Reklama

Reklama

MINDHUNTER: Lovci myšlenek - Série 2

(série)
Trailer 2
USA, 2019, 8 h 42 min (Minutáž: 46–74 min)

Tvůrci:

Joe Penhall

Předloha:

Mark Olshaker (kniha), John Douglas (kniha)

Hudba:

Jason Hill

Hrají:

Jonathan Groff, Holt McCallany, Anna Torv, Stacey Roca, Lauren Glazier, Albert Jones, Joe Tuttle, Michael Cerveris, June Carryl, Sierra McClain (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (117)

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posadilo mě do sedačky mnohem více než první série. Atmosféra famózní, vše podloženo skvělým hudebním podkresem, co by musel závidět i Hitchcock, kdyby žil. Herci skvělí. Explicitního násilí je jen minimum, ale i bez něho by se někdy atmosféra dala krájet. Absence lichých míst a slabých chvilek. Seriál jede ve třech propojených a překrývajících se úrovních – rozhovory s vrahy, vyšetřování dvou případů (hlavně toho v Atlantě) a osobní život hlavních postav. Všechny jsou super a žádná nepokulhává. Osobní rovina profesorky je možná slabší, zato ta staršího agenta a jeho dítěte je kolikrát zajímavější a napínavější než samotní vrazi a vyšetřování… ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Všetko, čo viete o sériových vrahoch, ste sa dozvedeli len od tých, ktorých ste chytili.“ Druhá séria ma nechytila až tak, ako prvá. Napriek tomu je to stále Fincher. To je poznávacie znamenie. Hoci má séria len (treba dodať, že rozumných) 9 epizód, niekedy tempo uvädá. Je mi jasné, že toto nie je akčný seriál, lež seriál pozostávajúci prevažne z rozhovorov, ale proste na môj vkus to bolo príliš pomalé. Ako v prvej sérii, aj v druhej sú do popredia postavené nápady, ktoré sa nedočkajú uspokojivého konca (Holdenove záchvaty, kontrola sociálky, zbytočné cameo Eda Kempera, ktorý je tu len preto, lebo si ho diváci obľúbili počas prvej sezóny). Takisto sa neviem zbaviť dojmu, že scenáristi nevedeli, či chcú rozprávať epizódne diely, alebo jednoliaty príbeh. Takže v niektorých častiach sa „len“ vedú debaty s chytenými šialencami a potom nasledujú časti venované neslávne slávnej sérii takmer tridsiatich (!) vrážd detí v Atlante (o čom pojednával napr. tento film). Ten prípad je dodnes neuspokojivo (ne)vyriešený a myslím si, že detailistovi Fincherovi a jeho tímu sa podarilo presne zachytiť atmosféru zmaru, šialenej byrokracie a množstva teórií a podozrivých. Ako niečo, kde staré policajné zložky nie sú príliš schopné (a najmä ochotné) reagovať na nové postupy FBI ohľadom profilovania sériových vrahov, pričom ale aj jednotliví agenti na vec majú sem-tam odlišný názor, Holden si až príliš trvá na svojom, kým Tench pochybuje a pýta sa, či to celé nakoniec nemôže byť inak. Proste to je natočené tak, ako to vtedy aj naozaj bolo: ako neskutočný bordel, z ktorého nikto nebol múdry. Najväčšou atrakciou je kráľ mončičákov, pošuk Charles Manson. Je tu realisticky líčený presne tak, než aký bol v skutočnosti a totiž ako... ako to napísať slušne... zmagorená nímandská nula, ktorá sa nikdy nemala narodiť. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

druhá řada navazuje tam kde první skončila a zatímco první čtyři díly jsou velmi dobré podobně jako první řada,od pátého dílu s Kemperem a Mansonem s pozdějším zaměřením na Atlantu je to čirá fantazie.Poslední tři díly asi nejvíc ze všech připomínají další Fincherův masterpiece Zodiaca a to včetně ne zrovna uspokojivého vyústění (což ovšem není chyba tvůrců) a musel se je dát v jednom kuse...100% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Druhá série je rozhodně lepší... Sice co se zkoumání úchyláků týče, je to pořád dost neuspokojivé, ale ve vykreslování charakterů to začíná jít hezky do hloubky. Navíc je tam fajn mansonovské intermezzo, hodně oceňuju ty byrokratické klacky pod nohama (to fakt zavání hyperrealismem), působivá je linka Tenchovy rodinné krize citelně zasahující do jeho práce... Prostě jo, tentokrát čisté 4 a velká nasranost, že zase rok budu muset čekat abych pak ve třetí sérii zase jen o kousíček poodhalil jak to je s tím úchylem který to celé rámuje... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani druhou řadou mě tvůrci seriálu nedokázali zklamat (i když jsem několikrát takovou snahu zaznamenal). Vzhledem k tomu, že celá záležitost vychází ze skutečných událostí, nemohl jsem ani tentokrát počítat s momentem překvapení, přesto mě každé vyšetřování okamžitě vtáhlo do děje, a rušivé momenty přicházely jen s pohledy do soukromí Dr. Carr, které mě na rozdíl od návštěv u rodiny Tenchových, ničím nezaujaly. Doufám, že přijde i třetí série a že přijde brzy. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Scéna z bowlingu se natáčela v Beaver Valley Bowl v Rochesteru v Pennsylvánii. Tato lokace se objevila i ve filmu Kingpin (1996) nebo v seriálu I Am Not Okay With This (od r. 2020). (J.F.B.)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama