Reklama

Reklama

Český žurnál

(seriál)
  • angličtina Czech Journal
Trailer
Česko, (2013–2020), 30 h 50 min (Minutáž: 52–84 min)

Hrají:

Vít Klusák, Filip Remunda, Martin Dušek, Jan Keller, Václav Bělohradský, Radovan Klučka, Jana Lorencová, Jana Bobošíková st., Jiří Krytinář, Aneta Langerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Dvacet autorských dokumentárních filmů, které se kriticky vrací k důležitým událostem a tématům v rozmezí let 2012 - 2020. Autoři zprostředkovávají kauzy a fenomény z různých oblastí společenského a politického života neotřelým pohledem a odhalují i nečekané souvislosti. Režie jednotlivých se ujali výrazní čeští dokumentární režiséři a režisérky. Většina filmů podnítila polemické společenské debaty. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele troufalka k tomuto seriálu (3)

Dělníci bulváru (2014) (S02E01) 

Pavla Novotného znám z předchozích projevů. Vzhledem k tomu, že se mi bulvár hnusí ze své podstaty, v rámci klidného zažívání a zachování psychické pohody jsem se rozhodla tento dokument nesledovat. Ukázky stačily. Zdejší komentáře nasvědčují tomu, že mé rozhodnutí bylo správné. ()

Gadžo (2014) (S02E02) 

Lidé, co mají rádi jazz jsou mi sympatičtí. Jaroušek s paňmámou a skorosynkem vypadali opravdu pohodově a přátelsky. Jednoduší, ale srdeční. Líblo se mi, jak vzali Tomáše do rodiny. Ale podobné přijetí zažila i moje kamarádka, která bydlí kousek od Cejlu - jako sousedé jsou skvělí. Možná trošku hlučnější, ale družní. Dokument - tedy Tomáša zkušenost a její zpracování je zajímavým přínosem. Netvrdím, že bych ho chtěla následovat ... ()

Exekuce (2016) (S04E03) 

Dokument je bohužel příliš povrchní. Případá mi, že si chtěla paní režisérka tak trochu vyřídit svoje osobní účty s exekutory prostřednictvím kamery a od diváků požaduje účast a sympatie. ()

Reklama

Reklama