Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(19)

Obsahy(1)

Série zasazená do časového období mezi událostmi prvního Tronu a jeho pokračování Tron: Legacy sleduje osudy Becka, mladého programu, který se postupně stává vůdcem revolty ve vnitřním počítačovém světě Grid proti dobyvačnému programu Clu a jeho přisluhovačům. Beck, původně naprogramovaný jako mechanik, se stane učedníkem Trona, největšího bojovníka, kterého kdy Grid poznal. Tron tak Becka trénuje nejen v boji a umění závodů na světelných motocyklech, aby se mohl postavit brutální vojenské okupaci města Argon, ale zároveň ho vede a učí jak být správným lídrem a jak ovládat svou bouřlivou povahu. Beck postupně přejímá Tronovy schopnosti a znalosti a stává se nepřítelem číslo jedna pro Generála Teslera a jeho okupační vojska, sloužící samotnému Clu. (Caszidy)

(více)

Recenze (72)

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Super! Stejně jako film, jehož prequelem jest tento lahůdkově vymazlený seriál. Předčasně ukončený, takže se nedočkáte pořádného závěru. Tak...bacha. Hudba 167% Vizuál 200% Paige (je krásná, inteligentní a vymyšlená, což jest velké mínus:( 666% Obsazení 100% Režie většiny dílů...Karlík Fazole;-) A padouch, který se jmenuje hezky česky či rusky, Pavel je k nezaplacení.:) Jen škoda, že tv s. vznikl až po filmu, páč by bylo supr, pokud by Quorra v Legacy zmínila Paige nebo Becka. ()

Mii 

všechny recenze uživatele

Fascinující. Jiná slova k tomuto seriálu nemám. Vizuální zpracování prvního filmu Tron ve mě odjakživa vzbuzovalo nesmírný obdiv, nemluvě o tom, že nikdy nebudu schopna plně pochopit jak bylo v roce 1982 technicky možné stvořit film s reálnými herci v čistě 3D prostředí. Příchod Tron: Legacy, téměř po 30 letech od původního díla, byl sice odsouzen od začátku k neúspěchu, nicméně pro mně to byl opět vizuální orgasmus. Dokázala jsem zapomenout na příšerný příběh a prostě hltat dokonalý hi-tech design (jakožto studetka počítačové animace si dokážu představit co obnáší takové efekty a prostředí vytvořit). Nápadu na celkově animovaný seriál se v podstatě ani nedivím, od začátku se to zdá být praktičtější než herci běhající celý film před zeleným plátnem. A stalo se to, že původní Tron se konečně dočkal plnohodnotného následovníka. Tron: Uprising je naprosto úžasný animační počin (kombinace 2D a 3D animace) s hudbou téměř totožnou jako v Tron: Legacy od Daft Punku. V podstatě si bere z obou filmů to nejlepší a kombinuje to v seriálu pro “děti” který člověka naprosto polapí. S hlavní postavou dabovanou Elijahem Woodem. Co víc si přát. (jen ty obličeje by mohli mít ty postavičky hezčí) ()

Reklama

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Seriál perfektně rozvíjí již tak komplexní svět a obohacuje jej o další detaily a "barvy". Z GRIDu tak vytváří mnohem větší a míň studený precizní organismus, který má poměrně bohatý život na sociálních sítích a vypovídá hlouběji o struktuře celého systému. Vizuálně se nedá snad nic vytknout, je to skutečně designérský úkaz. Pokud jsem označil Legacy za "perfekcionistický videoart", tak o Uprising lze říct totéž. V seriálu se všem prohlubuje jistý drobný kaz z filmu - a to vztah vizuálu s dialogy. Obávám se, že některé naivnější vyluzují lehký smích. Pořád je to ale TRON - se skvělou novou hudbou a hutnou atmosférou. ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Zhltnul jsem co se dalo, neuvěřitelně vysoko nastavená laťka, ačkoliv animáky zrovna nepodporuji a nevyhledávám. Některé postavičky vysloveně sexy :) akce jako blázen, a i když člověk tuší, že to zase zmáknou, to že Trona stihne to, co je z něj v Legacy, a to že tam Beck a ostatní nejsou, nás nechává v napětí, kdy se tak stane. Věřím, že půjdeme i na pět hvězd. ()

xzajox 

všechny recenze uživatele

Tomuto seriálu takmer niet čo vytknúť. Najviac mi vadia škaredo nakreslené pretiahnuté tváre a chudé postavy. Hudobný doprovod je zasa väčšinou len drobnou modifikáciou, prípadne kopírovaním hudby z Legacy. Sú to však len detaily. Atmosféra aj pocit, že sa nachádzame v Gride je tu porovnateľne dobrý ako v Legacy. Tiež sa mi páčia recyklované zvuky z pôvodného Trona. Dej je skvelým doplnením príbehu. Miestami sa autori naozaj pohrali s novými nápadmi. Ako fanúšik - 95% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Kromě Purgosu jsou názvy všech měst zmíněných v seriálu prvky v periodické tabulce. Jedná se o města Argon, Bismuth a Gallium. (Adasin)
  • Grafiti používané Odpadlíkem a jeho následovníky - "Tron Lives" (podobné jako "Flynn Lives" neboli virální kampaň k případnému pokračování TRON: Legacy (2010)) využívá mnohočetných linek a odkazuje tak na původní spořič obrazovky operačního systému Windows 95. (Caszidy)

Reklama

Reklama