Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Thorne není žádný anděl - paktuje se zločinci, bere drogy a užívá si s prostitutkami. Jeho život se úplně změní, když na místě vraždy jedné z nich najde tajemnou skříňku. Po jejím otevření se s ním začnou dít podivné věci - vidí vraždícího muže bez tváře a strašlivé věci, které se mají teprve stát. Ocitl se navíc na strašlivém místě, které může být skutečným peklem. Je to skutečnost anebo zlý sen? Aby vyřešil případ, musí se postavit vlastním démonům - a aby unikl z pekla, musí získat zpět zlověstnou skříňku z rukou Pinheada, služebníka samotného ďábla. (SPI Film)

(více)

Recenze (196)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po kvalitnej jednotke, je "Inferno" zrejme druhá najlepšia časť v HellRaiser sérii. Ide však skôr o kriminálku s menším počtom hororových prvkov, ktorá si viacmenej zakladá na príbehu. Tak či onak, jedná sa o lepší snímok ako v prípade dvojky, ktorá je prikovaná k sedemdesiatim % ako Titanic k Tichému oceánu - 60% ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou kultovních a legendárních dílech rozhodně nejlepší z celé serie. Mrazivá a dusná atmosfera, ze které mi chvílemi běhal mráz po zádech.Výborně promyšlený děj, který mi v samém závěru pěkně nakopal zadek. Pinhead a jeo cenobité opět dokonale hrůzostrašní. Název Inferno vážně vystihuje :) .4,5* ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Piate pokračovanie putovalo priamo na video. No hanbiť sa za seba vôbec nemusí. Práve naopak. Nebyť predchádzajúcich častí mydlili by sme si ruky čože za fajnový hororík to k nám dorazilo. Premakaný scenár. Pinheada uvidíme takmer len na konci (problém pre fanúšikov, pre mňa nie), no však o to geniálnejšie peklo prichystá svojej najnovšej obeti. Áno tento krát tu nemáme vyvražďovanie zbytočných osôb, ale totálne zdeptanie a nekonečné peklo pre hlavného hrdinu. Réžia - prekvapivo vynikajúca. Záverečné vizuálne orgie zobrazené trasúcou sa kamerou a všade poletujúcimi chumáčmi je naozaj pôsobivé + Hellraiserovská klasika - noví Cenobiti sú naozaj oku lahodiaci, jednoznačne najlepší sú dvaja cowboyi ovládajúci karate v bielych dlhých plášťoch a bielych klobúkoch (dvojičky z Matrix Reloaded tu majú svojich predchodcov) ktorý skopú hlavného hrdinu do kocky. A z celého filmu siaha atmosféra ako zo Seven (brutálny psychothriller). Jednoznačne najlepší Hellraiser. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Pátý Hellraiser je skutečně o něco lépe napsaný, než minimálně předchozí dva díly. Přesto mi připadá, že postrádá tu atmosféru, kterou jsem cítil v prvních dvou a která byla přítomná, byť v menší míře, i v těch dvou předchozích. Přitom stylizaci do (tak trochu) detektivního žánru kvituji a musím říct, že v tomto ohledu je tento Inferno oproti předchozím dílům aspoň originální, ale něco tu prostě chybí. Těžko říct, jestli je to stylem režie (přitom proti Derricksonově stylu nic nemám) nebo jestli je to spíš ve scénáři. Přitom absence cenobitů mi tu nevadila (a když už se tu objeví, tak rozhodně působí lépe než třeba v Hell on Earth), jen se opět nemůžu u této série ubránit pocitu, že tu byl jistý potenciál, který ale zůstal z velké míry nevyužitý. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

Barker se asi musel hodně podivovat nad touto mutací Hellraisera. Perspektivní režisér Derrickson prostě svůj majstrštyk pojal velmi osobitě a plně rozumím těm tvrohlavým, kteří tento sequel nepřelouskli. Ať tak nebo onak, mne Inferno celých 99 minut horrorově zabavilo a nebýti iritujícího vyústění příběhu (zde elementární myšlenku existence Cenobitů tvůrce zachovat měl), přemýšlel bych o full hausu. 8/10 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Příběh tohoto filmu je podobný příběhu knihy „The Ghost Downstairs“ od Leona Garfielda. (ČSFD)
  • Pracovní názvy filmu byly Hellraiser V, Inferno a také Hellraiser V: Inferno. (gogos)
  • Jedná se o první film série, který zamířil přímo do videodistribuce. (gogos)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama