Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Lagertha a Ragnarovi synové si ve světě, jímž otřásají nové hrozby, nenadálé zrady a krvavé boje o moc, odhodlaně razí vlastní cestu. (Netflix)

Recenze (52)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo nebylo, z dobrého seriálu udělali hroznou zhovadilost, kde scénář psal cvičený gibon na pervitinu a všechny dějové zvraty a chování postav dávají smysl asi stejně, jako nápad nechat stát lahev s mlékem několik dní na letním slunci a pak ho vypít na ex a zajíst syrovým mletým masem. Veškeré postavy jsou tu zploštělé na dva archetypy - muži, kreténi, pro které slovo nemá váhu a ženy - krávy, co vlezou do postele s čímkoliv. A tohle je prostě základní problém, neustále měnění stran, nudné a nezajímavé nové postavy a všeobecně neskutečně odbytý děj (A tím nejvíc trpí linka Flokiho). Obrovské zklamání, které jsem dokoukal jen ze sentimentu po kvalitě prvních řad (zábavné ani nejsou bojové scény, tam kde se v prvních sériích vytvářela logická choreografie se štítovou hradbou a alespoň náznakem taktiky, zde je jen víc komparzu, zařve se a všichni na sebe naběhnou jako parta vožralejch fotbalovejch rowdies). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejslabší série bohužel. Druhá polovina byl fakt zmatek, kde se nic moc nestalo a popvé za seriál se objevily díly v modré barvě, což nevěstí nic dobrého. Když Vikingy porovnám s Game of Thrones, kde první série byla komorní a nyní je z toho velkostudiová epická podívaná, tak u Vikingů mi příjde, že s rozpočtem se nikam neposunuli naopak spíš ubyl a to je špatná vizitka. Naštěstí kombo Lagertha/Bjorn/Ubbe a Anglické Království mě pořád dostatečně baví, abych seriál nezavrhnul. Uvidíme, co finální šestka. 65% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina série a to 1-11 díl je témeř až ztráta času kterou, kterou bych hodnotil něco mezi 0-25% a druhá polovina sice začíná také otřesně (12-20), ale v několika epizodách vyniká. Je neuvěřitelné jak nevyvážené jsou jednotlivé epizody. V jednom díle bych nejraději dal odpad a pak je tu jedna epizoda, kdy váhám neudělit-li 5 hvězd. Ve výsledku dávám 1 hvězdu , jelikož jsem naprosto znechucený, nelogičnostmi a nesympatičností hlavních postav, ale kdybych měl hodnotit jednotlivé dějové linky, tak Flokiho dobroudružství bych hodnotil Odpadem (jeho části přitížily celé sérii) a zbytek postav už se nějak plácal jako ryba na souši a přátelili se a nenáviděli jak se jim to hodilo, neboť si odpouštěli všemožné zrady a vraždy a nebo na ně úplně zapomínali. Také výsledek toho všeho nebyl vždy nic moc. Sám nevím jestli budu chtít na další sérii s takovou koukat. 20-30%. PS: Oázou v tomhle zoufalství je epizoda Co se děje v jeskyni, kdy Ubbe prokáže svoji vysokou hodnotu pro seriál. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5. série má logicky jinou atmosféru, než předchozí řady, které popisovaly život Ragnara Lothbroka. Nyní jsme o generaci dál a sledujeme občanskou válku vedenou jeho syny. Jedním z vrcholů se stává boj o Kattegat, druhá polovina série je roztříštěna mezi dobrodružství ve Wessexu, na Islandu a v centru vikingů. Pořád tu máme skvělé štítonošky, odvážné bojovníky, mezi nejzajímavější nové postavy se zapsal biskup Heahmund v podání Hirstova oblíbence Jonathana Rhyse Meyerse (král Jindřich VIII. z Tudorovců). Je o čem přemýšlet, je hodně zajímavé zkoušet dohledat zdroje, které Hirsta inspirovali k finální podobě scénářů. A jsem ráda, že z Hirstových dcer neztrácíme obě. Helga byla skvělá, ale Torvi je ještě zajímavější postava. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zcela jednoznačně doposud nejslabší ze všech sérií. Pětka dává znát, že celá tahle vikingská sága už je přece jenom trochu moc dlouhá a košatá. Namísto 20ti epizod by bylo optimální sesekat je zpět na 10. Scénáristického balastu je tam víc než dost a polovina zvratů je v podstatě zbytečná. Napětí aby člověk pohledal a tak zbývá sice obstojně odvedené válečné řemeslo, které ovšem není na takové úrovni, aby se divák opájel pouze vycizelovaným vizuálem a byl ochoten odpustit jednodušší dějovou koncepci, jako tomu bylo například v Kingdom of Heaven, či Gladiátorovi. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5. séria - 60% Prvá polka piatej série je ešte celkom stráviteľná, ale ta druha je neskutočne naťahovaná a nudná a skutočne len zopár dielov s tých 20tich stojí za to (finále). Veľké sklamanie a hlavne nuda, kde sú tie časy Ragnara, toto je len zívačka a naťahovaná nudná prechádzka po škótsku. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další umělé natahována telenovela, která se dá odvyprávět v polovičním počtu epizod. První půlka byla mnohem lepší než druhá, ale pořád se nemůžu zbavit dojmu, že seriál už nemá směr a stojí na místě... otravných linek přibylo a oblíbené postavy začaly nudit a otravovat a počet zbytečných postav se také zvedl...suma sumárum, průměr ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Abych řekl pravdu, vůbec jsem nečekal, že se průměr mých hodnocení dostane až na tři hvězdičky. Pátá řada podle mého názoru nebyla ani ozvěnou, ani stínem původních Vikingů. Dvacet epizod na sezónu je pro pana Hirsta evidentně přídělem, který absolutně překračuje jeho možnosti, takže se opakovaně uchýlil k umělému a zbytečnému natahování děje. Zářným příkladem je Flokiho islandské dobrodružství, které do seriálu vneslo příšernou nudu, a děj, který se vlekl jako v medu obalený slimák. Dobývání Kattegatu v závěrečné epizodě jen dokázalo, jak moc atrofovaly schopnosti tvůrců přinést na obrazovku pořádnou bitvu. Pokud si někdo pustí hned po tomto představení boj o Paříž, jistě se mnou bude souhlasit. Jasné zklamání. 3*- ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No nedá se nic dělat. Seriál upadá a musím to přiznat i já jeho věčný obhájce. První polovina druhé části série mě bavila a těšil jsem se na finální díly. Už tady bylo něco špatně, protože čím víc se blížil konec, tím více slabých dílů přibývalo. No nevadí, říkal jsem si. Když je klid, tak bouře bude stát za to. Jenže místo toho byl poslední díl vlastně jen takový silnější vítr, který sice větvemi zamával, ale ani jednu nezlomil. Šestou sérii dokoukám, když už jsem došel až sem, ale pevně věřím, že blížící se Zaklínač zacelí mezeru po vynikajícím dospělém seriálu, kde prim hrají meče, štíty, zrada a špína. 65 procent pro 5. sérii. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Z Vikingů se bohužel v páté řadě stala setrvačná zábava sázející především na oblíbenost známých postav. Seriál již málokdy překvapí a některé dějové linky, nezajímavé postavy a hluchá místa srážejí výsledný zážitek pouze do mírného nadprůměru. Vikingové mají stále nádhernou výpravu, jistou režii a filmovou kameru plnou oku lahodících stylizovaných záběrů, ovšem já od tohoto seriálu přeci jen očekávám o něco víc. Tato seriálová trvalka od History Channelu nasadila v přechozích řadách laťku natolik vysoko, že druhá polovina páté řady díky nepřesvědčivému scénáři působí jako chabý odlesk kdysi vytříbené vikingské zábavy. Snad se tvůrci s nadcházející řadou rozloučí se seriálem v lepší kondici, než jakou předvedli v páté sezóně. Kompletní recenze zde. 6/10 ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Niektoré epizódy v tejto sérii som doslova pretrpel, avšak záver dojem z nej zachránil aspoň na 3 *. Príbeh okolo Flokiho je bohužiaľ príliš nezáživný, Björn Železný bok predvádza stereotypné rozhodnutia, dej v Anglicku tiež trochu zaostal za mojim očakávaním a tak seriál nad vodou držali Hvitserk a najmä nevyspitateľný Ivar. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od páté série jsem nevěděl, co úplně čekat. Ragnar je po smrti a pomstěn. Rozpory mezi bratry byly zajímavé. Nicméně Floki a jeho cesta na Island už takové nebyly. Navíc dění na dvoře Alfréda bylo dost podobné. Návrat Rolla se zdál být dobrým nápadem, ale byla to jenom marná snaha s děj nějak zachránit. Některé epizody, kdyby se vypustili, tak se nic nestalo. Což mě docela mrzí. Seriál se celkově po smrti Ragnara potká se ztrátou, kterou těžko nahrazuje. Možná je proto dobře, že se tvůrci rozhodli, že nás čeká už poslední série. Jenže to je dalších 20 dílů, snad se je podaří udržet tvůrcům v rozumných mezích. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nuda pokračuje. Akce ubývá, když je, tak nemá šmrnc, nemá žádnou působivou choreografii a je hrozně natočená. Jen druhá a třetí bitva o York je dobrá a ke konci řady se objeví pár výborných kousků. Vizuál, který byl v prvních sériích úchvatný, vypadá hrozně levně. Je tu taky hromada nelogických věcí. Vztahy nejsou přesvědčivé. Většina epizod je průměr až podprůměr, ale finále bylo parádní. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jdeme na to. Po fascinující 4. sérii, kde jsem si jako milník dal nejdříve Ragnarovu a posléze Sigurdovu smrt (tu jsem si musel pro potěšení pustit několikrát), jsem se těšil na řežbu o Kattegat v každém druhém díle. Bylo mi jasné, že se Ragnarovi potomci rozdělí a že se ze stále neutrálního Ivara stane tyran, se kterým už nepůjde být za dobře. Smrtka opět nezahálela a řady oblíbených postav začaly být pročišťovány tak frekventovaně, že se člověk cítil jako při sledování GOT - nelze si kohokoli zalíbit, je o to větší pravděpodobnost, že umře. Jeden takový až srdcervoucí odchod přišel, do teď mi mrzí, že se tak silná postava pookřála “jen” na 15 dílů. No a finální “konec světa”? Velké zklamání, které si zasluhuje celou sezónu připravit o tu pátou hvězdičku. Vikingy stále řadím mezi jeden z mých favoritních seriálů, jen budu velmi obezřetný s očekáváními ve finální řadě. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to nejslabší série. To je jasné. Ale i po smrti Ragnara se to pořád dá. Flokiho linka je nejslabší. Ale v závěru to nabralo obrátky. První půlka 5 série, je hodně dobrá, a fanoušci si musí říct, že i po smrti Ragnara se to pořád dá. Jenže pak přijde druhá polovina a ta jde kvalitou dolů. Je to celé natahovaný. Ivar hodně klesl. Ubbe neskutečný frajer. To stejný Harald. Po dlouhém uvážení se jedná o dobrou sérii, ale potom všem to šlo kvalitou dolů. Slabší 4*. Uvidíme co 6 série. Doufám v důstojné zakončení! ()

Reklama

Reklama