Reklama

Reklama

Chuckyho kletba

  • USA Curse of Chucky
Hudební videoklip

Je zpátky! Tvůrci, kteří vám přinesli Chuckyho, znovu uvádí na scénu malou panenku posedlou duchem nechvalně proslulého sériového vraha. Když Nica (Fiona Dourif - True Blood: Pravá krev) dostane tajemný balíček, nevěnuje jeho obsahu přílišnou pozornost. Po záhadné smrti její matky ale začne mít podezření, že je to právě mluvící zrzavá panenka, nejoblíbenější hračka její neteře, která rozpoutala brutální řádění. Návrat nejpopulárnější americké hračky, kterou opět hlasem obdařil Brad Dourif, je plný krvavého vzrušení a napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Hudební videoklip

Recenze (234)

oLí 

všechny recenze uživatele

Za mě hodně dobrý. Na Chuckym jsem vyrůstal, takže nostalgie je, ale to neplatí pro předešlý dva filmy, komedii nějak v tomhle podání neberu. Mám za sebou roky, kdy byl Chucky všude... na hajzlu, ve špajzu, pod postelí, za skříní, všade kam jsem se podíval a jsem nadšenej, jak se Mancinimu povedlo Chuckyho přiblížit jeho formě známé z přelomu osmdesátých a devadesátých let. 8/10 ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Nebýt Chuckyho hlášek a jizev, nejspíš by mě ta panenka ani nevyděsila. A nebýt násilnických sklonů zrzavé panenky, byl by to jen odpad o holce na vozíčku a její podivné rodině, která to prostě (hlavně mezi sebou) nemá v pořádku. Chucky pro mě byla spíš komedie, než horor. Neviděla jsem osmdesátkové (?) verze a popravdě musím říct, že je asi nijak vyhledávat nebudu. To už si radši pustím Mistra loutkáře a jeho panenky, se kterými byla aspoň pořádná legrace. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Slasher, v ktorom "náhodou" bandu nesympatických a otravných postáv vo veľkom dome vyvražďuje povedomá bábika z 80-tych rokov. Svojho času som dosť kritizoval Chuckyho nevestu a Chuckyho potomstvo za to, že do vážnej série nerozumne vložili čierny humor a tak som sa tešil na to, keď sa k univerzu vrátil jeho duchovný otec Mancini a jednak nakrútil plnohodnotný sequel (počkajte si na scénu po titulkoch) a jednak z Chuckyho kliatby vybral humor a uvoľnené miesto nahradil "serióznou" hororovou, pochmúrnou atmosférou. Bohužiaľ to z filmu lepší horor príliš nerobí. Spočiatku je fajn znova vidieť kultovú vraždiacu hračku, na ktorej hororoch som vyrastal, ale už čoskoro to celé upadne do monotónneho stereotypu s nezaujímavými postavami a nudným vývojom deja. Poteší ústredná hrdinka na vozíku a cameo Brada Dourifa, ale obecne o žiadny zázrak nejde. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Opravdová od Mattela je sice zpět v nejlepší osmdesátkové formě, s Grímou Červivcem uvnitř vypičovává blonďaté americké holčičky a vraždí jim rodiče, kteří opět nejsou, kdo ví proč, schopni nakopnout kus čínského plastu proti zdi a nechají se raději z deseti centimetrů ubodat pitvořící se Bárbínou, nicméně doby, kdy někoho děsily psychopatické hračky či křupavý Freddy jsou nenávratně v prdeli. Dneska by ti fakani akorát tak ukroutili ubohé panence hlavu, orvali jí končetiny a brutálně s nimi umlátili sousedovic famílii včetně domácích mazlíčků dřív, než by se chudák Gríma vyplazil po lince ke kuchyňskému noži. V téhle atmosféře už ty klasiky působí až příliš žertovně. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

U snímkov o Chuckym vždy išlo o lepší priemer. Preto ma návrat Chuckyho v tomto filme príjemne prekvapil. Určite nezapadne v množstve priblblých hororov s rôznymi monštrami alebo deviantnými zabijakmi. Kladom filmu je, že bábika Chucky je stále rovnaká aj cez ubiehajúce roky. Príbeh určite nenudí a je tu prijateľné napätie, o nejakom hroznom alebo šokujúcom deji ťažko hovoriť, vydrží až do konca filmu. Štvorka celkom dobrý priemer, nie je to žiadna zlátanina. Vraždiaca bábika opäť v akcii s dobrými krvavými scénami, najskôr odsekol hlavu farára, potom vypichol oko a do tretice sekera v hube. Občas celkom napínavé a desivé a občas na smiech. Klasické diely zostanú klasikou, táto nadstavba je skôr už len pre zábavu. Ale keď to tvorcom vynáša, tak prečo by neprestali točiť ďalšie? ()

Galerie (53)

Zajímavosti (26)

  • Celosvětová premiéra proběhla 2. srpna 2013 na Fantasia FF (Montreal – Kanada). (Varan)
  • Když Nica (Fiona Dourif) kontroluje v ložnici svojí matku, lze si všimnout, že stojí, i když má být na invalidním vozíčku. (korbitch22)
  • Oproti předešlým filmům již nemá Tiffany (Jennifer Tilly) na svém pravém naďru tetování. (ČSFD)

Reklama

Reklama