Reklama

Reklama

Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenze (118)

unclejack 

všechny recenze uživatele

Ako výstižnú charakteristiku seriálu možno nadhodiť pojem výnimočný - výnimočná animácia, ktorá určité má čosi do seba, výnimočná východisková zápletka a jednotlivé zápletky v rámci dejov - žiadne priblblé vyústenia a pod. , výnimočný humor s odkazmi na iné filmy a seriály. Perfektný dabing s Otou Jirákem trval približne do polky série a dovtedy platilo, že seriál prináša hromadu originálnych nápadov, vtipných slovných výmen, dobre zakomponovaných odkazov a prakticky všetky diely boli na tej istej úrovni. Od dielu Summerween nastupuje druhá časť s menej kvalitným dabingom, v ktorej sú sústredené všetky slabšie diely - Bezodná diera, Morský pán, Carpet Diem alebo Pterodaktyl - a jednotlivé zápletky už nemajú ten elán z prvej časti. Jediný diel, ktorý sa protiví klesajúcej tendencii je ten, kde sa konečne objaví Bill Cipher, to ešte uznávam. Som zvedavý, ako sa tvorcovia vysporiadajú so sériou čislo dva a ak sa im podarí vtisnúť seriálu podobný nadľahčený duch, aký bolo vidno v epizódach Lovci hláv, Gideon prichádza, 8 a poltý prezident alebo Zápasníci, tak nebudem váhať s návratom k plnému bodovému zisku. ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Komentář píšu pár minut po shlédnutí posledního dílu. Jsem dojat, jsem smutný, protože je konec. Seriál jsem s přítelkyní sledoval zhruba týden. A celý tento týden byl pro mě jedním slovem nádherný, protože Městečko záhad je doopravdy dokonalým seriálem, který do sebe vcucl celé moje srdce. V tomto seriálu lze nalézt tolik nádherných motivů, symboliky, pravdy, radosti, lásky a dalších krásných skutečností, před tvůrcem Hirshem naprosto smekám. Každá epizoda měla svou kompozici, respektive výstavbu rozdělenou na roviny Mabel a Dippera, ve které se ukazuje jejich odlišnost i vzájemné propojení! Není to rozhodně jen mysteriózní pohádka pro děti, je to v mnohém ohledu velký příběh i pro nás dospělé, každý si v tom najde to své. Na tento nádherný týden, který tak rychle uběhl budu vždy rád vzpomínat. Nechal jsem se vtáhnout do světa Městečka záhad a spokojeně užíval jeho záhady a mystéria po celou dobu. Škoda, že to tak rychle skončilo. Děkuji za vše, dojali jste mě <3. 100% ()

Reklama

Víteček 

všechny recenze uživatele

Nějako chvíli jsem si k tomu hledal cestu a byl to rozhodně spíš slabší 4* seriál, ale postupně to celé uzrálo a bylo skvělé, jak byla vykonstruovaná hlavní příběhová linka napříč celým seriálem. Drobné věci z mnoha různých dílů se postupně projevovali v dílech pozdějších a vše to působilo uceleně i když praštěně. Mable je skvělá i se svým zcela zbytečným vystřelovacím hákem a dohromady s Dipperem působí jako opravdoví sourozenci a i jiné postavy nezůstávají pozadu. Animace je opravdu specifická (v dobrém) a hodně hravá.Nejlepší z dílů asi ten s Boy Bandem. V české verzi škoda změny dabingu v průběhu seriálů, která rozhodně nebyla k lepšímu. 90% ()

BlondJames 

všechny recenze uživatele

Ale jako jooo, šlo to. Sice nijak nehledím na to,jakému publiku je to konkrétně mířené, ale mě tu prostě vadil ten náš český dabing..  Vadil mi tak moc, že jsem si neužila ani tu pohodu určenou pro ty, kteří si chtějí oddechnout a na chvíli vypnout. Pavlína Kostková Dytrtová umí ze všech postav které dabuje udělat opravdu lidi, které máte po 5ti minutách chuť zabít.... škoda no ()

Scanerior 

všechny recenze uživatele

Tento seriál jsem částečně už kdysi viděl a nepřišel mi špatný, ale nějak zásadně si mě nezískal, každopádně jsem se k němu opět po dlouhé době dostal a zkoukl komplet díky Sovímu domu a musím říct, že mi to pořád přijde dobré, vlastně spíš více než dobré. Stejně jako u Sovího domu tu máme podle mě trochu slabší první sezónu, díky které si však člověk postupně oblíbí hlavní postavy a pomalu odhalí hlavní dějovou linku. Druhá sezóna je pak již více příběhová a téměř bez "odklonkových" epizod od hlavního příběhu. Celkově je seriál super a především postavy Dippera, Mabel a Zlejdy Stana si mě postupně opravdu získali, hlavní dějová linka je zajímavá a hlavní záporák je také skvělý, ačkoliv mi paradoxně v posledních epizodách již nepřišel tak zajímavý jako v těch předchozích. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (34)

  • Seriál obsahuje množstvo skrytých odkazov a zakódovaných šifier, napr. v podobe rozhádzaných písmen vo vete. (GTS_PUNK)
  • V 19. epizóde 1. série s názvom „Dreamscaperers“ vykrikuje Gideon v lese na prvé počutie nezrozumiteľné slová. Keď si však túto scénu pretočíme spätne, je jasne počuť, že Gideon opakuje „Backwards message“.
    (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama