Reklama

Reklama

Zátah 2

  • Indonésie Serbuan Maut 2 (více)
Trailer 1

Zátah 2 navazuje přesně tam, kde nás děj předchozího snímku zanechal. Rama (Iko Uwais) je opět nucen přijmout roli policajta v utajení, aby poskytl své ženě a dítěti ochranu. Pracuje v protikorupční jednotce vedené Bunawarem, jediným člověkem, kterému může věřit. Rama dostává speciální pověření: musí se infiltrovat do místní zločinecké skupiny mafiánského bosse Banguna. Vrchol řetězce je daleko, krvavá pouť za spravedlností proto začíná v base, kde hnije Bangunův syn Uco. Rama musí získat informace, které by nasměrovaly policejní protikorupční komando k Bagunovi. Po celou dobu se však snaží zakrýt nebezpečnou touhu po pomstě a spravedlnosti, která ho spaluje zevnitř – a díky níž se jak jeho mise, tak i skupina organizovaného zločinu, postupně hroutí. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (803)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 2014..... prakticky celý divácký svět ujíždí na "poctivých a opravdových" CGI efektech. Přichází Gareth Evans, aby se podruhé připomněl se svým nářezem Raid a kopačkou do hlavy trpělivě vysvětlil pánům z Hollywoodu, že akčních nápadů vlastní asi 100x více a dokáže je použít kdykoliv si zamane. Nechápu, že tenhle člověk si napíše scénář a ještě zvládne režii pravděpodobně nejlepšího akčního nářezu historie. V roce 2008 jsem uviděl zjevení ve formě Temného rytíře. Stalo se to opět. Těžko slovy popíšu jak mě Raid 2 nadchnul. Určitě nebudu sám, ten film je prostě SKVĚLÝ a o tom není pochyb. Příběh je pro daný žánr uvěřitelný, vymakaný do nejmenších detailů a divák si není jen tak něčím jistý. Kde selhal Ong Bak scénaristicky, tady Raid naopak zaslouží jasnou jedničku. Akce, ať už se odehrává při automobilové honičce, v metru, na ulici nebo v úzké chodbě je fantazie. Kdybych mohl dám ******. 110% PS: Jdu na to celé koukat ještě jednou. PS2: O den později jsem začal jedničkou, která má docela prostinký příběh a dejme tomu posledních 10 minut by se dalo trošičku považovat za navození atmosféry dvojky. Poté směřoval do přehrávače Berandal..... Skvělé! Neskutečně skvělé! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvělé souboje nafasovali povedený příběh, který přes svou ohromnou stopáž ani na minutku nenudí. Taky Iko Uwais už tu není takový ultimátní drtič a ne každá bitka je jeho vítězná. Davové rvačky střídají přestřelky i pěstní souboje jeden na jednoho. Evans vytahuje z rukávu kladiva, mačety, aluminiové baseballové pálky, násady od smetáku a nabízí nejlepší akci - a tím myslím minimálně o level lepší akci než u jedničky. Víc a houšť. Jestli to vůbec jde. ()

Reklama

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Což o to. Choreografie bojových scén a celkové nasnímání je na neskutečné úrovni - stejně jako u jedničky. Ale to je tak všechno. U prvního dílu byl člověk možná až hypnotizován výše zmíněným. Tady to už ale prostě nestačí a na tak přepálenou stopáž už vůbec ne. Snaha o vícevrstvé zápletky se cení, ale každá je plochá jak zednická lžíce a vytvoření alespoň náznaku pořádného děje se nedaří. Recyklovaná jednička - 60%. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Gareth Evans je neuvěřitelný talent. Jeho schopnost komponovat záběry ve zklidněných pasážích s pedantskou přesností mi připomínalo první Kill Bill, kde se Tarantino také mazlil s každým obrázkem. Naopak akční scény umí Evans vždy ozvláštnit nějakou vizuální nečekanou laskominkou a dechberoucí živelností, s choreografií, která v dnešní době nemá na světě konkurenci. Kluci indonéští, fakt klobouk dolů! Škoda jen, že celý film je jen čekáním na jednotlivé vynikající akční sekvence a ten děj mezitím je jen nutnou výplní, který nedokáže diváka strhnout (aspoň na mě to tak působilo). Ovšem i tak Evansovi tleskám a nedovedu si představit, s čím na nás tenhle hoch vyrukuje v budoucnu. Vždyť, ksakru, věkem nepřelezl ještě ani třicítku! Opravdu obdivuhodné, jakou řemeslnou zručností navzdory svému mládí disponuje. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Sadistic uber-violent mayhem a rovnaky kvalitativný sequelovský skok ako pri Tropa de Elite. Stále si ale treba uvedomiť, že to je v prvom rade darček pre fanúšikov žánru od fanúšika žánru, ktorý má okrem chuti a ambícii aj sto kilometrovú horu talentu. Berandalu vládne v prvom rade choreografia. Tam kde dokázal byť v komentároch spomínaný Greengrasov Bourne chaotický už v súboji jeden na jedného a musel si pomáhať nožničkami, parkinsonom a hlavne zvukovou stopou, zvláda Evans masové bitky s desiatkami ľudí v zábere, kedy človek presne vie čo sa deje. Toto je proste iný level ako všetko MA doteraz. Redemption na steroidoch aj hlavne vďaka príbehovej vate, ktorá uź dávno nie je vatou. 95% ()

Galerie (72)

Zajímavosti (27)

  • Slovo „berandal“ (podtitulní název filmu) je v indonéštině výraz pro zločince. Slovo lze přeložit také jako chuligán. (ChvastounCZ)
  • Yayan Ruhian se ve filmu objevuje v roli Prakosa, přestože si již zahrál v předcházejícím filmu Zátah (2011) postavu Mad Doga, která zemřela. (jarkolar)
  • Ve filmu byly jako zbraně použity basebalová pálka, kladiva, mačeta, kámen, záchodová mísa, sporák a tahač. (Rakosnicek77)

Související novinky

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

11.01.2022

Už pár měsíců víme, že remake akčního filmu desetiletí The Raid / Zátah: Vykoupení natočí režisér Patrick Hughes (Expendables: Postradatelní 3, Zabiják & bodyguard). Film si objednal Netflix a… (více)

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Co chystá režisér Raidu?

Co chystá režisér Raidu?

25.11.2017

Gareth Evans má za sebou akčňáky The Raid a The Raid 2, takže se po něm automaticky žádá The Raid 3. Velšský režisér ale s trojkou nijak nespěchá a jeho dalším filmem bude thriller The Apostle, v… (více)

Reklama

Reklama