Reklama

Reklama

Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenze (118)

Miyamoto 

všechny recenze uživatele

Ač se už neřadím mezi náctileté, animáky nesleduju (mimo anime :D) a založením jsem od přírody drsňák (:D :D), jakmile jsem zaslechl o Gravity Falls, měl jsem takový ten pocit, že tohle bude "ono". A fakt, že jo. Už samotný úvod s únikem v golfovém vozíku je perfektní a Dipperův vypravěčský úvod skvěle navozuje tajemnou atmosféru (fakt jo, i když je to animák :D). No a dál už u máme hlavní sourozeneckou dvojici - podnikavého Dippera a střelenou a věčně veselou Mabel, kteří, po Dipperově nálezu tajemného deníku s číslem 3, začnou přicházet na to, že v Gravity Falls není všechno tak, jak se navenek zdá... ()

PanPyzamo 

všechny recenze uživatele

Gravity Falls možná působí prvním dojmem pro děti, ovšem není tomu úplně tak. Příběh je vynikající a celková zápletka je zajímavá, záhadná a nepředvídatelná. Hlavní záporák, což nebudu zmiňovat kdo, abych se vyhl spoilerům je vynikající a jeho soupeři, což jsou Dipper s Mabel musí čelit nebezpečí v záhadném lese, ačkoliv to jsou stále jen malé děti. Bohužel seriál pro děti přeci jen je a najde se zde pár věcí, které trošičku seriál kazí, jako například jedna naprosto zbytečná epizoda pro natažení děje a nebo to, že si Mabel shání kluka každých pár dílů. Kromě těchto pár chybek máme ale skvělý animovaný seriál, který patří mezi mé nejoblíbenější. 1. série - 8/10 2. série - 8/10 Celkový verdikt: 8,5/10 ()

Reklama

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

S01-S02: Fakt nechápu, jak mohlo Městečko záhad přes cenzory u Disneyho projít. Jasně, splňuje to základní parametry seriálu pro děti. Je to barvené, hodně se to hýbe a animace je roztomilá. ALE! Celou řadu fórů, ne-li přímo většinu, nemůžou děcka pod 15 pochopit, postupně rozvíjející se mytologie by taky vydala na menší encyklopedii a po úvodních a relativně neškodných dílech najedou tvůrci na skoro až hororovou vlnu, monstra začnou být řádně creepy a zápletky vlastně taky. Nebudu lhát. Naprosto to zbožňuju! 9/10 ()

MnamBuchta 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů, který jsem kdy viděl a díky tomu jak skvělý tento seriál je tak jsem ho už viděl 3krát. A proč je tak skvělý se ptáte? No, dobrodružství, které zažívají dvojčata Dipper a Mabel během jejich prázdnin u zvláštního, trhlého a stále vtipného strejdy Stana je excelentní. Tento seriál funguje ve všem, od výborného úvodního intra, přes postavy, humor, záporáky, originální a poutavý příběh, fantasy a sci-fi prvky, no prostě všechno a vy si to zamilujete už během první a za mě jedné z nejlepších pilotních epizod EVER, která vystihne tento seriál tak perfektně, že pokud vám první epizoda nesedne, tak už nekoukejte dál. Seriál vám představí obrovské množství postav, a každá postava je unikátní a má skvěle napsaný charakter a příběh, který se průběhem seriálů vyvíjí. Je hrozná škoda, že seriál obsahuje jen dvě série, protože je to tak skvělý, že když začnete koukat tak hned skončíte a po jedné zkouknuté epizodě budete chtít stále víc a víc. MASTERPIECE v animované tvorbě 10/10 ()

Detak 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se Disneymu moc povedlo. Úžasná tajemná fantasy-scifi pohádka v krásně malovaném světě prazvláštního Městečka záhad. Ve 40 dílech je pozvolna rozvinut silný příběh, který postupně z pozadí vystoupí do popředí ve druhé sérii, aby vše mohlo být završeno neskutečně úchvatným koncem světa (a nebo ne?). Vtipné a poutavé, od hlavních hrdinů Dipra a jeho sestry Mejbl, přes zlejdu Stena, pracovníky Súse a Wendy, až po zbytek městečka. Každý díl obsahuje hlody a opravdu nečekané scénky, že jsem se fakt dost nasmál. (12+, tj. bez sprostých slov) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (34)

  • Když se auto řízené Wendy a Dipperem dostane do jedné ze tří bublin vytvořené Billem, promění se v realistické verze sebe samých. Ztvárnili je Linda CardelliniJason Ritter – jejich dabéři. (lil7minmin)
  • Wendy Dippera donutí k tomu, aby jí ukázal jeho mateřské znaménko ve tvaru Velkého vozu (v angličtině Big Dipper). Tím divákům objasní, jak Dipperova přezdívka vznikla. Český dabing tento fakt bohužel nijak nezdůrazní. (lil7minmin)
  • V dvanástej časti s názvom "Summerween" vystupuje obluda, ktorá sa nápadne podobá postave z filmu Cesta do fantázie (2001). (unclejack)

Reklama

Reklama