Reklama

Reklama

Drákula

(seriál)
Trailer
USA, (2013–2014), 7 h 10 min (Minutáž: 43 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Píše se rok 1896 a Drákula přijíždí do viktoriánského Londýna v přestrojení za Alexandera Graysona – pohledného
a charismatického amerického průmyslníka, který o sobě prohlašuje, že chce do viktoriánské společnosti přinést trochu vědy. Ve skutečnosti se spojil se svým úhlavním nepřítelem, Van Helsingem, aby se brutálně pomstil starému společenství jménem Řád draka, které před více než 400 lety zabilo jeho milovanou ženu Ilonu. Grayson ale nepředpokládal, že se setká s krásnou studentkou medicíny Minou Murray, která je podivuhodně podobná Iloně. Osud narušil Drákulovy pečlivé plány a Grayson bude muset bojovat s pokušením smrtelníků. Po dlouhých staletích, která strávil s pevným odhodláním k odplatě,
se teď Drákula přesvědčí, jestli ještě pořád dokáže milovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Nikol10 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí celé série musím změnit hodnocení. Nejdřív byl seriál na jednu hvězdičku,možná se blížil až odpadu,ale po předposledním a posledním díle musím dát alespoň jednu hvězdičku navíc. Meyers je charismatický,sexy upír, který drží celý seriál tak nějak nad hladinou. Zbytek postav je mi ukrutně nesympatických, až na Minu, ta mi přijde celkem dobře zvolená, hezký vzhled, takový nevinný kukuč. Ale její postava je mdlá a nijaká, nezaujme. Představitelka Lady Jayne,tak ta vypadá jak ježibaba, strašně nesympatická, ošklivá osoba, horší už vybrat nemohli. Celkově pro mně seriál postrádá základ pro všechny horory a to je atmosféru. Tam jí totiž nenajdete, takový ten krásně ponurý děj,u kterého se hezky bojíte a děsíte další scény. Zde se to nestane snad ani jednou. Vůbec celé uchopení nového Draculy se mi zdálo nešťastné. On a Van Helsing jakýsi vynálezci. Přišlo mi to někdy spíše jako dobrodružné, než jako hororové. No ani se nedivím,že seriál zrušili po první sézoně. Dávám takových 40 %. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Upíři po Xté - a přeci jen zase trochu jinak. Obligátní sání krve, doprovázené brutalitou, hororem spojeným s erotickou tohou.... to vše zde stojí na druhé koleji (někdy i třetí), protože Meyersův Dracula je ambiciózní podnikatel se skrytou agendou, jenž si snaží udržet nízký profil predátora. Zbude nám tedy viktoriánská Anglie, plná čajových večírků a etikety... a jen čas od času tuto "idylku" naruší pan Dracula, který si vzpomene, že má vlastně chuť na krev. Jde tedy o vyzrálejší zpracování legendy o Vladu napichovači, která ale bude diváka složitě pohlcovat na tolik, aby měl zájem sledovat otřepané klišé osudové lásky Draculy, která se jako vejce vejci podobá jeho mrtvé milence, a on se jí snaží získat... ()

Reklama

adeel666 

všechny recenze uživatele

Jonathan Rhys Meyers je jako Dracula nepřesvědčivý, obsazení Renfielda (a vlastně celá tahle postava) mi nesedí, scény s lovci upírů jsou přehnaně akční a to ani nemluvím o "bezdrátových" žárovkách. Celé to budí dojem, že se seriál nemůže rozhodnout, čím chce vlastně být : další vážně míněnou adaptací slavné předlohy nebo spíše něčím na způsob filmů jako Underworld nebo Van Helsing? Tato rozporuplnost a nerozhodnost prostupuje každý díl. Najdou se samozřejmě i pozitiva v podobě dobrých nápadů a zdařilých scén, za mě určitě spolupráce Van Helsinga s Draculou nebo třeba scéna v opeře z prvního dílu. Seriál je to průměrný, ale určitě to není taková katastrofa, jaké jsem se obávala po shlédnutí traileru; takže když se člověk oprostí od všech předloh je dle mého názoru Dracula koukatelný a vlastně docela zábavný. ()

Nely 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem od toho čekala víc. Pilot mě tolik nenadchl, ale dokoukala jsem tu řadu. Koukla jsem se na to i proto, že tam hraje Jessica de Gouw, kterou mám ráda z Arrow :) a je pravda, že Jonathan se na Draculu hodí. Celkově asi ten cast nebyl úplně špatný. Jen mi to prostě úplně nesedlo a jak sem napsala čekala jsem víc! ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Seriál sa mi páčil. Lenže je to len klasický upírsky príbeh priživujúci sa na Stokerovom románe (resp. je to len báchorka, čo bolo pred tým, než Helsing začal loviť Draculu). Ja osobne mám radšej Nosferatovskú démonickú polohu slávneho upíra než emotívnu Coppolovskú. Dracula v podaní Jonathana Rhysa Meyersa je niekde medzitým, čiže ani riadny záporák ani dostatočne zaujímavý hrdina. Aj preto boli potrebné vedľajšie postavy, ktoré sú zaujímavejšie ako hlavný antihrdina. Téma elektriny je dosť nevyužitá - to mohol byť ten správny prvok, ktorý by z tohto seriálu spravil niečo originálne. Na prípadnú druhú sériu sú karty namiešané dobre... ()

Galerie (458)

Zajímavosti (8)

  • Při práci se sešlo pět režisérů, každý natočil dva díly. (M.B)
  • Vlad III., Vlad Tepes také zvaný jako Dracula, byl valašský kníže žijící v letech 1431-1476. Pro svou krutost byl lidmi nazýván také jako napichovač, neboť své protivníky narážel na kůly. Podobu upíra mu dal až v roce 1897 irský spisovatel Bram Stoker v románu "Dracula", jenž se stal nejznámější hororovou legendou. (Skyfall)
  • V originálním příběhu podle Brama Stokera nebyl Jonathan Harker (Oliver Jackson-Cohen) novinář, ale právní koncipient, později majitel právní firmy, Mina Murray byla učitelka a Renfield (Nonso Anozie) chovanec Carfaxkého blázince. V knize také nebyl Van Helsinga spolčený s Dráculou a ani ho nevysvobodil, jak je tomu v seriálu, naopak stáli proti sobě. (LucyZ)

Související novinky

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Reklama

Reklama