Reklama

Reklama

Paranormal Activity 4

  • USA Paranormal Activity 4 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh hororu Paranormal Activity 4 volně navazuje na druhý díl, v němž démonem posedlá Katie vyvraždila rodinu své sestry s výjimkou nemluvněte Huntera, které unesla neznámo kam. Uběhlo pět let a tahle dvojice s velice pohnutou minulostí se přistěhuje na poklidné americké předměstí, které záhy poklidné být přestane. Paranormální sílu na vlastní kůži pocítí především matka s dcerou, které žijí v sousedství Katie. Po prvních nevysvětlitelných událostech instalují v domě kamery a další bezpečnostní prvky a nestačí se divit tomu, co na nich uvidí. Jenže u toho se temné síly, které se nad nimi stahují, nezastaví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (368)

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Paranormal Activity je filmová série s napínavými scénami, neviditelným démonem co umí nastolit děsivou atmosféru pro diváka skrz hlavní postavy a příběh, který má vysvětlovat proč se to děje. .. Ale čtvrtým dílem se P.A. stává jen nudným dílem do počtu, který nevysvětluje nic, děsivou atmosféru postrádá až do posledních cca. patnácti minut ve kterých je už ale divák stejnak znuděný, díky nedokázání nastolení dvou věcí -napínavé atmosféry- a -sympatiím k hlavním postavám- + naprostý závěr je jak z jiného filmu. .. Jednoduše řečeno, tohle je ten zlom u P.A. kdy se už tahle značka živí jen jménem. .... HODNOCENÍ: 20% (1*) ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Viděla jsem všechny díly tohoto nesmyslu a musím skutečně a bezkonkurenčně tvrdit, že tenhle je nejmíň logický a hlavně úplně nezáživný. Člověk se přirozeně lekne pouze u scén kdy najednou padá nůž ze stropu nebo za postavou, která se zrovna vyskytuje v záběru stojí jakási Katie, která stihla ve všech předchozích dílech umřít bez zjevné příčiny ( a shledávám logický a v celku přijatelný průměrný horor pouze první díl, který měl ještě šťávu typickou pro tento typ hororu). Pomineme, že nemáme absolutně žádný přehled o tom, kdo je kdo nikdo nikde nevysvětlil příběh jejich rodiny a postavy se svévolně pohybují s notebooky po domě a natáčí jakési zelené tečky a teleportují se jakoby se nechumelilo. Asi si budu muset v této době zvyknout, že je u Američanů naprosto normální, že chodí po cizích domech a v klídku si tam filmují kdejaké interiéry a vlezou i tam kam by normální a i ten nenormální člověk NIKDY nevlezl jenže vlézt do baráku z kterého pochází podivný kluk Robbie co přitáhl k vám jakéhosi ducha a jeho matku nikdo nikdy neviděl pouze jednu vteřinu v jednom záběru jakási postarší ženská a nic k vysvětlení. Co je na tom jako strašidelného??? Tvůrci si ke konci nemohli odpustit velkou hromadu ženských s divnými xichty a zjevně to mělo symbolizovat oběti těch "démonických duchů". V tomto případě nechápu kdo v závěrečné scéně jako točit tu bloncku jak jí něco táhne po zemi a pak najednou zase točí ona? A já jsem asi úplně mimo nebo nevím....strašné! Hloupější než dům v růžích nebo americké romantické šlágry na které se nedá dívat. K pobavení mi musela nutně sloužit scéna kde se kluk MUSEL utopit, protože ho duch topí ve vaně asi pět minut a najednou vyleze ven jako rybička...Pátý díl???? SERIOUSLY??? ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Filmu sa darí v niekoľkých scénach budovať strašidelnú atmosféru a napätie. Potešil ma tiež záver, aj keď je mi jasné, že sa v tom tvorcovia začínajú strácať a zamotávať, ak k tomu mimochodom náhodou nedošlo už v dvojke. Dosť výrazne som sa nudil a preto dávam 40%. Tak málo som doteraz ešte žiadnemu dielu tejto ságy nedal. Ale inak to vlastne bolo celkom fajn a potešila tiež sexi tínedžerka v titulnej úlohe. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Premiere CInemas - Rok se s rokem sešel a já opět zavítal do kina na další díl mojí nejoblíbenější duchařské série. Před návštěvou kina jsem četl velmi špatné recenze, ale to mě neodradilo. Zkrátka musím mít zhlédnuté všechny díly, když už jsem to začal sledovat. Musím ale říct, že to bylo pro mě spíše zklamání a PA 4 vidím jednoznačně jako nejslabší díl série. Film se už nedržel zaběhnutých kolejí (klasická kamera, vraždící démon, který není vidět, atd.) Katie prostě vejde do domu a vyvraždí celou rodinu stylem Chucka Norise. Což by ani tak nevadilo, ale čekal bych už konečně nějaké rozumné vysvětlení. Tak snad se ho někdy dočkáme. Co se musí ale nechat, jsou lekačky. Ty na mě v kině poměrně slušně fungovaly a za ně dávám kladná procenta, díky kterým film nespadne pod 3 hvězdičky. Co mi ale ještě chybělo, byly scény, při kterých by mi běhal mráz po zádech, to jsem zde opravdu postrádal. No a co se týče závěru...jedním slovem - odfláknutý. Škoda ho. Ale i po tom všem jsem z kina neodcházel zas až tak rozčílený jako většina hodnotících uživatelů na čsfd. BTW...kdy že bude pětka? :)) 60% ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Další do sbírky filmů o rodinách, v nichž nikdo neposlouchá nikoho, všichni se chovají jako retardovaní lemurové a kromě totálních hororových i dramatických klišé (dcera: "Věřte mi!" matka: "Běž do svého pokoje!") vyvádějí choromyslné hovadiny: Matka dopuje dcerku prášky na spaní, protože se včera chuděra nevyspala; ta zase naříká, že jí cizí děcko leze do pokoje, ale zavřít dveře jí nenapadne. Největší vopruz na celé čtvrté paranormalitě je však její třídenní stopáž - přesně takovou dobu jsem potřeboval, abych po kouskách tu nesnesitelně nudnou variaci na stokrát viděné dorazil do konce. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 53,9 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 142,8 mil. (NIRO)
  • V kinectové kameře je vidět, jak se Alex (Kathryn Newton) jde podívat do prvního patra, co shodilo míč. V dalším záběru z normální kamery, kterou Alex nese dolů po schodech, ale míč není. (t.mon)

Reklama

Reklama