Reklama

Reklama

Nespoutaný Django

  • USA Django Unchained (více)
Trailer 2
USA, 2012, 165 min

Scénář:

Quentin Tarantino

Hrají:

Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio, Kerry Washington, Samuel L. Jackson, Walton Goggins, Dennis Christopher, James Remar, David Steen (více)
(další profese)

Píše se rok 1858 a v Americe právě probíhá občanská válka. Texasem vedou bratři Ace a Dicky Speckovi pěšky skupinu spoutaných černých otroků a mezi nimi je i hlavní hrdina otrok Django. Ten má šanci získat díky nájemnému lovci lidí dr. Schultzovi svobodu, pokud se mu povede dopadnout vraždící bratry Brittlovi. Djangovi se tak zároveň naskytne příležitost najít ženu, kterou musel před lety nedobrovolně opustit. Ani jeden z hlavních hrdinů však netuší, jak blízko jsou nejnebezpečnějšímu dobrodružství svého života... (TV Nova)

(více)

Recenze (3 236)

P_Soar 

všechny recenze uživatele

Přehnaně pompézní a kýčovitý happyend přehluší téměř dokonalý příběh, který má propracovaný druhý plán v podobě měnících se motivací jednotlivých postav. Tarantino se tu nikoli poprvé předvedl jako vynikající dramatik, jehož schopnost kombinovat humor, nadsázku, drama, násilí a psychologické hlubiny postav je téměř geniální. Přirovnání Tarantina k soudobému Williamu Shakespearovi se po zhlédnutí tohoto filmu nejeví ani jako moc velký úlet:-) ()

Va33ek 

všechny recenze uživatele

Pokud si pustíte tento našlapaný western, kde se kloubí dohromady zajímavý příběh, úžasné herecké výkony, hudba od Ennia a genialita Tarantina , tak nemůžete šlápnout vedle! ()

ruby28 

všechny recenze uživatele

jelikož jsem nestihl začátek filmu a tudíž jsem nebyl ovlivněn ani titulky, natož názvem filmu.... strhnul mě film svou jednudochou krásou.... zrovna když zubař našel Djanga... a odpráskl otrokáře. Trochu mi to pokazil Leo, ale Samuel to vyrovnal... není co dodat... skvělý film bez předsudků :-) ()

Lubess.Knopp 

všechny recenze uživatele

Hledáte komedii ? Akční krvák ? Kvalitní film ? Drama ? Western ? Di Capria ? Nebezpečí ? Černochy na plantážích ? Tohle je ta nejlepší volba co si můžete vybrat . Samozřejmě až po Temném rytíři je toto můj nejoblíbenější film . Oceněn Oscarem jak jinak . Vyšinutý Němec a Pomstichtivý Django co víc si přát. Větší genialitu nenajdete . Jednoznačně 100% A těším se na další Tarantinův film ..!!! ()

Dr.Schultz38 

všechny recenze uživatele

Väčšina ľudí si myslí, že Tarantinove filmy sú iba o dlhých rozhovoroch a následnej striekajúcej krvi. Ale to nie je pravda. Tarantino vkladá do svojich filmov čosi viac, ale vždy úplne odlišné "čosi viac". Záleží len na človeku, komu čo vyhovuje. A mne Djangové "čosi viac" dokonale sadlo. Zubár, otrok a otrokár tu hrajú ako o život. Netradičný soundtrack vás vtiahne do deja a pri scéne s kukluxklanom sa vám chce už len kričať "Bravo maestro!!!" P.S. mal som isť študovať zubarinu. ()

Nag0 

všechny recenze uživatele

Z dobre našliapnutej prvej polovice som precitol do polovice druhej, ktorá už rozhodne neoplývala tým istým opojným rázom. Bol to moment, kedy sa Waltzov brilantný dr. Schultz dostal do úzadia, a ku kormidlu sa dostalo trio DiCaprio, Jackson a Foxx, pričom aspoň scény s prvými dvoma menovanými vyvolali u mňa ako také pozitívne pocity. Proste po scénach Djanga a Schultza v prvej polovici, ktoré ma tak nadchli som sa po zvyšok stopáže len spytoval sám seba, kde sa stratilo to počiatočné čaro. ()

Gragen 

všechny recenze uživatele

Velice povedená westernovka. Člověk by si mohl v dnešní době myslet, že udělat klasickou westernovku nelze natočit... má samozřejmě pravdu, ale asi jen z jediného důvodu - obraz je dnes čistší a kvalitnější. Naproti tomu tu máme hudbu, herce, režisérské povolání atd., která jsou stále geniální! Smekám před Tarantinem, protože zasadil příběh do krásné krajiny, kde mu z mého hlediska vše funguje... Dokonce jsem mu odpustil až zběsile nereálně ulítávající zastřelence ;-) ()

SeeSaw 

všechny recenze uživatele

Setkávám se s názory že Tarantino není tak úžasný, že jeho filmy nejsou tak kultovní, že se z něj dělá až moc velká hvězda a že až tak jedinečný není. Váš názor. QT je v první řadě nesporně největší filmový milovník a znalec, to vám o něm potvrdí přinejmenším každá hvězda která již byla pod jeho režijní taktovkou. Co ale dělá s QT tak výraznou osobnost, je to že tělem,tvorbou i duší dělá poctu kinematografickému řemeslu svou snahou o zachování významu "velkého plátna". V případě Djanga tomu není jinak. Hvězdami nabytý film s Tarantinovou prozatím asi nejsilnější zápletkou z prostředí "černých tváří" mě dostal. Výborné dialogy a finále ,které mi vyčarovalo masochistický úsměv na tváři (na pytlících se nešetřilo). Dialogy byly, jak je u QT obvyklé, vygradované až do posledního momentu. Příjemný Jamie Foxx, děsivý DiCaprio a výborný Christoph Waltz s další rolí na tělo. Tohle je prostě můj šálek kávy !!! ()

SamVonGoston 

všechny recenze uživatele

Tarantino to dokázal a natočil western, ktorý som musel vidieť 3x za sebou. Perfektné obsadenie a dej, ktorý nepoľavil z obrátok ani na chvíľu. Po pre mňa nie príliš oceňovanými Hanebnými parchantmi ma týmto filmom dostal. Ak si dobre pamätám jediná vec čo mi na ňom vadila bol akoby odstrihnutý dej po odchode do hôr vysvetlený jednou vetou. ()

vilis_11 

všechny recenze uživatele

Jak to ten týpek dělá, že vždycky natočí film tak, jak bych ho chtěl vidět. Skvělí herci hrající skvělé postavy a i když nejde o naší historii prostě vtáhne a baví. ()

flakatos 

všechny recenze uživatele

Přes 2 roky jsem se chystal na film podívat a včera na něj přišla řada a doteď se klepu do hlavy proč jsem se nepodíval dříve. Christoph Waltz - pan dokonalý úplně chlap mimo chápání mé reality světa - paráda, Di Caprio excelentní výkon, Django taky super, Samuel L. Jackson - super maskování ... Pro mne nejlepší scéna KKK .0/,, no bylo jich tam víc, ale tato nejsnáze zapamatovatelná. ()

SamMarlowe 

všechny recenze uživatele

Mám rád westerny, jistou srdcovku pro mne představují tzv. spagethi westerny od Sergio Leoneho s geniální hudbou Ennioma Morriconemeho. Mám také rád Tarantinovky, tak jsem byl velice zvědavý na tento počin, který míchal obojí. Sice hudba nebyla od Morriconemea, ale výsledek je western, jakej jsem už dlouho neviděl a uvidím ho znovu rád. Byla to husto-kruto-přísná jízda. A hlášky typu "Promiňte, nemohl jsem odolat." kdybych měl citovat Schutze, jsou přesně sedící. Krví by se dal vymalovat větší barák. Celková stylizace je skvělá a ten bohovský soundtrack. Za mně jeden z nejlepších filmů, co jsem v poslední době viděl. ()

gumarak 

všechny recenze uživatele

Jamie Foxx pod bicem otrokare zil, Jamie Foxx pod bicem otrokare zil nanana…a Christoph Waltz ho vymanil. Masakroidni jizda od zacatku do konce. Akce, pribeh, herecke vykony, kamera, vyprava, rezie, hudba. V tomto filmu je vse tak dokonaly, ze mam chut dat na truc 4 hvezdy kvuli perfekcionismu. Ale poradne zkousnu uslintanej tenisak v hube a udeleni plneho poctu snad nejak prekousnu! A zaverem jedno male P.S. Nejlepsi film, co jsem zatim videl. ()

redhorse 

všechny recenze uživatele

Další parádní Tarantinův kousek, který je sice delší než by možná bylo zdrávo, stejně ovšem rozhodně ani chvíli nenudí ... Tuna materiálu k citování ... ()

LukasDCA 

všechny recenze uživatele

Najprístupnejší Tarantino pre masy. Ja osobne v tom nevidím nič zlé, práve naopak, je to skvelá príležitosť pre širokú verejnosť zoznámiť a prípadne dobehnúť jeho tvorbu. Tak ako to teraz v poslednom období robím aj ja. A neľutujem ani jednu minútu, ktorú som do sledovania Tarantinovej tvorby investoval. V tomto konkrétnom filme mi učaroval hlavne dokonalý Christoph Waltz. Všetci herci mali skutočne skvelú úroveň, bohužial on nasadil latku tak vysoko, že ostatný popri jeho eskapádam na plátne vypadali prinajlepšom šedivo a priemerne. ()

Související novinky

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

10.05.2022

Příběh o tom, jak Willu Smithovi (Já, legenda, Král Richard) jedna facka změnila život, se bude psát nejspíš ještě nějakou dobu. V tuto chvíli má herec desetiletý zákaz účasti na Oscarech, přišel o… (více)

Tarantino potřebuje hit

Tarantino potřebuje hit

30.07.2019

Devátý snímek režiséra Quentina Tarantina Tenkrát v Hollywoodu započal svoji americkou jízdu za dolary. Za úvodní víkend z toho bylo 40,4 miliónů dolarů, Tarantinův rekord, film ale bude potřebovat… (více)

Tarantino znovu ulovil DiCapria

Tarantino znovu ulovil DiCapria

13.01.2018

Devátý film Quentina Tarantina nás zavede do roku 1969. Květinové hnutí bude pomalu končit, Amerikou otřese řádění Mansonova gangu, při němž zahyne herečka Sharon Tate, a jeden stárnoucí televizní… (více)

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Reklama

Reklama