Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Největším úspěchem skupiny Strange Fruit byl festival Wishbeach 1978. Dvacet let poté se hráč na klávesy Tony rozhodne vzkřísit zašlou slávu a doplnit značně prořídlá konta tím, že uspořádají koncert. Tony zatím pracuje jako dealer kondomů na Ibize a jeho práce chce změnu. Zbývá už jen přesvědčit zbylé členy kapely. Baskytarista Les zase zahradničí, ale rád by se vrátil do starých dobrých časů. U zpěváka Raye to také nebude problém, protože ten uvítá možnost, jak se ztratit před svojí žárlivou manželkou a Brian, který hrával v kapele na kytaru, je určitě nenechá na holičkách. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (96)

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že sem mírně zklamaný. Čekal sem že to bude trošku víc crazy. Čekal sem šílenou jízdu postarších rockerů, ale dostal sem příběh o sebepoznávání, sebereflexy a toleranci vůči kamarádům. Vcelku se jedná o příjemný film, kterému se dá nějaké to zaškobrtnutí v rytmu odpustit. Velkým plusem je hlavně obsazení. To je doslova dokonalé. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Čas letí, ale plamen hoří dál." ...Strange Fruit se mi dnes trefili do nálady a zpříjemnili mi tak nedělní odpolko. Rockeři sympaťáci a jak pravila Karen: Já miluju jejich muziku. Chci stát někde v šeru a vidět co ta hudba vzbuzuje v lidech. Filmy jako tento jsou mým šálkem kávy, mou krevní skupinou. Rock´n´roll forever ♪ ♫ ♪ 🎸 ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Musím trochu korigovat svoji utkvělou představu, že současné (současné je poslední čtvrtstoletí) veselohry či komedie, mi příliš nesednou. Tady jsem se bavil od začátku do konce, a to nejen jedním způsobem, ale skutečně mnoha, každý rocker bez výjimky přinesl svůj díl humoru, ovšemže ryze anglického. Pozn. 1: "Still Crazy (after all these years)" - "Pořád naplno" či "Zase v tom lítáme", je v pořádku. Název skupiny "Strange Fruit" je ale pojem, který je už významově obsazen. Billy Holliday (Autoři: Lewis Allan / Maurice Pearl / Dwayne P Wiggins) zpívá o divném ovoci, které dozrává na topolech "Southern trees bear strange fruit / Blood on the leaves and blood at the root / Black bodies swinging in the southern breeze / Strange fruit hanging from the poplar trees". Autoři filmu si to měli uvědomit a od tohoto názvu upustit. Pozn. 2: Tajemná postava Briana může připomínat Syda Barretta, Petera Greena a další muzikanty s podobným osudem (je jich fakt hodně). Pozn. 3: K anglickému humoru: V rámci spolupráce s firmou Highwater z Cheltenhamu (oblast Cotswolds) byl mým partnerem pan Steward (za včer vypil 5 piv a s dobrým pocitem řídil auto). Několik dnů jsem se ho nemohl dovolat, pak mi oznámili, že ráno přišel do práce, předvedl scénu ze snídaně s manželkou, řekl pár vtipů, pak položil hlavu na ruce a zemřel. ()

Jimmy15 

všechny recenze uživatele

Výborný příběh o hudební skupině, která se po svém rozpadu před 20 let zkouší znovu dát dohromady a hrát své staré songy. Nejlepší je postupné přiblížení jednotlivých osudů frontmanů kapely a jejich názor na ostatní členy a názor na znovuobnovení kapely. Filmy tohoto typu mám hodně rád, ale bohužel jich není moc. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Nesmírně vtipný hudební film o návratu jedné hardrockové sedmdesátkové kapely po 20 letech. Všelijakými životními neúspěchy, fobiemi a vůbec psychickými problémy i alkoholismem stíhaní padesátníci se snaží seč mohou zapadnout do měnící se hudební scény. O geniálním Billy Nighym jako frontmanovi kapely ani nebudu psát - to se musí vidět! Ani trochu přepálený happyend s cajdákem mě neodradil od nejvyššího hodnocení. Jistě se k tomuto filmu rád vrátím. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Velké davové scény z koncertních vystoupení se natáčely tak, že byl najat pouze 20 členný kompars představující fanoušky, který byl ve finální podobě digitálně upraven. (Lynette)
  • Věkový rozdíl mezi Rachael Stirling a Frances Barber je pouhých osm let. Ve filmu hrály matku s dcerou. (Janko666)
  • Na soundtracku zpívají i herci z tohoto filmu, např. Hans Matheson nazpíval song "Live for Today" (Žít pro dnešek). (Lynette)

Reklama

Reklama