Reklama

Reklama

Ray Breslin (Sylvester Stallone) je útěkář na objednávku. Živí se totiž jako expert na infrastrukturu vězeňských zařízení. Nechává se v nich zavírat a hledá skuliny v zabezpečovacích systémech, které jsou pak následně na základě jeho analýz  - a efektních útěků - odstraňovány a zdokonalovány. Nyní nastupuje výkon trestu k nové zakázce, ale ouha: vězeňský komplex, ve kterém se ocitl, byl kompletně postaven na základě jeho dosavadních poznatků a připomínek k zabezpečení věznic. Ty Ray před časem vydal knižně a pro tyranského ředitele tohoto „nápravně výchovného zařízení" se jeho manuál stal doslova biblí. Ray se tak ocitá ve své vlastní dokonalé pasti. Nikdo navíc neví o tom, že by byl něco jiného než řadový vězeň, takže propustka na svobodu po dobře odvedené práci jaksi chybí... Po obvyklých počátečních neshodách se Rayovým parťákem v novém „domově" stává místní vězeňský boss - Emil Rottmayer (Arnold Schwarzenegger), který si zde odpykává trest za kyber-terorismus. A jemu se ve vězení moc nelíbí. Ale kdo jiný, než tihle dva chlápci by se měl dostat přes Rayovo bezchybné zabezpečovací systémy a celou armádu dozorců pod vedením fanatického ředitele? A je to, že se oba ocitli v této bezvýchodné situaci, opravdu jen nedorozumění a shoda náhod nebo něčí pečlivě promyšlený plán? (Bontonfilm)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (1 428)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Fucking awesome! Rambo a Terminátor hromadně atakují hranici 135ti let pozemského života, ale já tak nějak začínám tušit, že tato monstra nejsou odsud... Jinak si prostě nedovedu vysvětlit, jak je možné, že jejich těla vydrží takový fyzický i psychický nápor. A když nakouknu do jejich diářů (pravidelně jsem s nimi v kontaktu přes facebook) a vidím jejich plánované budoucí filmové projekty, nezbývá mi než konstatovat, že Sly a Arnie nejsou Expendables, nýbrž Immortals (alespoň filmově). Plán útěku je přímočará akce, po okraj naplněná ´over the top´ a ´more over than over the top´ scénami, ale! ... já jsem, sakra, přesně tohle chtěl vidět, sedlo mi to fakt dobře. Všichni si svoje role masakrálně užívají a byla radost pro mě na to koukat. Vidět ty dvě ikony vedle sebe (hlavně závěr na pláži), nemá chybu... určitě doporučuju, pokud chcete vypnout nebo se vrátit o dvě desetiletí zpět do svých akčních -nácti let... tak a chcete vědět, jak jsem jednou napsal písemku z matiky, aniž bych byl přítomen ve školní lavici?? No potřebujete tři věci: 1/ spojence, 2/ zvyky učitelky při písemce, 3/ znát záklopný mechanismus kliky u dveří vaší třídy... je tam takový malý plíšek, který když se o kousek posune doleva... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, věřil jsem, přál jsem si. Sylvester Stallone a Arnold Schwarzenegger konečně narazili na projekt, u kterého se plnohodnotně sešli před kamerou. Žádné několikaminutové štěky. Divákům padala brada, nemohli se dočkat. O to víc zamrzí, že tenhle béčkový thriller zůstal daleko za očekáváním. Vyloženě naštve, že nemá prakticky žádné ambice. Prostě jen láká na dva velikány žánru. Nestačí to. Stallone tu vystupuje coby chytrolík, který napsal rozsáhlou studii o nedostatcích vězeňského systému. Rád je testuje přímo v terénu. Ať se nenudíme, stane se obětí zrady a ocitne se v nerozlousknutelném vězení. Schwarzenegger tu je také za intelektuála, který bude ideální parťákem pro útěk. A je o něco víc nudnější, než jeho kolega. Nejvíc nudný je ale režisér. Přitom Mikael Håfström řemeslo ovládá, tohle je ale křeč i při akčních sekvencích. Ve výsledku vypadá tohle očekávané setkání divně a levně. Designeři kulis by zasloužili na holou. A ještě se tu kašle na logiku. I když to by tak nevadilo – který film téhle dvojice jí má přehršel? Ale na devadesát procent z jejich filmů z osmdesátých a devadesátých let se podívám raději, než na tohle udýchané béčko!! ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No tak to máme tady, tak to pojďme zhodnotit. Asi nejočekávanější film tohoto roku dorazil do kin a zde je podrobný report Wacoslava1 : Takže ačkoliv spokojenost u mě rozhodně převažuje, tak se jistých rozporuplných pocitů nezbavím. Zkusím se o nich trochu rozepsat. Takže určitě je fajn, že se tyto dvě legendy sešli v jednom filmu něco takovýho se opravdu nevidí každý den. No a já vzal film jako možnost k tomu abych je mohl oba dva vzájemně porovnat. Možná nejsem úplně objektivní, protože ten Rakouskej kulturistickej terminátor byl pro mě vždycky největším frajerem a tento film mi to potvrdil. Stallone má sice větší akčnější a víc propracovanou roli, ale co naplat Arnie ho strká do kapsy a to na plný čáře i když jeho role je jasně ta menší, tak když je na scéně, tak si krade naprosto nekompromisně veškerou pozornost pro sebe. Sice se tu drží trendu ze svých nových filmů což znamená, že je to spíš pohodářský hláškař co si ze sebe dělá srandu, ale zase ve chvíli kdy vezme kulomet do ruky je naprosto bez diskuze kdo že je tu bůh akce. Ve chvíli kdy potom začne klít v Němčině přivadí osazenstvo kinosálu smíchem do mdlob. Ne já si nemůžu pomoci, ale pan Schwarzenegger je prostě tím kdo táhne tenhle film. Stallone má napsanou možná více akčnější a přemýšlivou postavu zároveň která určitě není špatná, ale jeho herecký výkon mi přišel takový dost strojový bez nějaké nadstavby. Další věc kterou bych pak lehce vytknul je to, že film je v podstatě moderní akčňák z oldschol herci ovšem se všemi neduhy které k moderním akčňákům patří. Za prvé na rozdíl od např Konečné nebo Expendables 2 tak z tohoto snímku z vyjímkou závěrečného akčního finále žádný extra osmdesátkový look nevyzařuje. Kamera a střih jsou místy chaotické. Na rovinu bitky nic moc a ani na tu nejvíc očekávanou se příliš netěšte. Pošťuchování které jste viděli v traileru je i tím co uvidíte ve filmu. Víc tam toho fakt není. Jo a taky musím podotknout, že ta prosklená věznice mi moc cool zrovna nepřišla no a ti strážní ve vyloženě úchylných kostýmech to bylo fakt WTF... No ale aby jste mi neřekli, že to tady jenom odjebávám a hrabu se v píčovinách, tak vězte, že já rozhodně nemám s tímhle filmem problém jenom očekávání holt možná byla z mojí strany nepřiměřená. Zkrátka nemůžu si pomoci, ale na plný počet to prostě nevidím. Škoda, že to nevzniklo před 20 lety mohl to být kult, takhle se člověk pobaví nostalgicky zamáčkne slzu, ale ničeho z čeho by šel do kolen se prostě nedočká. Tolik můj report možná tu budu za kacíře, ale co nadělám takhle to prostě vidím Escape plan je určitě bezvadnej akční filmek na odreagování z přítomností dvou S, ale už teď vám určitě řeknu, že další kult tím rozhodně stvořen nebyl. 75% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

"Say cheese!" Pokud se jede na nadsázku, anebo reminiscence zašlé slávy, ok, dá se. Bohužel však takové momenty vyjdou celkem na 5 minut a zbytek je doslova ubíjející svojí debilitou, laciností a dřevorubectvím všeho okolo (strejda Vinnie už by se na to mohl vážně vykašlat). Možná je načase poslat kluky definitivně do důchodu, anebo přestat na tahle vzpomínková béčka koukat. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Senzácia? Bohužiaľ nie. Všetci, čo sme vyrastali na filmoch Arnieho a Stalloneho sme vždy snívali o tom, aby hrali spolu v jednom filme. Nemám na mysli "šteky" v Expendables. Prišlo to, strašne som sa na to tešil a vyrazil do kina. Len téma úteku z väzenia je poriadne lákavá a k tomu tá slávna dvojka? Lenže film dostal do rúk amatér Hafstrom , ktorému vyšiel jedine film Rituál. Narozdiel od väčšiny nadšených a spokojných užívateľov si myslím, že Hafstrom nebol ten pravý. Chýba tu strašná kopa súvislostí a detailov, ktoré robia väzenské filmy napínavými. Kto sú všetci tí, čo stoja za Arnoldom, keď ide do tuhého? Ako si vybudoval to postavenie? Prečo nám Arnie nepripadá ako kápo, ale vlk samotár? Kde sú tie povestné drsné väzenské ksichty? Kde je napätie a adrenalín? Mal by som veľa otázok a menovať by som vedel skôr negatíva ako pozitíva. Problém je, že napätie a gradácia nefunguje. I bitky medzi väzňami sú amatérske, pritom by mali byť tmelom filmu. Pozerať sa na trpiaceho Arnolda alebo Slyho diváka netrápi, pretože vie, že z toho vzídu ako víťazi. Herecky na presvedčivejšie dialógy Arnold nemá vlohy , záverečný rozhovor s postreleným arabom vyznieva dosť nepresvedčivo. Akčné scény nemajú ten správny náboj a celé sa to snaží byť strašne chytré, ale menej je niekedy viac. Film sa snaží byť poctou akčňákom ako v čase ich najväčšej slávy a pritom byť i moderný a prístupný dnešnému divákovi, ale uviazlo to niekde na pol ceste. Naopak fungujú Arnoldove hlášky, pobaví jeho mapa, ale vtipov by mohlo byť podstatne viac. Film sa tvári vážne, ale nepristane mu to. Ak niečo stojí za pochvalu tak jednoznačne výkon J. Caviezela , ktorý ma svojim záporákom naozaj prekvapil. Poviem úprimne, že bez neho by bol film tak trochu o ničom. Film objektívne za tri, tak prečo dávam nakoniec štyri? Za splnený sen vidieť najväčšie akčné hviezdy v jednom filme. 70%. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (25)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 25,1 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 137,3 mil. (NIRO)
  • Ray Breslin (Sylvester Stallone) vyvozuje polohu vězení mimo jiné z toho, na jakou stranu se točí spláchnutá voda v toaletě. Umístění záchodu však na směr toku vody však nemá vliv. Voda odtéká dle tvaru mísy. (dandislav1991)

Související novinky

Druhý Plán útěku shání obsazení

Druhý Plán útěku shání obsazení

14.03.2017

Když Sylvester Stallone a Arnold Schwarzenegger spojili síly, aby utekli ze supermoderního vězení, nebyla z toho v zámoří žádná velká hitparáda. Jejich Plán útěku ale nakonec vydělal 137 milionů… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

06.06.2013

A taky Trojčata, ale nechtěli jsme vás děsit už v nadpisu... Přestože jeho plnohodnotný comeback nedopadl komerčně vůbec dobře (s celosvětovými tržbami 37 milionů dolarů při rozpočtu 45 milionů… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama