Reklama

Reklama

Vesmírná loď Galactica - Krev a chrom

  • USA Battlestar Galactica: Blood and Chrome
Ukázka z filmu 6

VOD (1)

Obsahy(1)

Blod and Chrome je další spin off populárního seriálu Battlestar Galactica. Děj se odehrává v prostředí 1. Cylonské války, tedy zhruba 50 let před událostmi původního seriálu. Hlavním hrdinou je nováček koloniální armády poručík William "Husker" Adama, který usedá do kokpitu starého Raptora jménem "Lasička". (Scarecrow4)

Videa (11)

Ukázka z filmu 6

Recenze (61)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Já viděl tento seriál jako celek a hodně se mi to líbilo. Je zde hodně akce, skvělé obsazení, pervektní efekty a pěkná hudba. Zasazení seriálu do první Cylonské války se hodně povedlo a klidně by to mohl být i pilot k novému seriálu, který by se točil okolo W. Adamy. Narozdíl od Web seriálu z prostředí Halo, má Blood and Chrome svižné tempo a hodně povedenou akci. Navíc když jsem viděl opět Galacticu, byl to parádní pocit. Víc takových počinů z Universa Battlestar Galactica. Za mě 90% :) ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Do světa Galacticy to vnáší nové prvky - větší detaily než třeba ty, které se objevovaly v Razor Flashbacks (podobnost náhodná - zasněžený svět atd.). Zároveň tvůrci propojují vychytávky nastavené Capricou do světa BSG. Některé nápady nejsou vůbec špatné - člověk v tom cítí lásku k BSG i Hvězdným válkám. Na rozdíl od jiných webizod je možná BaCH lehce znevýhodněný - mezi všemi předešlými minisériemi byla řada známých faktů, které rafinovaně dopracovávaly a osvětlovaly řadu motivací. v hlavní linii. Tady je to jaksi okleštěné, ale pořád se na to hezky kouká. PS: Za Triciu Helfer tradičně děkuji v jakékoliv formě. ()

Reklama

papaguy 

všechny recenze uživatele

Webseriál předhozený vyhládlým fanouškům. Čili nemá smysl srovnávat se standardní seriálovou produkcí (čehož se hned v zápětí dopustím). Na webseriál nadprůměr. Ale jinak klasika - končí to dřív, než začne... Taková minijednohubka. Designově mrazivější, herecky mírně slabší. Děj má sprinterské tempo. NEuvěřitelný přemotivovaný Husker bez přiškrceného barytonu. Hudba vychází z původních námětů, ale taktéž s ní tvůrci zbytečně šetří - vyjma závěrečné metalové úpravy nosného songu, adaptace Gayatri mantry... Vyskytne se tu a tam pár klišoidních miltaristickoidních momentů ve scénáři, ale jako celek fajn počin, který potěší, fanoušky sci-fi a bsg obzvláště. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Kdyby to natočili amatéři jako fan-film s rozpočtem z veřejných sbírek mezi kamarády, tak Blood and Chrome klidně zatleskám - ale na profesionální produkci je tohle prostě bída. Příběh není tragický, byť odpovídá zhruba jedné seriálové epizodě (a to zdaleka ne těm nejlepším), ale herci jsou tu stěží béčkoví a triky jsou na úrovni tv produkcí z devadesátých let. Naštěstí to tu aspoň neprasí pokusy o tajemno a metafyziku, na které dojela plnokrevná Galactica ve svých finálních sériích. 5/10 ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Zřejmě jde o pokračování něčeho, co jsem neviděl, ale přesto jsem to zkouknul. Expozice uvádí diváka do děje, který se odehrává v daleké budoucnosti. Vesmírem sviští tolik kosmických lodí, že to tam vypadá jak v Praze při dopravní špičce. Zároveň se dozvídáme, že už nějaký čas probíhá válka lidstva s roboty. Celkově to působí dojmem, že doba je úplně na houby, ale pozor, americká armáda zavedla společné dámské a pánské sprchy, takže jakási pozitiva tady přece jenom jsou. „Neznáme se ze sprchy, slečno?“ Pak se postupně rozběhne děj filmu. Kosmické lodě po sobě střílejí atomovkami, pak nějaká zasněžená planeta s biosyntetickými hady, sem tam i zlý robot, no a tak vůbec. Nikdy v životě jsem nehrál počítačovou hru, ale občas jsem někde nějakou letmo zahlédnul a vypadalo to v ní dost podobně jako v tomhle filmu. Tenhle typ akčního sci-fi mi moc nesedne. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Na konci 10. webepizody "Blood and Chrome" je možné vidět Viper "Husker", která je Williama Adama (Luke Pasqualino) a se kterou později letěl i jeho syn "Apollo" v seriálu Battlestar Galactica (od r. 2004). (ExpertAsie)
  • Projekt měl být původně seriál, ale nakonec z plánů sešlo a vznikly webepizody. (ExpertAsie)

Reklama

Reklama