Reklama

Reklama

Český žurnál

(seriál)
  • angličtina Czech Journal
Trailer
Česko, (2013–2020), 30 h 50 min (Minutáž: 52–84 min)

Hrají:

Vít Klusák, Filip Remunda, Martin Dušek, Jan Keller, Václav Bělohradský, Radovan Klučka, Jana Lorencová, Jana Bobošíková st., Jiří Krytinář, Aneta Langerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Dvacet autorských dokumentárních filmů, které se kriticky vrací k důležitým událostem a tématům v rozmezí let 2012 - 2020. Autoři zprostředkovávají kauzy a fenomény z různých oblastí společenského a politického života neotřelým pohledem a odhalují i nečekané souvislosti. Režie jednotlivých se ujali výrazní čeští dokumentární režiséři a režisérky. Většina filmů podnítila polemické společenské debaty. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Spooner k tomuto seriálu (2)

Spřízněni přímou volbou (2013) (S01E04) 

Nevyužité a nedotažené. Režiséři sice občas doslova padají na hubu a dostanou se všude, ale vlastně je to jen zmatené poskládání již viděného nebo přinejmenším věděného. Otázky nejsou většinou dostatečně rejpavé, některé z nich se zbytečně opakují a jiné věci jsou zde jenom načrtnuty a nejsou vůbec dotažené do konce (úvod s Fischerem). Za některé vtipné (Renč) či naopak děsivé pohledy za kulisu (Šlouf, závěr na Hradě) ale stejně jakž takž palec nahoru. ()

Dělníci bulváru (2014) (S02E01) 

Spíš sonda do života jedné svým způsobem pozoruhodné osobnosti, než do samotného zákulisí bulváru, o kterém se vlastně nedozvíme vůbec nic nového. Klusák ovšem dokumenty prostě točit umí, člověk se díky jeho stylu ani na minutu nenudí a o zábavné scény není nouze. Pavel Novotný je navíc tak směšný i obdivuhodný člověk zároveň, že bych s ním klidně vydržel mnohem delší stopáž. Jen bych k tomu asi potřeboval titulky. 70% ()

Reklama

Reklama