Reklama

Reklama

ACAB: Všichni policajti jsou parchanti

  • Itálie A.C.A.B.: All Cops Are Bastards (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Posměšnou zkratku ACAB (All Cops Are Bastards) znají dnes z fotbalového prostředí i malí kluci, setkáváme se s ní na autobusových zastávkách a posprejovaných továrních zdech, objevuje se na transparentech fotbalových ultras a dokonce i jako motiv oblečení.
Když se kácí les, musí lítat třísky. Hoši z italské policejní zásahové jednotky Cobra (Pierfrancesco Favino), Negro (Filippo Nigro) a Mazinga (Marco Giallini) o tomhle vědí své. Když místo s rodinou tráví neděle v ochozech stadionů, kde čelí plivancům, lahvím a vytrženým sedačkám, a nesmí se pohnout, dokud nedostanou rozkaz, každý jejich tvrdší zákrok vyvolá bouři nevole a následnou kritiku veřejnosti a jakýkoliv průser končí u přestupkové komise nebo rovnou u soudu, kde se v lepším případě zahladí křivým svědectvím, jsou něco jako brutální andělé v uniformě. Nováček Adriano (Domenico Diele) nepřichází do jednotky zrovna v nejklidnější době, v Itálii je před volbami, země čelí problémům s nelegální imigrací, narůstá trestná činnost páchaná cizinci a na druhou stranu se zvyšuje i počet rasisticky motivovaných útoků krajně pravicových hnutí. Po jednom střetu s tifosi skončí pobodaný Mazinga v nemocnici a jeho parťáci se zavážou pomstít. (dopitak)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (168)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem objevil úplnou náhodou - link byl u filmu o mlácení mladých komunistů na sjezdu G8 v Janově. A velice milé překvapení. Hodně lidí tu zmiňuje Tropa de Elite. A docela to sedí. Parta drsných, špatně placených chlapů, která se v rámci, ale i mimo rámec zákona vypořádává s kdejakou špínou... Jenže Brazilci ve filmu natvrdo říkají, že narvat vagabundovi na hlavu igelitovou tašku a pak ho zneužít koštětem je vcelku ok. Italové pořád ještě přikyvují jen tak nějak napůl a občas vztyčí prst, jakože něco už je fakt přes čáru, nicméně divákovi celkový závěr nepodsouvají a je jen na něm, co si vybere jako správné. Pro lidi, co mají rádi násilné filmy, je tohle "must see". ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Napriek určitej podobnosti netreba čakať ďalší ELITE SQUAD. Ide tu hlavne o postavy a ich osudy v skutočnom európskom svete (žiadne drogami a zbraňami preplnené Rio alebo Mexiko). Ale film dokáže navodiť ten správny pocit nespravodlivosti a vážnosti situácie okolo boja so zločinom v uliciach. Tvorcovia si neberú servítky a na plné ústa pomenúvajú problémy - žiadne všeobecné termíny ako imigranti či neprispôsobiví občania, na vine sú Rumuni, Albánci, Tunisania atď. Dráma, ktorá nemoralizuje a necháva na diváka, aby si určil hranicu, kde končí práca dobrého policajta a kde začína zneužívanie jeho právomocí... ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Když jsem na MMF viděl ty italské volné radikály s molotovy v ruce, ihned mi docvaklo, že film A.C.A.B. nebude jen komická italská verze Malého pitavala. Italští "demonstranti" nejsou žádní nadšenci s květinou v ruce. To jsou bojovníci ulice a tak není divu, že italský těžkooděnec trvdej chleba má. Kromě obeznámení s tímto faktem naťukneme i nějaká krapet nedovařená rodinná dramata policistů v hlavní roli, dozvíme se něco o tom, proč jsou to takový bastardi a to je tak všechno. Spíše než nějaké ucelené drama působí film jako sonda do života státního zaměstnance. Možná by bylo na místě zvolit takovou tu akčně roztřesenou kameru, aby měl divák při střetech pocit, že je uvnitř kotle, aby ho film zasáhl více. Takhle jen klouzal po povrchu odnikud nikam. Ale klidně film doporučím. Nebyla to špatná podívaná. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Toto nie je film aký väčšina z Vás zrejme očakáva. Podoba s THE HOOLIGANS je minimálna. Toto je opačný uhoľ pohľadu o tých, ktorí stoja v "ceste" pred nezmyselných tlčením sa hlava nehlava niekde na dohodnutom mieste, či priamo na uliciach, alebo štadiónoch. Toto je príbeh tých, ktorí zabraňujú ísť na športoviská tým, ktorých šport vôbec nezaujíma. V samotnom filme sa však nerieši len tento problém, ale aj tak dôležité vzťahy na pracovisku v tejto psychicky náročnej práci, kde všetci musia v zlomku sekundy rozmýšľať ako jeden, rozvážne bez chýb, aby následky boli minimálne, lebo nejeden nadriadený sa za Vás jednoducho nepostaví. Je to príbeh, ktorý rieši súkromné problémy obyčajného, bežného človeka, ktorím sú, (ne)čuduj sa svete aj - POLICAJTI. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Natáčení probíhalo v italských městech Lazio a Řím. Tak tohle tedy nic moc, nemá to žádnou pořádnou konturu a ani akci. Vlastně jsem si do konce filmu nebyl jist kdo je lepší a kdo horší. Zda A.C.A.B. nebo ti policajti. Každý dělá jen to své a nelíbí se mu to co dělá druhá skupina. Vlastně jsou všichni parchanti, tak jak je to v názvu. Pro jedny je to koníček a pro druhé práce. Hudba deprimující, tady bych u těchto druhů filmů přivítal něco hudebně akčnějšího. CITÁT - Máš mizernou práci........... Scéna z koncertu okolo 46 minuty je pěkně trapná. Je vidět, že tvůrci nemají moc velký přehled. Patriotizmus a rasizmus je nebezpečná zbraň. CITÁT - Škoda, žes tam dneska nebyl......... Pokud prostě nejde vo život, jde vo hovno......... Přistěhovalce můsí někdo řešit, zde to vlastně dělají obě skupiny, je každá po svém - ikdyž někdy se to plete. CITÁT - Pořádkovka, to jsou parchanti........... Průměrný snímek, který toho moc nevypovídá. CITÁT - Už jsem namočenej, jsem v tom celý život.......... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Film zobrazuje fanúšikov Neapola, ktorý patria medzi najtvrdších "tiffosi" v južnej Európe. (vander19)
  • Výraz A.C.A.B. z anglického „All Cops Are Bastards“, tedy „všichni policajti jsou zm*di“, je zkratka dříve užívaná především mezi bývalými vězni. Má radikálně levicový původ, je však také používána radikální pravicí a fotbalovými hooligans jako výraz odporu k policii i státnímu systému obecně. (Sufferer)
  • Pieseň, ktorú nazi-skinheadi vo filme spievajú, je prespievaná skladba kapely 4 Skins s názvom "A.C.A.B." (Déé X Géé)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno