Reklama

Reklama

Český žurnál

(seriál)
  • angličtina Czech Journal
Trailer
Česko, (2013–2020), 30 h 50 min (Minutáž: 52–84 min)

Hrají:

Vít Klusák, Filip Remunda, Martin Dušek, Jan Keller, Václav Bělohradský, Radovan Klučka, Jana Lorencová, Jana Bobošíková st., Jiří Krytinář, Aneta Langerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Dvacet autorských dokumentárních filmů, které se kriticky vrací k důležitým událostem a tématům v rozmezí let 2012 - 2020. Autoři zprostředkovávají kauzy a fenomény z různých oblastí společenského a politického života neotřelým pohledem a odhalují i nečekané souvislosti. Režie jednotlivých se ujali výrazní čeští dokumentární režiséři a režisérky. Většina filmů podnítila polemické společenské debaty. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele trx2010 k tomuto seriálu (3)

Život a smrt v Tanvaldu (2013) (S01E01) odpad!

Tohle by měli učit na FAMU. Aby studenti věděli jak nemá vypadat dokument. Jako manipulace s fakty a veřejným míněním je to ovšem velmi dobré. ()

Svobodu pro Smetanu (2013) (S01E05) odpad!

Již na začátku se říká, že toto je řidič Smetana, který skončil za malování tykadel ve vězení. Tudíž hned na začátku se lže. Těžko vystavět zajímavý dokument na lži. ()

Dělníci bulváru (2014) (S02E01) 

Postupy, objektivnost i výsledek práce u pánů Novotného i Klusáka jsou často totožné. Těžko se mi to hodnotí, protože spíš než o dokument šlo o one man show protkanou množstvím skryté reklamy. O bulváru jsme se vlastně nedozvěděli téměř nic. Klusák se tentokrát držel celkem zpátky, protože má patrně pro práci bulváru pochopení. Používá totiž s kolegou Remundou podobnou taktiku. Vyberou si téma, a pak už vše manipulativně natočí a stříhají tak aby vše vyhovovalo jejich levičáckému pohledu na svět a rozdělení na dobro a zlo. V práci Klusáka a Novotného moc rozdílů nevidím. Hvězdička za to že jsem se nenudil. ()

Reklama

Reklama