Reklama

Reklama

Český žurnál

(seriál)
  • angličtina Czech Journal
Trailer
Česko, (2013–2020), 30 h 50 min (Minutáž: 52–84 min)

Hrají:

Vít Klusák, Filip Remunda, Martin Dušek, Jan Keller, Václav Bělohradský, Radovan Klučka, Jana Lorencová, Jana Bobošíková st., Jiří Krytinář, Aneta Langerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Dvacet autorských dokumentárních filmů, které se kriticky vrací k důležitým událostem a tématům v rozmezí let 2012 - 2020. Autoři zprostředkovávají kauzy a fenomény z různých oblastí společenského a politického života neotřelým pohledem a odhalují i nečekané souvislosti. Režie jednotlivých se ujali výrazní čeští dokumentární režiséři a režisérky. Většina filmů podnítila polemické společenské debaty. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele novoten k tomuto seriálu (1)

Dělníci bulváru (2014) (S02E01) 

Ani po zaražené hodince není jasné, kam Vít Klusák mířil, ale jedno se mu povedlo. Na počkání mě vytočit. Sledovat bandu sebestředných extráků není žádný med a hlavní zásluhu na tom má dělník číslo jedna. Sebevědomý ignorant, který právě spolkl půlku světa a mluví tempem, které značí, že zapomněl přestat s kokainem. A vypráví na sto a jeden způsob stále to samé - tedy že jen dává lidem přesně to, co chtějí. Beru, na tom asi něco je, čísla nelžou. Ale jak se začne chvástat, že nepouští dál nic než pravdu, otevírá se pomyslná kudla v kapse pořádně doširoka. Jakmile pak dostanou slovo i vedlejší dělnice v čele se slečnou Olgou "Neumím říct větu normálním hlasem" Štiplovou a dají najevo, že bulvární novinář je na tom s vynaloženou dřinou a rizikem málem tak těžce jako válečný reportér, je hotovo. Tady zkrátka odpovědi nejsou. Samozřejmě kromě toho, že to Pavlík dělá pro peníze, kvůli čemuž se málo vídá s malou. Ale takových lidí je na světě nepřeberné množství. Jejich prací je ale něco lepšího než tohle svinstvo. ()

Reklama

Reklama