Reklama

Reklama

Drákula

(seriál)
Trailer
USA, (2013–2014), 7 h 10 min (Minutáž: 43 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Píše se rok 1896 a Drákula přijíždí do viktoriánského Londýna v přestrojení za Alexandera Graysona – pohledného
a charismatického amerického průmyslníka, který o sobě prohlašuje, že chce do viktoriánské společnosti přinést trochu vědy. Ve skutečnosti se spojil se svým úhlavním nepřítelem, Van Helsingem, aby se brutálně pomstil starému společenství jménem Řád draka, které před více než 400 lety zabilo jeho milovanou ženu Ilonu. Grayson ale nepředpokládal, že se setká s krásnou studentkou medicíny Minou Murray, která je podivuhodně podobná Iloně. Osud narušil Drákulovy pečlivé plány a Grayson bude muset bojovat s pokušením smrtelníků. Po dlouhých staletích, která strávil s pevným odhodláním k odplatě,
se teď Drákula přesvědčí, jestli ještě pořád dokáže milovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Deftie 

všechny recenze uživatele

Čo k tomu. Po prvej epizóde som myslela, že to zabalím, ale stále tam bolo ešte to možno. Myslím, že tie ďalšie diely boli omnoho vydarenejšie a začínam si nachádzať cestu aj ku postavám (aj keď netuším, či je to zvyk, alebo sú tie postavy ozaj vcelku ľúbivé). Avšak nič mi nelezie tak na nervy ako ,,láska" Draculu k Mine. Ako viem, čítala som knihu (aspoň päťkrát), ale Dracula by mal byť v prvom rade beštia, či? Proste mi vzťahy k nemu nesedia, poriadny záporák by mal byť citovo mŕtvy... Ako Dexter (aspoň v prvých sezónach). Uvidíme, uvidíme... ()

ceskyhonza 

všechny recenze uživatele

I z notoricky známého tématu se povedlo vytvořit nový, originální scénář, doplnit kvalitním obsazením, vynikající výpravou, což vše vytváří velmi dobrý vizuální celek. Pro mne je seriál příjemným překvapením a věřím, že bude mít i pokračování, i když jsem tu někde zaznamenal, že byl údajně zastaven. Osobně tomu moc nevěřím, domnívám se, že i obecný komerční ohlas je velmi dobrý, takže dává dobrý předpoklad pokračovat a pokud se i dál podaří úroven udržet, mělo by být i dál na co koukat. ()

Reklama

Laerry 

všechny recenze uživatele

Upíři po Xté - a přeci jen zase trochu jinak. Obligátní sání krve, doprovázené brutalitou, hororem spojeným s erotickou tohou.... to vše zde stojí na druhé koleji (někdy i třetí), protože Meyersův Dracula je ambiciózní podnikatel se skrytou agendou, jenž si snaží udržet nízký profil predátora. Zbude nám tedy viktoriánská Anglie, plná čajových večírků a etikety... a jen čas od času tuto "idylku" naruší pan Dracula, který si vzpomene, že má vlastně chuť na krev. Jde tedy o vyzrálejší zpracování legendy o Vladu napichovači, která ale bude diváka složitě pohlcovat na tolik, aby měl zájem sledovat otřepané klišé osudové lásky Draculy, která se jako vejce vejci podobá jeho mrtvé milence, a on se jí snaží získat... ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Skvělý příklad toho, jak se během série zlepšovat. První díly byly jen lepší průměr, ale šla kvalita s každým dílem nahoru. Pochválit musím rovněž výběr herců. Meyersovi role podle mě sedí víc než Jindřich VIII. Skvělý jsou rovněž Thomas Kretschmann a Nonzo Anozie je geniální. Doufám, že po výborném finále bude i druhá série. 80% ()

Kitiara15 

všechny recenze uživatele

O seriálu jsem se dozvěděla ještě před jeho uvedením. Těšila jsem se na něj hlavně kvůli Jonathanovi Rhysovi Meyersovi, jemu takové to role prostě sedí. A ano jako Drákula nezklamal. Jen zatím příběh mě až tak nevtáhl, zatím mám s kouknuté všechny díly, co byly odvysílané. Uvidíme jak seriál bude pokračovat... ()

Galerie (458)

Zajímavosti (8)

  • Seriál vznikl v Londýně a Budapešti. (M.B)
  • V originálním příběhu podle Brama Stokera nebyl Jonathan Harker (Oliver Jackson-Cohen) novinář, ale právní koncipient, později majitel právní firmy, Mina Murray byla učitelka a Renfield (Nonso Anozie) chovanec Carfaxkého blázince. V knize také nebyl Van Helsinga spolčený s Dráculou a ani ho nevysvobodil, jak je tomu v seriálu, naopak stáli proti sobě. (LucyZ)
  • Vlad III., Vlad Tepes také zvaný jako Dracula, byl valašský kníže žijící v letech 1431-1476. Pro svou krutost byl lidmi nazýván také jako napichovač, neboť své protivníky narážel na kůly. Podobu upíra mu dal až v roce 1897 irský spisovatel Bram Stoker v románu "Dracula", jenž se stal nejznámější hororovou legendou. (Skyfall)

Související novinky

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno