za sebou a můžou vše porovnávat. A to jsem i já. A já doporučuju jediný: nekoukejte na trapnou jedničku a dvojku, začněte rovnou od tohoto dílu a těšte se na čtyřku, protože režiséři ví, co chtějí a to se mi zatraceně líbí. NO BLOOD BUT A LOT OF FEAR 75% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička, ale zase mnohem nápaditější a snesitelnější než nezáživná dvojka. Příběh se chytře vrátil do minulosti, aby znázornil samotný počátek všeho zla a mohl tak opět trochu rozproudit divácké očekávaní, které se po druhém dílu muselo zákonitě vytrácet. Sice to výrazně doplácí na to, že se jedná už o třetí díl a úroveň strašení by musela zázračně vystřelit vzhůru, aby si divák ještě mohl nervózně kousat nehty a nechat se překvapit, ale atmosféra je tentokráte nepříjemně hmatatelná a příběh gradovaný přesně tím způsobem, jak jsem si od něj představoval. Ale v první půli se film pořád hrozivě vleče a ta amatérská kamera, která je při nočních scénách třešničkou na dortu, tomu spíše hodně ubližuje. A navíc mám vůči téhle sérii trochu předsudek a nahlížím na ní spíše jako na komerční výstřelek, než na duchařský horor, který se v budoucnu může stát nějakým kultem. Za málo peněz se také v dnešní době nic velkého nenatočí.. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

To jsou mi, ale věci... Podobně jako v jiné rádoby hororové sérii Resident evil kterou jsem komentoval nedávno se i v této sérii našel jeden koukatelný díl a shodou okolností je to opět ten třetí. Nicméně tady to mělo skončit. Nic skvělýho na tom sice není, ale ušlo to. Co přišlo potom to už je hotová tragédie.50% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se od června 2011 do srpna téhož roku. (Hal_Moore)
  • Film nemá žádnou hudbu. (griph)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 5 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Nejúspěšnější filmové studio roku 2011

Nejúspěšnější filmové studio roku 2011

04.01.2012

...je Paramount Pictures. Včera jsme tu s Rogerem Ebertem sténali nad dramatickým úbytkem diváků v kinech. To samozřejmě neznamená, že by se tok peněz v Hollywoodu zastavil. Nejlepším hráčem loňska… (více)

Reklama

Reklama