Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku The Equalizer představuje Denzel Washington bývalého člena elitní tajné vojenské jednotky McCalla, který předstíral svou smrt, aby mohl začít žít poklidný život v Bostonu. Když kvůli záchraně života mladé dívky Teri (Chloe Grace Moretz) musí svůj dobrovolný odpočinek ukončit, ocitá se tváří v tvář extrémně násilným ruským gangsterům. Během tohoto zúčtování se v McCallovi znovu probudí touha po konání spravedlnosti. Pokud se tedy ocitnete v nesnázích s mizivou šancí na záchranu, a nemáte se na koho obrátit, McCall vám pomůže. Je tím jediným, kdo dokáže vaše problémy vyřešit jednou provždy. Je to Equalizer. (Falcon)

(více)

Videa (18)

Trailer 3

Recenze (1 163)

lamps 

všechny recenze uživatele

No.....ne. Ocením čas od času akční výplach s vyššími formálními ambicemi, ale zároveň od takového filmu vyžaduji, aby mě jeho obsah silně neiritoval. A to se zde bohužel nepovedlo. Equalizer vypadá dobře, je zahraný výborně a ozvučen božsky, avšak stejně mě po většinu času nebavil a iritoval. Je to přehnané? Samozřejmě, ale to nevadí.. Je to příběhově hloupé a neucelené? Ano, bohužel hodně... A přitom to vážně vypadá tak moc, tak ukrutně dobře :/ 60% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nemám moc času, takže Vy nemáte žádnej." Rád sleduju při práci týpky, kteří se v poklidu odněkud vynoří, rozporcujou libovolnej počet nepřátel a zase v tichosti zmizí. A tenhle McCall je vůbec skvělej. Kdyby totiž chtěl, tak by elegantně vyskočil z regálu, vstoupil by hlavním vchodem do Kremlu, zavřel by celou GRU do mrazáku, sežral by Putinovi ranní pirožky a pak by se šel zase schovat za vystavenej křovinořez. On je zkrátka až příliš dokonalej, ale vzhledem k jeho předvedeným bojovým technikám ho raději nebudu hanět a vychytrale přenesu svou kritiku na ostatní nevýrazný zaměstnance, jelikož těch se v zásadě nebojím. I když i ten mnohalibrovej sekuriťák vypadal nebezpečně a mohl by mne sníst, ale pořád je to lepší než nechat si okysličit mozek vývrtkou. Takže, milej McCalle, nemáš-li do čeho píchnout, vrtnout či střelit hřebík, tak ti pošlu pár adres, kde o slušnýho člověka zaručeně nezakopneš. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Antimafia terminator z Hornbachu. Přepal jak sviňa, ovšem nedá se říct, že by to občas nebylo cool. Obsazení OK (hlavně Csokas) a akce nepostrádá bolestivé fyzično. Dementní story o nezničitelném a všehoschopném vykonavateli spravedlnosti mi v rámci žánru zase tolik nevadí, byť v závěru už taky slušně drhne přes závit. V celkovém součtu neurážející blbina z ranku filmů, na které se nemusíte tolik soustředit. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Sebejistý Fuqua a neesonovský Washington v komorní akční "jackreacherovině" o hrdinovi, na kterého se v naštvaném módu nechytají ani Avengers, a v níž skape víc lidí než ve všech Terminátorech dohromady. Nebýt dvou hrozně zbytečně přehrocených scén (mučení plynem, tankery), bylo by to za pět, pánové! ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Nechcel moju pomoc. Chcel môj súhlas." Super. Sebavedomý hrdina, ktorý najskôr brutálne šikanuje desiatky (!) krvilačných magorov (!!) a potom sa naštve a všetkých drasticky popraví (!!!). Už prvá akčná scéna (fenomenálna likvidačka v kancelárii) ukazuje, že toto je trocha "iný" akčniak. Originálny Denzel Washington. Je to dojemné i drsné, vtipné aj krvavé, ale zakaždým zábavné. Či už tým, alebo oným spôsobom. Od finále som čakal predsa len jemne viac, ale i tak bomba. Veľmi dobrá bola nielen kamera, ale tiež scenár plný sviežich chuťoviek (napr. SPOILERY Hrdina chce zachrániť dievča, pre ktoré má slabosť a ktoré sa živí ako prostitútku. Vydržiava si ju mafia. Klient ju udrie, tak na oplátku udrie ona jeho. To sa ale pochopiteľne nepozdáva jej zamestnávateľom a dajú jej takú nakladačku, že dievča skončí na JISke. Hrdina, namiesto toho, aby k nim nabehol a pozabíjal ich, im slušne zaklope na dvere, vysvetlí situáciu a ich bossovi ponúkne 9800 dolárov za to, že dievča "vyhodia". SPOILERY). ()

Galerie (49)

Zajímavosti (35)

  • V úvodu filmu čte Robert McCall (Denzel Washington) knihu od spisovatele Ernesta Hemingwaye s názvem "Stařec a moře". Kniha je o rybáři zápasícím s obrovským mečounem, a právě veliký mečoun visí ve filmu nad postelí zkorumpovaného policisty, kterého McCall dusí výfukovými plyny v autě. (FTP)
  • Během noční procházky se Teri (Chloë Grace Moretz) zeptá Roberta (Denzel Washington) na knihu, kterou zrovna čte. Robert zmíní knihu, ve které hlavní postava věří, že je rytířem v lesklé zbroji, ale žije ve světě, ve kterém už rytíři nejsou. Naráží tím na knihu „Důmyslný rytíř Don Quijote de la Mancha“ od Miguela de Cervantese y Saavedry, ve které se chudý šlechtic okouzlen rytířskými příběhy vydává do světa, kde čelí mnohým bizarním situacím, ve kterých se láme skutečnost a jeho pokřivené vnímání ušlechtilého, rytířského světa. (LucasAbelle)
  • Zbraně použité ve filmu byly pistole Glock 19, UZI, útočná puška M-4 a samopal MP-5. (K98)

Související novinky

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

13.01.2022

67letý oscarový herec a režisér Denzel Washington (Let, Americký gangster) oznámil, že se chystá na natáčení třetího Equalizera. Prozradil to při rozhovoru o svém nejnovějším snímku The Tragedy of… (více)

Aquamanův smrtonosný srub

Aquamanův smrtonosný srub

05.09.2015

Když se Jason Momoa stal novým Conanem, moc lidí nejásalo. Pak si ale spravil reputaci ve Hře o trůny a v akčňáku Jedna mezi oči předvedl, že se zvládne postavit i samotnému Stallonovi. Co Momou čeká… (více)

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

31.10.2013

Na začátku roku vypadal souboj dvou letošních „Smrtonosných pastí v Bílém domě“ jako rozhodnutá záležitost. Emmerichův White House Down měl vyšší rozpočet, komerčního tahouna Tatuma v hlavní roli a… (více)

Reklama

Reklama