Reklama

Reklama

Český žurnál

(seriál)
  • angličtina Czech Journal
Trailer
Česko, (2013–2020), 30 h 50 min (Minutáž: 52–84 min)

Hrají:

Vít Klusák, Filip Remunda, Martin Dušek, Jan Keller, Václav Bělohradský, Radovan Klučka, Jana Lorencová, Jana Bobošíková st., Jiří Krytinář, Aneta Langerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Dvacet autorských dokumentárních filmů, které se kriticky vrací k důležitým událostem a tématům v rozmezí let 2012 - 2020. Autoři zprostředkovávají kauzy a fenomény z různých oblastí společenského a politického života neotřelým pohledem a odhalují i nečekané souvislosti. Režie jednotlivých se ujali výrazní čeští dokumentární režiséři a režisérky. Většina filmů podnítila polemické společenské debaty. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Kuzzie k tomuto seriálu (2)

Dělníci bulváru (2014) (S02E01) 

Ale proč se teda Pavlík nechal takhle shodit v dokumentu, na kterej se celkem podívá jen málo lidí a nic moc z toho nekápne? Že by nějaká očistná katarze? Vždycky když sebe vážným hlasem označí za bulvární svini a naznačí, že mu je všechno jedno, vidim na něm, že ho to ve skutečnosti štve. Že se nechal vtáhnout do kolotoče, kterej sice teď už sám řídí, ale kterej mu jde proti srsti. Že má sice dostatečný sebevědomí na to, aby udržel kamennou tvář, ale že možná v hloubi duše touží být hloupější, aby si neuvědomoval věci, které si bohužel uvědomuje.Kdo může bejt taky šťastnej z toho, že přechytračil milion "debilů". A já, ač se taky nemůžu považovat za osobu překypující štěstím, jsem vděčná za to, že jsem člověk vesměs anonymní, o kterého média nemají nejmenší zájem, a že mám tu výsadu jít nakoupit do sámošky přes ulici, aniž by na mě kdokoliv sprostě pokřikoval nebo na mě jinak útočil, ať už nožem nebo foťákem(pokud je v tom rozdíl). PS: wau ta redaktorka mě naprosto rozsekala tou rtěnkou-aneb, maluj si rtěnku na rty, ne vedle- mejkapovou policii na tebe! ()

Gadžo (2014) (S02E02) 

Podle toho trička z English campu usuzuju, že je Tomáš Kratochvíl křesťan. Jeho neutrální až lehce pro romskej postoj mu neberu, ale lezl mi trochu na nervy. Ze všech těch bílejch nemyslících individuí, kteří křičí jen proto, že křičí sousedi a jen v tom svém křičení a svalování viny na ostatní, vidí nějaký smysl, je mi blivno. Pravda je asi někde uprostřed, jak už to tak bývá. Inteligence chybí všem, i mně. Hlavně v tomhle dada komentáři. ()

Reklama

Reklama