Reklama

Reklama

Jack Ryan: V utajení

  • USA Jack Ryan: Shadow Recruit (více)
Trailer 1

Vzhledem k nízkému věku toho má Jack Ryan za sebou poměrně dost – těžké zranění z války v Afghánistánu, které ho málem doživotně zmrzačilo, náročnou rekonvalescenci, doktorát z ekonomie a práci ekonomického analytika v CIA, kterou před svým okolím a dokonce i před vlastní ženou (Keira Knightley) úspěšně tají. Když zachytí nestandardní operaci provedenou ruským finančním gigantem, pošle ho jeho řídící důstojník (Kevin Costner) do Moskvy, aby na místě zjistil, co se děje. Jack se hned po příletu musí proměnit z finančního úředníka v akčního hrdinu se vším všudy, protože jeho přítomnost v ruské metropoli není vítaná a jeho původně přátelský průvodce mu to dá dost jasně najevo tím, že se ho pokusí zlikvidovat. První kolo Jack přežije a postoupí do druhého – k setkání s oligarchou Viktorem Čerevinem (Kenneth Branagh), který osnuje plán, jenž může zásadně otřást světovou stabilitou. Zdánlivě má k dispozici všechny trumfy, včetně Jackovy ženy, která se impulzivně rozhodla manžela na moskevské služebce překvapit. Pokud má Jack Ryan zachránit svět i svou Kathy, bude se muset z roztřeseného zelenáče proměnit v chladnokrevný stroj, který se nebude bát myslet a střílet najednou. (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (498)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V téhle naivní až blbounké špionážní pohádce jsem vyčenichal dva silný prvky, hudbu Patricka Doyleho a pak jeden špicozní herecký výkon, ale to jméno si musíš najít sám brouku, jen napovím, nebyl to ani Chris Pine, nebyla to ani Keira Knightley (tu film zastihl hodně mimo formu) a nebyl to dokonce ani ten, který tančí se CIA. Film měl spoustu ha ha efektů, kterejma by tvůrci neuspěli ani u obyvatel pařezové chaloupky ale jeden byl tak gogo, že ho tady prostě musím napráskat, odehrává se v okamžiku, kdy Jack musí rychle analýzovat situaci, teroristu a potencionálně ohroženou oblast, jako ty vole, tomu by moh konkurovat snad jenom univerzální český genius Jára Cimrman. Já měl pocit, že Jack nám odpoví i na otázku jestli bylo dřív vajíčko nebo slepice. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BUDETE PRACOVAT V ŘADĚ SOUKROMÝCH BANK NA WALL STREET, KDE VYUŽIJETE SVÉ POZICE K TOMU, ABYSTE ODHALIL DOTOVÁNÍ TERORISTŮ. VAŠI ZAMĚSTNAVATELÉ NEBUDOU VĚDĚT, ŽE DĚLÁTE PRO NÁS. LIDÉ, KTERÉ MILUJETE, JAKBYSMET. BUDE TO OSAMĚLÉ, ALE TAKHLE TO DĚLÁME...“ /// Myslím, že i špionážní film by mohl udržovat svižný tempo a vyvážit množství keců solidní (nebo aspoň nějakou) akcí. Jasně, pokud se zrovna nejedná o závažnej geopolitickej problém, na kterým je všechno postavený… ale zabránit nástupu další hospodářský krize?… nu což, stalo se. I tady je pár solidních okamžiků, ale na většinu si musím vyčkat tu první hoďku, která mě moc (ani ze špiónskýho pohledu) nenadchla. Nadšení z toho, že ,,ruská mise“ nabírá na tempu, trochu kazí zjištění, že ani scénáristicky se nejedná o žádnej zázrak. Navíc ten Chris Pine - bez kosmickýho skafandru, není žádnej charismatickej nadsamec. Takovej skautík s vlastnostma, který mu ani nevěřím. Akce zrychluje, ale i tady jde spíš o kvantitu, než o kvalitu, a přestože to většinou moc neřeším, tak úsměv na mým ksichtu nepředstavuje nadšení. Film nakonec neposílám do naprostýho propadliště dějin, ovšem Branagh by se měl držet Šejkspíra, nebo se aspoň mrknout na toho správnýho agenta Jacka. Reachera. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dílo Toma Clancyho je moje Alfa. A Ω. 2.) Páč tajnejch agentů, co bojujou proti Rusku, není nikdy dost. 3.) Thx za titule ,,-OverLord-“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zase jsem o tři zjištění bohatší. 1.) Kevin se už nevleze do své námořnické uniformy z No Way Out i kdyby zatáhl pupíček. 2.) Když jste mariňák, můžete třikrát těžšího ugandského cvalíka utopit ve vaně jako kotě. 3.) Rehabilitační oddělení nemocnice Waltera Reeda narovná páteř každému Američanovi (u té charakterové to není potřeba).. No Ado About Nothing. Od Branagha sterilní žánrová ígra s nezajímavými postavami (včetně jeho cirhózového geroje), kvapnými analýzami z kávových sedlin a dějem rezignujícím na moment překvapení či nedej bože nějakou ideovou uvědomělost vlastní nedokonalosti. Z kvinteta dosavadních Ryanů nejslabší článek, Clancy může klidně spát.. Snad na konci ty zavírající se dveře Oválné pracovny nebyly předzvěstí nějakých nepřístojností? Ta místnost už zažila leccos a tolik pohledných analytiků na jednom místě... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Poctivá přímočará žánrovka, která nepotřebuje cool filtry, zpomalovačky, digitální orgie, kterým padne za oběť půl Londýna, ani jiné oblíbené filmařské berličky, aby dokázala s přehledem udržet napětí. Ukazuje, že klasika pořád funguje. A jako bonus "rodinná" linka. Bavíl mě střet typického, téměř old-bondovsky pojatého "svět je ohrožení" s "náš vztah je v ohrožení," o který se starala Keira. Bavilo mě jak neustále narušovala tu přímočarou žánrovou linku svým podezřením, svými otravnými otázkami a nečekanými kroky. Stejně tak mě bavilo jak nadšeně a bez potíží se přidala do hry na záchranu světa. K tomu skvělý Kevin Costner, poctivá akce, spousta potěšujících detailů a samozřejmě Branagh, který výtečně vystřihl inteligentního, dokonale slizkého, nelítostného a kouzelně patetického padoucha. Není to nic, co by se trvale nabouralo do žánrové klasiky, není to nic, co by přineslo do žánru něco převratného nebo vůbec nového, ale dobře jsem bavil a ani chvilku nenudil. ()

sarkas21 

všechny recenze uživatele

Jack Ryan: V utajení je takový celkem nesmělý pokus o nastartování nové série ve stylu Jasona Bourna, leč na Bourna ještě celkem dost ztrácí... Nejde o úplný propadák, ale v několika fázích film ztrácí dech a scénář mu často moc nepomáhá, nicméně koukat se na to rozhodně dalo a když to člověk vezme jako popcornovku na vypnutí mozku, tak to celkem i funguje. ()

Galerie (248)

Zajímavosti (28)

  • Film má viacero odlišných názvov, ako napr. Jack Ryan: Shadow One, Agent: Ryan, The Ryan Initiative či netradičné Dubaj, Maryland a Moskva. (MikaelSVK)
  • Pro přípravu filmu režiser Kenneth Branagh přečetl každou knihu Toma Clancyho a zhlédl všechny předchozí filmy. (rafix)

Související novinky

Filmový Rainbow Six je na cestě

Filmový Rainbow Six je na cestě

17.01.2023

Studio Paramount čerstvě oznámilo novou adaptaci Toma Clancyho. Tentokrát se bude jednat o román Rainbow Six, jenž bude navazovat na snímek Tom Clancy: Bez výčitek a tudíž se v něm vrátí i Michael B.… (více)

Rainbow Six obsazuje hlavního hrdinu

Rainbow Six obsazuje hlavního hrdinu

21.09.2018

Herec Michael B. Jordan (Black Panther, Creed) získal hlavní roli v chystané sérii filmů podle knih Toma Clancyho od studia Paramount. Jordan by tak měl ztvárnit postavu Johna Clarka, a to nejprve ve… (více)

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Rychlý a zběsilý Bourne?

Rychlý a zběsilý Bourne?

12.11.2013

Bez Matta Damona už to tak trochu nebylo ono. Jeremy Renner je sympaťák, ale Bourneův odkaz zaznamenal ve srovnání s finále původní trilogie citelný pád tržeb (Ultimátum utržilo celosvětově 445… (více)

Reklama

Reklama