Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzácná starožitnost, která patřila carskému rodu Romanovců zmizí z Moskvy. Agent Secret Service ji získá, ale pronásledovatelé ho smrtelně poraní. James Bond (Roger Moore) díky dražbě okamžitě poznává, kdo ji chce za každou cenu dostat zpět. Dostává se tak do hry kde jde kromě diamantů i o mnohem nebezpečnější věc. Vstupuje do ní totiž šílený generál Orlov (Steven Berkoff). Chce útočit na Německo, ale jeho nadřízení jsou proti. To však neznamená, že by se Orlov vzdal. Bond by mohl získat potřebné informace v nepřístupném sídle ženy s tetováním chobotničky (Maud Adams). Tato žena je ale stejně krásná, jako nebezpečná. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (341)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Scénář mi nepřijde špatný,ale proč se musí podařit deaktivace bomby ve filmu vždycky až na poslední chvíli,když stejně všichni ví,jak to dopadne,to mi hlava nebere.Chobotnička je taková "bondovka" pro starší a pokročilé,věkový průměr poskočil nahoru,herecké výkony adekvátně tomu sestoupily.Jedna z mála postav,které ještě zůstal jasný zrak,je Sandokan,ale ten zas nemá loď. ()

902 10 

všechny recenze uživatele

klasicka moorovka, ktera ale trochu trpi jednim typickym bondovskym neduhem - mirnou roztristenosti pribehu, zpusobenou nizkym charismatem nekterych vedlejsich postav. jinak receno kvalita snimku ve chvili, kdy ze sceny mizi roger moore jde rapidne dolu. a to je velka skoda, protoze do setkani bonda s bondgirl na ostrove jde vsechno skvele, jenze maud adams (nejen) me zrovna moc nesedla, popravde je to asi nejhorsi bondgirl vubec a neujasnena postava hlavniho zaporaka (general orlov ma charisma asi jako zidle a khamala khana a jeho partu by vyridil i martin tomsa) film stahuje hodne dolu, ale to se vzdy na scene zjevi roger moore, ktery dela co muze a nechava zapomenout na nektere nudnejsi pasaze, kterych ale nastesti neni tolik. krome bondgirl a 2! hlavnich zaporaku se tu nastesti vyskytuje dostatek zajimavych vedlejsich postav, at uz je to 2.bondgirl, gobinda nebo "mishka und grishka". potesi i nebyvale velky prostor pro Q. da se rict, ze narozdil od moonrakera se v octopussy podarilo z te rozvleklosti obratne vybruslit a za to patri dik zejmena skvelemu vykonu rogera moora. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Poriadne pritiahnnuté za vlasy, Moonraker je oproti tomuto realistickejší:) Miestami mi to pripomínalo viac nejakú šaškárnu s Budom Spencerom ako sériu o agentovi 007..To čo ubudlo na "reálnosti" (ktorá u bondoviek vlastne neexistuje) to sa pridalo na vtipe..Celkovo môže byť, hoci Roger Moore je tiež tak trochu karikaturistický:) ()

woody 

všechny recenze uživatele

13. bondovka - K Chobotničce mám osobní vztah. Už ten skvělý začátek s letadélkem Acrostar na kubánském letišti. Mistorvská kaskadérská práce. Nabízí geniálního, přesto zapomínáného padoucha - generála Orlova. Jeho výklad šíleného sovětského útoku na Evropu miluji. Atomová bomba sice není moc originální, ale ukradené carské klenoty to vynahrazují. A pak ta partička pomocníků - úchylná dvojčátka Miška a Griška, Gobinda /Sandokan Kebir Bedi/ a jeho originální atentátky. A samotná Chobotnička? Maud Adams je i ve svém věku velice sexy. A vlaková scéna - jedním slovem nádhera. Zamrzí jen protahované finále (nemyslím vlakové, ale útok na Chánův palác) a právě Kamal Chán - je to vina scénáře, protože Louis Jourdan je nádherně svinský egoista. Jdu proti většině, když řeknu, že je to jedna z nejlepších Bondovek. Je vidět, že Moore už nestíhá, ale on sám už chtěl minule skončit. Ale dostal nikdy nezveřejněnou sumičku, tak kdo by odolal :-) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Plusy: skvelý Roger Moore, Chobotnička, Kabir Bedi, skvelé využitie lokácií (India), fajnová akcia a napätie (India), konečne došlo aj na komoušov ... Mínusy: nudná akcia a napätie (Nemecko), nevyužitie lokácií (Nemecko), suchý úvod na Kube ... Celkovo by som to zhodnotil asi takto: Bolo na čase posunúť sa ďalej, v poslednom diele sa James Bond tápal v serióznosti a chcelo to nejaké oživenie. Zo začiatku to síce vyzeralo dosť mdlo, ale hneď čo sa to presunulo do Indie začala zábava. Bohužiaľ záver v Nemecku je opäť priemerný. Veľmi slabých - ale stále - 80%. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (40)

  • Explodujúce časti hangáru boli v skutočnosti iba 4 palce vysoké. (Mihail123)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama