Reklama

Reklama

Vikingové - Série 1

(série)
Irsko / Kanada, 2013, 6 h 45 min (Minutáž: 44–47 min)

Tvůrci:

Michael Hirst

Scénář:

Michael Hirst

Kamera:

John S. Bartley

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Clive Standen, Jessalyn Gilsig, Gustaf Skarsgård, Gabriel Byrne, John Kavanagh, David Pearse, Nathan O'Toole, Ruby O'Leary (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Aby si získal přízeň svého lidu a sebral Jarlu Haraldsonovi moc, vypravuje se ambiciózní válečník Ragnar Lothbrok na nebezpečnou misi. (Netflix)

Recenze (61)

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak ani po pár letech mě to vyloženě nenadchlo v necenzurované verzi přímo na Netflixu. Je to docela dobrý, ale na seriálovou špičku současné doby to zdaleka nemá, na to je to moc jednoduchý dějově. No a pořád tu je faktor Travis Fimmel, alias nejnecharismatičtější hlavní postava ze všech seriálů, který jsem v poslední době viděl. Prostě neumí hrát a to je dost problém. Uvidím, jestli dám tentokrát šanci druhé sérii. (Netflix HD, orig.) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborně vypadající (přestože nikterak velkolepé) přiblížení vikinské doby, nátury, obyčejů, rodiny, společnosti, úkladů, víry, výprav, života. Skvěle obsazené i zahrané, ale že by mi postavy nějak přirostly k srdci, to se říct nedá. Občas strhující, občas s odcizujícími skoky v čase. Rozjíždí se pozvolna a kvalita jednotlivých epizod kolísá, nad průměrem TV produkce se však drží neustále. 80% ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to žádné GOT, ale je to z jeho ranku a už bylo na čase se vrátit do historického prostředí, které je tak podmanivé a nekompromisní. Na základě skutečně doložených postav se podařilo tvůrcům dávného fenoménu s krátkým dozněním jménem Tudorovci vytvořit další působivý akcemi, intrikami a pozoruhodnými postavami protkaný seriál, kterému dám šanci i pro další série, na které mě mírně intenzivní rozjezd prvních 9 dílů jedině nakopl. 9/10! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To dobré ze Hry o Trůny se mixuje se směsí dvou odlišných světů, kultur a náboženství. Nemá to tak impozantní vizuál jako GOT, ani tak rafinované postavy (tedy alespoň prozatím), ale je to více upřímné, či snad barbarské a primitivní, chtete-li a v tom je to kouzlo. Zatím až na nějaká menší zaváhání působivý rozjezd. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

na zadek sem si z první série Vikingů nesedl a nesedl bych si ani kdybych koukal v době premiéry, ale svým způsobem se mi na nich líbí jak je to celkem přímočará, jednoduchá a relativně komorní jednohubka, která si na nic nehraje a přinese přesně to co slibuje. Výprava je solidní, postav je celkem málo, takže není problém se v nich vyznat a souboje jsou funkční a tvůrci v nich těží z minima maximum. Snad jen ten Travis Fimmel mi to trochu kazí, protože za mě to nikdy nebyl úplně dobrý herec a Ragnar by si zasloužil někoho s větším charismatem...70% ()

Galerie (254)

Zajímavosti (7)

  • Nájezd vikingů na klášter na ostrově Lindisfarne vychází ze skutečných událostí. Odehrál se v roce 793 n. l. a jakožto první historicky doložený započal slavnou éru vikinského drancování Evropy. (Barghest)
  • Eric Trygvasson (Conor Madden) je popraven za vraždu. Vikingové však ve skutečnosti místo trestu smrti posílali kriminálníky do vyhnanství. (Hem.m)
  • Při návratu do domovského přístavu vikingů je přehozen přes palubu mrtvý zajatý mnich, který je spoutaný provazy na rukou. Následně při jeho klesání přes palubu jsou však jeho ruce rozvázané. (dandislav1991)

Reklama

Reklama