Reklama

Reklama

Český žurnál

(seriál)
  • angličtina Czech Journal
Trailer
Česko, (2013–2020), 30 h 50 min (Minutáž: 52–84 min)

Hrají:

Vít Klusák, Filip Remunda, Martin Dušek, Jan Keller, Václav Bělohradský, Radovan Klučka, Jana Lorencová, Jana Bobošíková st., Jiří Krytinář, Aneta Langerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Dvacet autorských dokumentárních filmů, které se kriticky vrací k důležitým událostem a tématům v rozmezí let 2012 - 2020. Autoři zprostředkovávají kauzy a fenomény z různých oblastí společenského a politického života neotřelým pohledem a odhalují i nečekané souvislosti. Režie jednotlivých se ujali výrazní čeští dokumentární režiséři a režisérky. Většina filmů podnítila polemické společenské debaty. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele SHit4U k tomuto seriálu (2)

Dělníci bulváru (2014) (S02E01) 

U mě dobrý. Pavla Dělníka Novotného znám osobně, takže můžu s jistotou říct, že si v tom dokumentu na nic nehraje. on prostě takovej je a lidi kolem něj taky ( třeba u Štiplový to zabolí). Zavádějící název sliboval nahlédnutí do každodenní práce bulvárního redaktora, či-li těch pravých dělníků. Což mě mrzí, protože ten film je jenom o Pavlovi a o jeho názorech. Na dokument o bulváru překvapivě málo "skandálních odhalení". Jediné, co stálo za to, byla Kristelová a její kurvící se dialog s Pavlem. Jako nahlédnutí do soukromý Pavla Novotného- super! Jako dokument o dělnících bulváru- nic moc. Ale těch 56 minut uteče rychle, pobavíte se, při pohledu na Olgu naserete, něco malinko se možná i dozvíte...prostě takový normální tři hvězdy. ()

Gadžo (2014) (S02E02) 

Pro mě zatím nejlepší z žurnálů (ano, přiznávám se, viděl jsem jenom 3). Tomáš Kratochvíl podal život v romském ghettu svýma očima tak sympatickým a u srdce hřejivým způsobem, až se vůbec divím, že mu to česká televize vzala. Velmi osobní film, kde režisér, kameraman, střihač, zvukař- prostě celý štáb v jedné osobě zkoumá všední a jak se ukazuje i velmi normální život cikánské rodiny...která má peníze a proto může být hrdá a slušná, jak říká její hlava- Jarda. Jako kontrast předkládá názory nás gadžů, kdy na demonstracích vyřváváme, jak cikáni mlátí naše děti, přitom naše vlastní děti nikdy nezmlátili, ani jim nic neukradli, nic... za tohle by si měla velká media malino nafackovat a uvědomit si, že mezi námi šíří zbytečnou hysterii. Tomáš nehledal extrém, našel slušnou rodinu, žil u ní a snažil se přesvědčit ostatní, že všichni romové nejsou stejní, že i v tom nejhorším ghettu může být několik Jardů, kteří podají ruku i bílému gadžovi, a to se mu sakra povedlo! Já říkám: Bravo! ()

Reklama

Reklama