Reklama

Reklama

Chuckyho kletba

  • USA Curse of Chucky
Hudební videoklip

Je zpátky! Tvůrci, kteří vám přinesli Chuckyho, znovu uvádí na scénu malou panenku posedlou duchem nechvalně proslulého sériového vraha. Když Nica (Fiona Dourif - True Blood: Pravá krev) dostane tajemný balíček, nevěnuje jeho obsahu přílišnou pozornost. Po záhadné smrti její matky ale začne mít podezření, že je to právě mluvící zrzavá panenka, nejoblíbenější hračka její neteře, která rozpoutala brutální řádění. Návrat nejpopulárnější americké hračky, kterou opět hlasem obdařil Brad Dourif, je plný krvavého vzrušení a napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Hudební videoklip

Recenze (235)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Chucky s faceliftem je tu snad nejděsivější ve své historii. Nejvíce paradoxně ve scénách, ve kterých jen tak nečinně sedí/leží, zatímco postavy kolem něj předou hovory a divák ví, že ten kus usmívajícího se plastu je ve skutečnosti monstrózní kus psychopatického hovada. Hlášky a humor ubyly, rozkrytí Chuckyho minulosti je trapná zbytečnost a gore efekty jsou z lacinějšího kraje, nicméně Mancini se svým životním tématem umí zacházet dost dobře - vizuálu nechybí nápad a chuť (spíše slova hravý a zábavný, než originální), film má slušnou atmosféru a postavy jsou solidní přehlídkou mimoňoidů (něco jako mimoň, jen atraktivnější). Potitulková scéna je krásnou jednohubkou pro pamětníky série. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Chuckyho návrat do hororovějších vod, v kterých mu to sluší stejně nejvíc. Jeho Kletba je nejbližší právě jedničce, která stavěla hlavně na atmosféře a momentu překvapení, kdy se ten zrzavej panák konečně naplno projeví. Tady je to dost podobný, jelikož na Chuckyho výstupy vás tvůrci nechají čekat poměrně dlouho. Ale když to přijde, stojí to za to. Moderní nutností je hrstka gore, otravné postavy (včetně hlavní dospělé hrdinky) a trocha CGI na Chuckyho ksichtě. Za zmínku ale rozhodně stojí ta scéna po závěrečných titulkách, ta vážně nemá chybu. (65%) ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

"Chucky, I´m scared", "You fucking should be!" Na nejnovější příběh vraždící panenky jsem se hodně těšil.Chucky je moje oblíbená postava, hlavně díky tomu, že první díl, byl úplně první horor, který jsem kdy viděl jako 6 leté děcko na dovolený v Praze a pamatuju si, že jsem se ještě pár let koukal pod postel.Druhý a Třetí díl série mám hodně rád, hlavně dvojku sem měl kdysi dokonce nejraději, jelikož tam Chucky fakt kurevsky hláškuje.Po letech přišlo čurácké zprznění v podobě Sémě a Nevěsty a já pevně věřil, že tahle panenka je na dobro mrtvá.Proto sem měl hodně velkou radost z dalšího dílu, který samozřejmě ale budil obavy a nakonec je splnil, ale tak na půl.Mancini není špatný scénárista, přeci to on stojí za prvním dílem, ale režisér je to opravdu prach bídný, což ukázal při svém debutu a tady opět spíš boduje scénářem, než režií.Celé mi to přišlo jako takové demo, taková zkouška jestli dokáže ještě oživit tuhle legendu, vrátit jí její původní koncept a to děsivost a dokázat, že si zaslouží peníze na remake.Překvapila mě dost dobrá atmosféra, Chucky uměl být zase pořádně děsivý.Jenže ho bylo málo, to je ten problém.Vraždy nejsou taky nijak zvlášť originální a ani ve verzi unrated nijak brutální, takže normální verze byla asi zase do školky.Chucky strašně málo hláškuje a vůbec sem měl pocit, že čím míň má Mancini Chuckyho na plátně, tím víc je spokojený a míň nervozní, aby zase něco neposral.Vůbec se mi nelíbila scénáristická odbočka, která degradovala Charlese Lee Raye na jakého si zvrhlého úchyla, který chtěl mít mimčo...no uff....to se musel původní Bostonský škrtič dobře nasrat.Když ale přestanu konečně pindat, celkově sem spíš spokojenej, zaroveň ale i zklamanej, protože se filmu podařilo oživit jednu legendu, ovšem jen takovým malým záchvěvem, který by si zasloužil víc...víc všeho, hlášek, mrtvých, krve a strachu.Největším pozitivem tak je hudba, která čerpá z té původní a hodně filmu pomohla.Cameo na konci bylo vyloženě směšný, to bych asi po tolika letech chtěl opravdu něco na trošku vyšší úrovní, než jen no no no Andy wait....bum.....Mírným překvapením tak pro mě je hlavně nádech hororové atmosféry a návrat ke kořenům.Chtělo to ale větší koule Mancini.Snad příště.55% a to brutální faux pass s chodícím kriplem si jako myslel vážně, Done? ()

cjmafia 

všechny recenze uživatele

Chucky se vrátil a přivedl sebou skvělou atmosféru let, kdy se na horory koukalo nejlépe, tedy let osmdesátých. A pro mě je tento díl uprímně velikým překvapením na to, že se jedná o pouhý videofilm. Herci bych řekl, že jsou vedlejší a jestli Vás mají štvát, tak se jim to zaručeně povede a přejete jim krutou smrt roztomilou panenkou, která přesvědčí, že ze své kreativnosti neztratila vůbec nic. Určitě potěší scény titulkové scény, takže nevypínat. Jsem sice spokojen, ale přece jen na čtyři hvězdy to nevidim k těm mi tam ještě něco chybělo. Silná trojka. 6,5/10. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

No v první půlce jsem myslel že napařim ODPAD! protože, mě tam srala hudba, herci, jak Chucky vypadal... prostě všechno! Po nějaký době se to celkem rozjelo, začalo se vraždit, Chucky konečně začal mluvit.. atd.. jeden z mála filmů, který jsem první půlku nesnášel a druhou mě přesvedčil, že se to dá ješte zachránit. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (26)

  • Na konci štvrtej minúty je jasne vidieť, ako herečka otvára dvere postojačky, pričom by mala sedieť na vozíku, keďže je ochrnutá. (Budisovie)
  • Hoci sa film odohráva v USA, natáčalo sa prevažne v Kanade. Nakrúcanie trvalo 30 dní. (ČSFD)
  • Prvé pokračovanie, v ktorom sa objavila aj postava samotného Charlesa Lee Raya. (beso74)

Reklama

Reklama