Reklama

Reklama

Český žurnál

(seriál)
  • angličtina Czech Journal
Trailer
Česko, (2013–2020), 30 h 50 min (Minutáž: 52–84 min)

Hrají:

Vít Klusák, Filip Remunda, Martin Dušek, Jan Keller, Václav Bělohradský, Radovan Klučka, Jana Lorencová, Jana Bobošíková st., Jiří Krytinář, Aneta Langerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Dvacet autorských dokumentárních filmů, které se kriticky vrací k důležitým událostem a tématům v rozmezí let 2012 - 2020. Autoři zprostředkovávají kauzy a fenomény z různých oblastí společenského a politického života neotřelým pohledem a odhalují i nečekané souvislosti. Režie jednotlivých se ujali výrazní čeští dokumentární režiséři a režisérky. Většina filmů podnítila polemické společenské debaty. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele arcticsky k tomuto seriálu (5)

Život a smrt v Tanvaldu (2013) (S01E01) 

Děkuji tvůrcům za některé "mimoděčné" záběry na pěkné vršky v okolí Tanvaldu. Jinak nevím, co tímto dokumentem básníci chtěli říct. Žádná zajímavá sonda do hlav obyvatelstva jak českého či romského se nekonala. Otázky kladené na obě strany jsou opravdu podivné a hlavně zbytečné. Jak může odpovídat rodina, které byl zabit příbuzný ať už z jakéhokoliv důvodu? Jak můžou odpovídat ostatní - kterým navíc byly otázky opravdu kladeny skoro útočným způsobem - jak už zde v komentářích někdo zmínil? Celé je to do prázdna. ()

Dělníci bulváru (2014) (S02E01) 

Ach jo - vše bylo řečeno hned ze začátku: žádá si to 1 700 000 lidí denně. Ale musím uznat - o těch, co ho živí si nemyslí nic pěkného - vcelku právem. ()

Gadžo (2014) (S02E02) 

Takový idylický, naivní a hezky koukatelný dokument...nemyslím to nijak ironicky. Kdybych si to myslel, dám méně bodů. ()

Ubytovny (2015) (S03E03) 

Poměrně pomatený dokument, kde jen občas zafunguje kouzlo nechtěného a člověk se zle zasměje při některých hláškách k řešení situace "nehezky bydlících Romů". Kratochvíl, Čonková - natočte ještě něco takového, rád si to vyhledám, ale ať to má ještě větší šťávu - více hlášek a dám v klidu i dva body. To úvodní pobíhání po baráku s plešatou ochrankou jsem ovšem nepochopil, nedávalo to žádný smysl - příště nic takového! ()

Český Alláh (2016) (S04E01) 

Poléval mě pocit studu ale i děsu z lidí, kteří jsou na veřejnosti i před kamerou ochotni předvádět své nemocné duše, pochopitelně z obou stran. A - jak zde kdosi v komentářích napsal - někde v pozadí číhají běsy, které ZATÍM neprobublaly v plné síle na povrch... ()

Reklama

Reklama