Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Thorne není žádný anděl - paktuje se zločinci, bere drogy a užívá si s prostitutkami. Jeho život se úplně změní, když na místě vraždy jedné z nich najde tajemnou skříňku. Po jejím otevření se s ním začnou dít podivné věci - vidí vraždícího muže bez tváře a strašlivé věci, které se mají teprve stát. Ocitl se navíc na strašlivém místě, které může být skutečným peklem. Je to skutečnost anebo zlý sen? Aby vyřešil případ, musí se postavit vlastním démonům - a aby unikl z pekla, musí získat zpět zlověstnou skříňku z rukou Pinheada, služebníka samotného ďábla. (SPI Film)

(více)

Recenze (195)

kaylin 

všechny recenze uživatele

I po letech je tohle film, který mě dokáže znepokojivě zasáhnout, a jsem si jistý, že je možné ho s klidem považovat za jeden z nejlepších dílů celé série. Mimo jiné je to i proto, že se Pinhead objevuje v podstatě až v závěru a má podobu onoho našeptávače, který nakonec všechno rozlouskne. Tohle se prostě povedlo scenáristiky i režisérsky, stejně tak i herecky. Na první pohled nemusí ohromit, ale až snímek dokoukáte, jeho dopad na vás bude znát. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Z filmového hlediska určitě nejkvalitnější díl. Propracovaná hudba, kamera, výborný střih, solidní Sheffer (který byl na pomezí mezi vážným Keanu Reevesem a vtipných Charlie Sheenem), perfektní barevné rozlišení, mystičný Pinhead a solidní Cenobité. Na druhou stranu se film odklání od původního záměru serie, neposkytuje takovou gore zábavu apod. Kdyby film skončil Pinheadovou hláškou Welcome to Hell a byl možná o trochu nabušenější přesvědčivějšími herci, určitě by se jednalo o skvělý pětihvězdičkový krimithriller. Ovšem tyto parametry film nemá a navíc jako pravého Hellraisera beru první dva díly, tudíž jsem nucen "snížit" na velice slušné a nadprůměrné 4*... ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně nejlepší díl ze všech Hellraiserů, které jsme viděl. Inferno konečně podává ve vizuálně líbivém stylu všechny neřesti a odpornosti světa Cliva Barkera. Scott Derrickson odvádí výbornou práci, kdy díky několika barevným filtrům a správnému střihu diváka dostává do velkého napětí a očekávání. Okolo jedné v noci sám doma jsme se opravdu dost bál... Pinhead nebyl nikdy děsivější a nebezpečnější než tady. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Většina stopáže je detektivem vyprávěná kriminálka. Ale přestože jsem čekal horor v duchu prvního Hellraisera, nebylo to špatné. Trochu jako odvar z odvaru Seven, ale na tripu. Filmu výrazně prospívá C. Sheffer v hlavní roli. Jeho detektiv Joe působí věrohodně, ať už jako chytrý polda, nebo k šílenství dohnaný grázl. Co ale naopak hodně naštve, je roztřepaná kamera v některých pasážích. No a nepotěší ani ten "přesah", díky kterému je název Hellraiser velmi zavádějící. Ten odklon od prvního filmu, který byl znepokojivý a dekadentně surový, k mysteriózní detektivce, nejspíš hodně diváků rozladí. Je to škoda, že to je takové nedopečené, nedoCenobitové. Ale asi tvůrce chápu, že nechtěli sklouznout do stejné žumpy, ve které pozvolna tlejí téměř všechny dosavadní hellraisárny. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Všetky dieli pred týmto sú ohromne krvavé ale tu je príbeh zasadený hlavne na detektívke o policajtovi,ktorý hľadá vraha prostitútky a sem tam urobí špinavosť.Mame tu aj nových cenobitov ale sú totálne nezaujímavý a dosť zamrzí aj fakt,že Pinhead je tu veľmi málo.Prvé časti oplývali silnými gore scénami a to tu tiež chýba.Ale zas herecké obsadenie je veľmi dobré zvolené a to hlavne mužská postava excelovala.V niektorých momentoch má film nadupanú atmosféru. Halucinácie,fantázie a tajomno okolo hľadaného inžiniera boli zaujímavým a dosť ojedinelým prvkom v tejto sérii. Určite nieje najlepšia zo serie ale svoju úroveň si zachovala.A film zabíja hlavne predvídateľná pointa. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Jedná se o první film série, který zamířil přímo do videodistribuce. (gogos)
  • Příběh tohoto filmu je podobný příběhu knihy „The Ghost Downstairs“ od Leona Garfielda. (ČSFD)
  • Pracovní názvy filmu byly Hellraiser V, Inferno a také Hellraiser V: Inferno. (gogos)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama