Reklama

Reklama

Drákula

(seriál)
Trailer
USA, (2013–2014), 7 h 10 min (Minutáž: 43 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Píše se rok 1896 a Drákula přijíždí do viktoriánského Londýna v přestrojení za Alexandera Graysona – pohledného
a charismatického amerického průmyslníka, který o sobě prohlašuje, že chce do viktoriánské společnosti přinést trochu vědy. Ve skutečnosti se spojil se svým úhlavním nepřítelem, Van Helsingem, aby se brutálně pomstil starému společenství jménem Řád draka, které před více než 400 lety zabilo jeho milovanou ženu Ilonu. Grayson ale nepředpokládal, že se setká s krásnou studentkou medicíny Minou Murray, která je podivuhodně podobná Iloně. Osud narušil Drákulovy pečlivé plány a Grayson bude muset bojovat s pokušením smrtelníků. Po dlouhých staletích, která strávil s pevným odhodláním k odplatě,
se teď Drákula přesvědčí, jestli ještě pořád dokáže milovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: Dracula se chce pomstít členům tajemného řádu, který ho před 500 lety zabil, tím, že svojí energií získanou z geomagnetického pole zlikviduje jejich byznys s ropou. A k tomu pár lidí zabije, zakousne, posvačí a vobtáhne (to poslední ne ze msty, ale protože se mu chce, a týká se to žen). Díky povedenýmu castingu a Rhys Meyersovi to není nakonec taková blbost, jako by se mohlo zdát, ale tohle drama z viktoriánské Anglie není moje krevní skupina. 70%. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Skvělý příklad toho, jak se během série zlepšovat. První díly byly jen lepší průměr, ale šla kvalita s každým dílem nahoru. Pochválit musím rovněž výběr herců. Meyersovi role podle mě sedí víc než Jindřich VIII. Skvělý jsou rovněž Thomas Kretschmann a Nonzo Anozie je geniální. Doufám, že po výborném finále bude i druhá série. 80% ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, i když je to plné změn. Všechno se dá odpustit, ale to, že je Reinfeld černoch se mi nezamlouvá. Rozhodně nejsem rasista, ale je to trochu moc.. Jinak, Meyers je docela fajn, ale toho Draculu jsem mu úplně nevěřil. Příběh není špatný, koukat se na to dá, ale po pár dílech jsem se rozhodl, že počkám na dabing, protože Sleepy Hollow mě baví víc a navíc mám rád Draculu... Dá se to, prostě. 60%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dracula dumá, kterak se za pomoci van Helsinga dostat na sluneční světlo, prostřednictvím Renfielda kupuje nemovitosti, myslí si na Minu a v pátách je mu jakási organizace, co si říká Řád. Stoker zůstal částečně zachován, ale jinak je seriál pojmut celkem svěže a inovativně. Všemocná tajná organizace, se kterou se setkáváme napříč žánry, mi tady nepřijde tak nesmyslná, jak by se mohlo na první pohled zdát. Spíš naopak. Ani mi nevadí Dracula coby světák 19.století či černý a nijak šílený Renfield. Tak nějak tu zatím všechno sedí tak, jak má. Hodně dělá i solidní obsazení, přičemž Meyers jako Dracula byl kauf. Snad si seriál tuhle úroveň udrží. 80%. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pro mě je seriál příjemným překvapením. Drákula v je Meyersově podání určitě skvělý a není tak přiblble metrosexuální jako chlapečci z Upířích deníků. Že je tady v podání vynálezce? No a? V příběhu to pěkně sedí a když to člověk nebude brát jako něco, co by mělo kopírovat knižní předlohu, tak se bude určitě bavit. I další postavy jsou dobře zahrané a každý si zde najde nějakou oblíbenou. Další plus je podle mě doba, ve který je seriál zasazenej. Výprava je parádní a má to pěknou atmosféru. Ačkovil je to seriál, je zde i spousta akčnějších a hodně krvavých pasáží, které jsou pěkně udělané a nevypadají lacině. To vše dopkresluje pěkně vyvážená hudba. Co možná hodně lidí odradí, je pomalejší začátek seriálu, který se ale po pár dílech mění v chytlavou podívanou a já jsem se těšil na každý nový díl. Finále pak nabídne hodně vygradovanej nářez, kterej jsem ani nečekal. Doudám, že bude i druhá série. 1. série 90% :) ()

Galerie (458)

Zajímavosti (8)

  • Při práci se sešlo pět režisérů, každý natočil dva díly. (M.B)
  • Rád draka, niekedy označovaný aj ako Uhorský rytiersky dračí rád (Ordo equestris Draconis Hungariae), skutočné existoval. Založil ho uhorský kráľ Žigmund Luxemburský 12. decembra 1408. Po jeho smrti stratil na vážnosti. Za úlohu mal chrániť kresťanskú Európu proti Turkom alebo proti náboženským povstaniam. Nikdy sa nedostal na územie Britských ostrovov, jeho pôsobisko bolo Uhorsko a jeho okolité krajiny. (vavrinec)
  • V originálním příběhu podle Brama Stokera nebyl Jonathan Harker (Oliver Jackson-Cohen) novinář, ale právní koncipient, později majitel právní firmy, Mina Murray byla učitelka a Renfield (Nonso Anozie) chovanec Carfaxkého blázince. V knize také nebyl Van Helsinga spolčený s Dráculou a ani ho nevysvobodil, jak je tomu v seriálu, naopak stáli proti sobě. (LucyZ)

Související novinky

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Reklama

Reklama