Reklama

Reklama

Žena v černém 2: Anděl smrti

  • Velká Británie The Woman in Black 2: Angel of Death (více)
Trailer 3

Skupina osmi školáků, evakuovaných za druhé světové války z Londýna, přijíždí v doprovodu ředitelky skoly Jean Hoggové a mladé učitelky Eve Parkinsové do téměř opuštěné odlehlé vísky Crythin Gifford. Jejich cílem je zchátralá rezidence Eel Marsh, která se nachází na ostrově, spojeném s pevninou pouze úzkým náspem zvaným Nine Lives Causeway a schůdným pouze za odlivu. Ve snaze ukrýt se tu před hrůzami války svou přítomností brzy znovu probudí k životu zlé síly, které tuto působivou osamělou budovu pronásledují po celá desetiletí. S tím, jak se po pozemcích na Eel Marsh znovu rozléhají dětské hlasy, se z temnoty vrací také pomstychtivý přízrak ženy v černém. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (239)

tron 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že som univerzum ženy v čiernom nepochopil ani v dvojke (vlastne sa samotná žena až na pár tieňov prakticky neobjaví!), vedel by som si predstaviť trojku. Nebola by to zázračná séria, ale dalo by sa na ňu pozerať a oceňoval by som na nej dôraz kladený na postavy a budovanie atmosféry (a to napriek tomu, že postavy sú priemerné a budovanie atmosféry ničia trápne „výbuchy zvuku“ v hrobovom tichu, čo by sa malo zakázať). Čo mi prekážalo? V podstate rovnaký „neviditeľný“ dojem, aký vo mne zanechal prvý diel. Nie je to zlé, ale nie je to ani extra dobré a rozhodne, rozhodne, rozhodne to nie je originálne. Trvá to síce len hodinu a pol, ale neviem, čo presne sa tam dialo. Občas pokusy o psychológiu, potom bu-bu-bu scéna, raz za čas pôsobivý vizuálny záber a do toho neznámi herci snažiaci sa prepožičať charakter postavám, ktoré ho nemajú alebo majú, ale dá sa charakterizovať dvoma vetami. Umiestnenie do vojnového obdobia filmu nič nedá, mimo postavičky vojaka a mestskému úvodu. Spomínate si, ako majstrovsky motív vojny a hororu skĺbil vo svojich hispánskych dielach Guillermo del Toro (Faunov labyrint, Princ bez kráľovstva)? Tu nič také. P.S. – Bizár! Menšiu rolu (doktora) si zahral Adrian Rawlins, na ktorom je pozoruhodné nie ani tak to, že hral už v televíznom origináli, ani to, že v remaku jeho postavu hral Daniel Radcliffe, ale to, že Rawlins hral (vo flashbackoch) otca Harryho Pottera v celej sérii. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ostošest jsem se dušoval, jak se pokusím zahodit předsudky kvůli prvnímu dílu, který jsem zhodnotil jen průměrně, a jak se nenechám ovlivnit doposavadním cirka dvoustovkovým hodnocením, které bylo úplně mimo naposled například u Annabelle. No, smůla. Kradou se Wanovi panenky, houpací židle, samohybný dveře jsou zde pak opravdovým šlágrem. Scénáristé klesli až tak hluboko, že si musí v duchařině pomáhat zabíjením děcek, což je hodně smutné, pokud v daném žánru takto zakrývají neschopnost řádně postrašit. Možná mi někdo namítne, že jsem s tím měl počítat, když se film vlastně jmenuje The Woman in Black: Mengele, ale na to jsem věru moc blbej. A tak není divu, že musím teď prskat, když při pohledu na ponožkou narvanou v plynové masce sebevraždící se děvčátko obdržím nával nostalgie při vzpomínce na včerejší pecku Girlhouse, kde k udušení došlo taky, ale to bylo robertkem v pozici deep throat, pojištěným strečkovým omotem xichtu. Vytáhnout tu fusekli z čerstvě vyzuté kanady, byl bych možná smířlivější. Jednička mě nechytla, tohle se nechytá. 40% ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Spin-off Ženy v černém dle očekávaní nedosahuje kvalit původní, nutno říci excelentní Ženy v černém s Danielem Radcliffem v hlavní roli. Ale že to bude až taková komerční slátanina, to jsem opravdu nečekal. ___ Herecké výkony svojí inteligencí připomínaly báby z Babovřesek. Soundtrack (hudba) pro změnu místy připomínal dobrodružné pasáže Indiana Jones, než tajuplný duchařský horor. _____ Režisérsky absolutně nezvládnutý komplex, který padl na dno, kvůli scénáři psanému na koleni, s absencí jakéhokoliv objasnění dějových fragmentů původní Ženy v černém, jež očekával nejeden fanoušek tohoto duchařského snímku. Převážná většina hororových scén (dá-li se to tak nazvat) byla místy až směšně identická s původní verzí Ženy v černém, viz. houpací křeslo. Vím, že je těžké vymýšlet nové hororové prvky, zejména u duchařských snímků. To ví přeci každý, kdo se trochu orientuje v hororové filmografii! Ale i přes vědomost, se mnozí režiséři hrnou do nových a nových duchařských hororů. Vědí, že do této kategorie mnoho nových hororových prvků nepřidají, přesto se do nich mermomocí pouští. A tudíž s kritikou u podobně ražených filmů šetřit nebudu. __________ Lekavé scény v hororech přitahují zejména mladší publikum jako magnet. To se samozřejmě projevuje na hodnocení této skupiny, které vypadá nějak takto: "Hodně lekaček = Prvotřídní horor!", "Žádné lekačky = Špatný horor!". Bohužel Druhá Žena v černém je pro tuto skupinu hororových diváků přímo stvořen. Jen na této skupině lidí tvůrci sebevětšího filmového braku vydělávají nekřesťanské peníze. Filmoví distributoři také zanechávají jakési imaginární poselství ve smyslu: "Pokud si koupíte (předraženou) vstupenku na náš film, a bude vás hodně, připravíme pro vás klidně Ženu v černém č. 26". ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se nepovedlo. Za prvé remake prvního dílu bylo hodně solidní a jedna z nejlepších duchařin které převálcovaly veškeré rádoby strašidelné filmy typu Insidious. Mělo to atmosféru, nečekané lekačky a překvapivě solidní herce včetně Redcliffa. Na druhý díl jsem se celkem proto těšil ale nakonec můžu říct že se nepovedl. Veškerá atmosféra se ztratila a i přes parádní rekvizity z prvního dílu se film prostě nepovedl navodit ani špetku strachu. Příběh i když má světlé chvilky není nijak výjmečný a v hodně momentech nudí a herci mi nebyly moc sympatický a bohužel jejich postavy byly spíše hloupé. Dal bych horší hodnocení ale pár chvilek(ruka na stropě, atd...)byly celkem vydařené. Tohle je přesně ten případ nepovedeného pokračování kterému je lepší se vyhnout. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Londýn 1941......... Tady příběh začíná. Jsem si jen myslel, že název "V černém" znamená černé oblečení a ne černou tmu ve které skoro není nic vidět. Bohužel tato neřest nás doprovází celým filmem. CITÁT - Umřela v neděli, viděli ji v pondělí............. Kamera normal, hudba průměr, příběh špatný, viditelnost černá. Prostě jen další velký podprůměr. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Tvůrčí tým se oproti prvnímu dílu nezměnil. (MikeCool)
  • Filmaři se u druhého filmu rozhodli použít stejné kulisy vnitřních částí domu Eel Marsh House, ve kterých v roce 2011 natáčel režisér James Watkins a jednotlivé místnosti rozšířili. (ČSFD)

Reklama

Reklama