Reklama

Reklama

Stavebná firma pri demolačných prácach poškodí a pradávnu hrobku a prebudí v nej hromadu krvilačných zombíkov z dlhého spánku. Našťastie, sú tu dvaja frajeri z East Endu, ich podarení kamoši a agilní starčekovia z miestneho domova dôchodcov. Svižná antideveloperská zombícka komédia doplnená jedinečným londýnskym slangom sa zmení na krvavý kúpeľ. (TV JOJ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (211)

evilmind 

všechny recenze uživatele

Opravdu zdařilý britský pokus o zombie komedii ve stylu Shaun of the Dead - sice to není zdaleka tak dobré jako velký vzor, ale rozesmálo mě to nahlas hned několikrát, a nic jiného od komedie ani nečekám. Jsou tam scény, co fungujou prostě parádně, a můžete se na ně klidně dívat znova a znova, ale bohužel i poměrně hodně dost upracovaných gagů, které ve snaze být co nejvíc cool vyšumí spíš do trapna. Jasně, od filmů tohoto typu nečekám nějakou extra logiku, ale pokud to neni crazy komedie (což není) tak scéna jako zombie s kovovou destičkou v hlavě a její komplikovaná likvidace, nebo odpoutání lodi, působí prostě divně. A je na tom hrozně vidět, jak autoři měli vizi nějakého vyvrcholení scény, ale prostě se jim nepodařilo najít způsob, jak k němu dojít vtipně a nenuceně. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Sundejte je ze mně! Jsem slabý na srdce! '' -- Zombieland po britsku mi sednul. V několika místech téhle zombie komedie jsem se musel fakt smát. Vtipy byly originální a nápadité! Britský černý humor zbožňuji a tady je ho spousta. Je škoda že ke konci tak po 2/3 ho bylo méně a méně... Už jen ten kocept, amatérští bankovní lupiči a osazenstvo domova důchodců (z nich řada ani bez kolečkového vozíku či chodítka neudělá krok) se postaví zombie nákaza decimující Londýn. Zombíků je spousta a naštěstí se dají likvidovat mnoha způsoby, takže se divák nudit nebude. Kdo hrál na PC Dead Island bude vědět o čem píšu :-))) ! Škoda toho zvolněného tempa na konci jinak bych šel s hodnocením výš. Dávám tři izolepou slepené granáty! * * * ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Další zombie řezivo v podobě této surové parodie. Tentokrát tedy v podání pomalých, ale vysoce nakažlivých špinavců. Děj je na komedii tohoto typu nadprůměrně zajímavý a soustřeďuje se na rodinu, jež se snaží překonat finanční krizi a zachránit dědečkův životní byznys od krachu. Mlaďoši se problém rozhodnou vyřešit po svém, čímž svou pozici ještě zhorší. V tom propuká nákaza, vše ostatní jde stranou a ta pravá legrace začíná. Film je plný skvělých hlášek, grafického násilí a kvalitního britského humoru. To vše dohromady působí impozantně, jelikož hlavní postavy byly důmyslně vybrány, s dostatkem času na backstory pro každého a co je nejdůležitějímají, mají spolu opravdu výjimečnou chemii. Nejvíce mě z nich potěšil spavý chlípný dědouš a bojácný účetní se srdečními problémy, což byli také strůjci dvou nejvtipnějších scén z celého filmu. Strašidelné to nebylo vůbec, ale za ten Gore, akci a komedii dávám jednoznačných 80%. PS: Hovorové označení Cockney popisuje specifického obyvatele Londýna. O českém a slovenském výkladu názvu lepší ani nemluvit..... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem, bohužel. Neurazí, nenadchne. Pár scének pobavilo velmi dobře, ale jinak to je stále ta samá písnička. Na světě je už oficiálně nový subžánr - "britská zombie komedie" (u mě stále vede Doghouse). Pokud je to pro někoho první film v tomto subžánru, tak se mu asi bude líbit víc, pro otřelé fandy to asi nebude nic moc nebo právě naopak si to užijí a to v případě jsou-li zombie jejich život. Jinak taky chválím úvodní titulky. 55% ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Škoda přeškoda nevyrovnaného tempa filmu...Dost se to zpomaluje a místy se skoro nic neděje. Ale když se děje, stojí to často za to, britský humor je zastoupen v hojné míře a i když by ho mohlo být víc, je to zábavná vize toho, jak by se se zombie apokalypsou vyrovnali obyvatelé Londýna. Bitka rowdies je prostě skvělá a některé gagy jsou ultimátní. Na druhou stranu z toho šlo určitě vytřískat víc, hlavně scénář mohl být trochu košatější. Ale jako zombie jednohubka s typicky ostrovním vtipem je to dobrá zábavná záležitost. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Cockney je východolondýnský dialekt používaný hlavně v části East End, odkud hlavní hrdinové filmu pochází. (Milan25)
  • V úvodu filmu hraje píseň „Monster“ od rockové skupiny The Automatic. (JerryMalfoy97)
  • Keď vybuchne v dodávke bezpečnostná farba a zadymí auto, vodič Terry (Rasmus Hardiker) si otvorí okno a kašľe von z okna. V ďalšom, bezprostrednom zábere sú však všetky okná uzavreté napriek dymu v aute. (Laslo)

Reklama

Reklama