Reklama

Reklama

Záhada Hory mrtvých

  • USA The Dyatlov Pass Incident (více)
Trailer 2

Film je inspirovaný skutečnými událostmi, které se odehrály v roce 1959 na Hoře mrtvých v severním Uralu, kdy  přišlo nevysvětlitelným  způsobem o život devět ruských studentů. Jejich těla byla nalezena jen ve spodním prádle, vykazovala vysoké známky radiace, měla rozsáhlá vnitřní zranění a jedné z dívek chyběl jazyk. Jejich smrt nebyla nikdy objasněna, spekulovalo se o lavině, ale i o paranormálních jevech či UFO. V roce 2012 se pětice amerických studentů rozhodne vyrazit po stopách ruské výpravy a objasnit jednu z nejzáhadnějších tragédií minulého století. Jakmile se dostanou do míst, kde tehdy zahynuli jejich vrstevníci, začnou je pronásledovat podivné, děsivé události – a je jim stále jasnější, že tajemné síly, které na místě tragédie dřímaly čtyřiapadesát let, jsou znovu připraveny vraždit... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (369)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Regulérní dvd béčko/céčko jako prase, které se nějakou "ZÁHADOU" dostalo až do kin.Renny Harlin jako tvůrce spadl do propasti zoufalého rutinérství, obyčejnosti a nudy.Připomělo mi to found footage hovna točený ruční kamerou kd jakým puberťákem, jakých je v americké produkci mrak, tady ten ansábl zoufale netalentovaných neherců ovšem vede člověk, který v kinematografii přeci jen kdysi jméno měl a možná i díky tomu, se dá místy mluvit o něčem, co by se dalo nazvat snad i filmem nebo tak něčím.Např. scéna s lavinou je opravdu výtečná a s překvapivě dobrými triky, při naháněčce v bunkru to mělo místy opravdu atmosféru a našla se i nějaká lekačka.To ovšem nestačí a celkově to film, ve kterém je hora kolosálních scénáristických píčovin, nesympatických herců a tupého a neuvěřitelně předvídatelného konce, nezachrání.Hlavní hrdinové vám budou u prdele a celou stopáž pro mě bylo největší ZAHÁDOU, jak mohla jedna píča v manželství udělat z akční ikony Horu Sraček, která za posledních 20 let natočila doslovu horu píčovin.Pokud můžu ještě dodat, nadávat scénáristovi, že napsal sračku jen proto, že se jmenuje Vikram, svědčí opět o totální demenci jedné zdejší hvězdy, pravdou ovšem zůstává, že Vigvam se opravdu moc nepředvedl a jeho scénář působí, jako by ho psal 14 letý zhulený osmák při přestávce mezi zeměpisem a dějepisem.20%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

I když FFka většinou kvůli skákající ruční kameře nemusím, v tomhle případě jsem byl divákem spíš spokojeným než nespokojeným. Zaujaly mě ruské reálie (natáčelo se prý kdesi jižně od Murmansku), postavy mi byly vcelku sympatické, líbily se mi zimní severské scenérie, jen ten obligátně blikající a za vlasy přitažený konec mě zklamal, zkřížení scénáře s tzv. Filadelfským experimentem a se spiknutím ruské armády myslím nebylo šťastné, méně je někdy více. Ale aspoň jsem si opět trochu rozšířil mé omezené obzory - o Djatlovově výpravě z devětapadesátého jsem totiž dosud neměl ani potuchy a se zaujetím jsem si o ní na netu početl. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Klasický FF formát tak ako ho mám rád. Aj pointa a prídavok toho scifi motívu ma zaujal, len žiaľ nebolo to rozvinuté do príbehu, ktorý by ma dokázal zabaviť - častá nuda, hlavne zo začiatku. Kým sa to trocha rozbehlo a chudáci otvorili tie dvere, tak už som bol tak otrávený, že celkový dojem sa napravil len trocha. Tiež škoda, že pointa o tých dvoch bola tak priezračne predvídateľná. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Ještě cca půl hodiny před koncem jsem si spokojeně lebedil a říkal si, že tohle se snad už zazdít nedá. A ejhle, dalo se :) Přitom se mohli úplně vybodnout na prakticky celý děj po vstupu dovnitř až na pointu, a bylo by to co se týče atmosféry i stačilo (nějaké vysvětlení by to chtělo, ale stačilo by i nějaké vlažné... anebo naopak naprosto nejasné). ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Rennymu Harlinovi ruplo v bedně poprvé, vzal si Geenu Davis a potopil studio Carolco. Navzdory majestátnímu pádu na hubu se však nedal a z ženušky se dál snažil udělat akční stár, nicméně k vodě ho místo amerických studií pustila právě Geena. Nikoho tedy asi nepřekvapí, že mu třísklo v kebuli zas a začal točit nehorázný hovadiny. V Dyatlov Pass Incidentu je divák svědkem tolika idiotských situací a nahodilých hororových klišé, že by brečela i ožraná mrtvola osmdesátkových béček. Zkrachovalý fin tu nicméně jen nabíral síly pro následující opus o Herkulovi, vedle nějž je tahle matrjoška zcela neškodným kafíčkem pro nudné večery. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Dodnes není objasněno, proč zemřelo 2. 2. 1959 v ruském pohoří 9 studentu výpravy. Událost zůstává jedním z největších tajemství 20. století. Vyšetřovatelé zjistili, že 6 lidí zemřelo na podchlazení a další 3 kvůli smrtelnému zranění které utrpěli (zlomená žebra, rozdrcená lebka, obličej bez oka a chybějícího jazyku byly příčiny smrti třech studentů). (ARI50)
  • Stany byly rozříznuty zevnitř, přičemž většina zimní výbavy byla pořád vevnitř. (ARI50)
  • Holly (Holly Goss) ve filmu mluví o jediném přeživším Ďatlovovy výpravy, Pjotru Karovovi. Jméno je fiktivní, onen člověk se ve skutečnosti jmenoval Jurij Judin. Judin se od skupiny odpojil po několika dnech od započetí expedice kvůli chronickému revmatismu. Zemřel v roce 2013, v 75 letech. (Tristaver)

Reklama

Reklama