Reklama

Reklama

Chuckyho kletba

  • USA Curse of Chucky
Hudební videoklip

Je zpátky! Tvůrci, kteří vám přinesli Chuckyho, znovu uvádí na scénu malou panenku posedlou duchem nechvalně proslulého sériového vraha. Když Nica (Fiona Dourif - True Blood: Pravá krev) dostane tajemný balíček, nevěnuje jeho obsahu přílišnou pozornost. Po záhadné smrti její matky ale začne mít podezření, že je to právě mluvící zrzavá panenka, nejoblíbenější hračka její neteře, která rozpoutala brutální řádění. Návrat nejpopulárnější americké hračky, kterou opět hlasem obdařil Brad Dourif, je plný krvavého vzrušení a napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Hudební videoklip

Recenze (234)

kingik 

všechny recenze uživatele

"Ahoj, jsem Chucky. A k smrti rád se přátelím s malými holčičkami, kterým, až na výjimky, neubližuji. A ani invalidní slečny na vozíčku u mě nevyvolají žádnou lítost, protože jsem prokletá panenka a rozhodně nejsem na hraní, a už vůbec nejsem ani trochu roztomilý." Už je to nějaký ten pátek, co Tom Holland oživil vraždící animatronickou loutku poprvé, a ta se s železnou pravidelností ve více či méně povedených pokračováních vlastně vrací dodnes. Od té doby se Chucky stihl přesunout od hororu až do hororové parodie a zase zpět. Prošel si určitým vývojem, zahláškoval si, zanadával od plastikových plic a do svých rukou ho už podruhé v řadě dostává režisér Don Mancini, který si napsal i scénář. Film je však určen rovnou na dvd a jeho skromnější náklady jsou znát ve výpravě, kdy se film z větší části odehrává v rozlehlém domě, s použitím animatronické loutky, jež je ve filmech poslední dobou velmi ojedinělé a v neposlední řadě také ve způsobu a provedení vražd, které nejsou příliš působivé, a dokonce i krajně přihlouplé, jako v případě zabití elektrickým proudem. Chucky se však vrátil v solidní formě a film s ním má své silné stránky ve vytváření napětí, zajímavě pojatých postavách, se kterými pohlédneme na úplný začátek jeho osudu, film dobře odsýpá a i z režijního hlediska to má něco do sebe. V poslední třetině filmu není nouze o překvapení v ději a objeví se dokonce i Jennifer Tilly, a proto je také dobré mít sérii z větší části nakoukanou, aby divák věděl, o co jde a netápal. V hlavní roli se objeví nadějná Fiona Dourif, a kdyby dojem náhodou neudělala, tak to zůstane v rodině, protože její otec Brad Dourif si zahrál postavu, která se do Chuckyho vtělila a následně vražednou panenku namluvil. Chystaný remake možná nic nového v sérii nepřinese. Don Mancini a spol. se o určitou inovaci pokusili spolu s ostrým závanem osmdesátých let. Jedná se o poměrně poctivý hororový návrat s hororovou ikonou, která postupně ztrácí na hororové aktuálnosti i působivosti, a proto je dobré si ji ještě jednou do obýváku pozvat. Vaše očekávání nezavraždí. 70% ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Na video film to rozhodně nebylo tak špatné. Atmosféra slušná, zápletka - dejme tomu a herci taky docela snesitelní, obzvlášť chůva se povedla :) Ale ten Chucky - já vám nevím, on i jeho hlášky mi přijdou díl od dílu trapnější...Tentokrát mě pobavil tak sotva jednou, dvěma...I krve bych uvítala o něco více a mohl dostat trochu víc zabrat, ten malej plastikovej hajzl to má díl od dílu jednodušší....Ale oproti čtyřce a pětce to bylo vydařenější. Za mě 60% ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

No v první půlce jsem myslel že napařim ODPAD! protože, mě tam srala hudba, herci, jak Chucky vypadal... prostě všechno! Po nějaký době se to celkem rozjelo, začalo se vraždit, Chucky konečně začal mluvit.. atd.. jeden z mála filmů, který jsem první půlku nesnášel a druhou mě přesvedčil, že se to dá ješte zachránit. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|64%| Chuckyho kletba je určitě důstojné pokračování této zdařilé hororové série. Přesto bych tu jisté mouchy našel. Mnoho uživatelů tu píše 2 věci. Zaprvé, že to atmosférou připomíná úplně první snímek. Což je částečně pravda. Ale tou druhou věcí se kterou nesouhlasím je to, že je tu prý Chuckie opět správně hláškující. No nevím, ale furt jsem čekal na ten pravý moment, který bohužel nenastal. Velká chyba to ale není, přeci jenom zde ke konci filmu působí celkem děsivě. Rozhodně jsem nečekal, že to bude tak ujeté jako Chuckyho nevěsta nebo Chuckyho sémě. Přesto jsem se moc nezasmál. Ale nevadí, jako horor to funguje celkem dobře. Je tu dost krvavých a drsných scén. A to až výhradně v poslední třetině filmu. 1/3 je taková rozjíždějící – seznámíme se tu s postavami. Rozhodně mě to bavilo. Slabší je ta 2/3 filmu – vše už začíná tak nějak upadat, tempo je moc pozvolné. A ve finále tu dostaneme pointu, která nám ukáže, jak to vše začalo + se tu mihnou 2 postavy z předchozích filmů včetně už dospělého Andyho. To mi taky nepřijde jako nejštastnější způsob. Nějak mi to nesedlo. Ale dost kverulantství, obstojný film s Chuckiem to byl. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nica je odsúdená na život na vozíku. Jedinou oporou je jej matka. Tá jedného dňa dostáva zaujímavý balík bez adresy odosielateľa. Tak ako Nica, aj jej matka berú prekvapenie z veľkej krabice ako žart. Vo vnútri sa totiž nachádza hovoriaca bábika. Od jej príchodu do domu sa začínajú diať tragické udalosti. Nici-na matka prichádza o život a veci naberajú rýchly spád. Všetkým rodinným tragédiám však ani z ďaleka nie je koniec. Niekoľko krát som sa dočítal, že táto bábika už strach nenaženie a tento horor je len akousi srandou. Z časti musím súhlasiť, ale ako pokračovanie je tento snímok skutočne vydareným dielom. Netreba ho ale brať seriózne a aspoň z časti dostanete to, čo žáner horor v tomto filme ponúka. Čiže celkom slušné gore na priemernej úrovni - 60%. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (26)

  • Ve scéně v čase 1:14:47, kdy padá Nica (Fiona Dourif) z výšky na vozíku, je vidět že Nica dopadá dříve než vozík, který je ale v čase 1:15:07 vedle ní. (dc125)
  • V tomto filme Chucky (Brad Dourif) prvýkrát prehovorí až po 44 minútach, čo je najneskôr v celej sérii. (beso74)

Reklama

Reklama