Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtý díl slavného vědeckofantastického seriálu se odehrává na Zemi v blízké budoucnosti. Díky podivné chorobě vymřou psi a kočky a jejich místa v lidských domácnostech zaujmou opice. I když jsou inteligentní, lidé s nimi zacházejí jako s otroky. A tak dojde jednoho dne ke krvavé vzpouře... (Guild Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Takže především hodnotím Battle for the Planet of the apes jako ryzí béčko, a proto je moje hodnocení na první pohled velice velkorysé, na druhou stranu se tady pořád něco děje, což posouvá to celkovou linii dál, lépe řečeno blíže očekávanému rozuzlení a já jsem si v těchto béčkových vodách užíval úžasné nedělní odpoledne... venku bylo pěkně hnusně :-). Opičáci do toho. 50% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jjak někoho může pořád bavit točit horší a horší díly a cpát do toho neúnavně pachy, vždyť od prvního dílu nebylo kvalitní pokračovaní a to jich nebylo zrovna malo, ale zase je pěkný že příběh sále navozuje na ten přiběh v predešlým dilu, takže se v tom dá celkem slušně zorientovat, ale na kvalitě filmu se to neprojeví, takže je to jenom další brak, kterej se snaží navázat na úspěch jedničky ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

Nie je to už taká zábava ako predošlé 3 dieli, ale stále sa to dá zniesť a ja som sa ako tak bavil. Samozrejme to bolo príliš prehnané a nelogické a bohužiaľ to tvorcovia mysleli vážne. Škoda, mohlo sa radšej počkať na kvalitnejší scenár, možno by sa prišlo na niečo originálnejšie ako Dobytie. Tento film už naozaj len čerpá zo slávy predošlých a nemá čo ďalej ponúknuť. Išlo tu o to vytrieskať peniaze aj za cenu pochovania série. 55% ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Víte, já tomu asi moc nerozumím. Ano, ani jeden z dílů, které navázaly se nevyrovnal ani z půlky tomu prvnímu. Ale třeba tento díl se mi líbil ještě více než ten přechozí, který mě rozhodně nezklamal. Možná nejsem extra objektivní, ale mám pro tuto sérii slabost. A tento díl? Supr! Caesar, jako postava geniální a celkové poselství si myslím na úrovni. Hodně mě táhne stále kvalitní hudba! S kamerou a režií je to trochu horší, ale stále budu vyčnívat z řady! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Producent:"Vydělal ten poslední film z tý planety... no ... Opic nebo tak nějaky nějaký prachy?". Ekonom: "Nějakých pár tisíc ano...". Prod.: "Fajn natočíme další ". Ekonom:"Pane, ale tržby padají každý díl, kvalita taky a rozpočet se zvyšuje". Prod.:"Tržby jsou větší než rozpočet, to je hlavní. Kvalita? to je cizí slovo?" ()

Galerie (96)

Zajímavosti (13)

  • První díl série Planety opic, ve kterém se Natalia Trandy (Lisa) objevuje s opičí maskou. (fiLLthe3DD)
  • Jediný díl z původní pentalogie (1968–1973), ve kterém se ukáže orangutan ženského pohlaví. Ve všech ostatních filmech se objevily pouze šimpanzí samice. (fiLLthe3DD)
  • Snímek měl původně obsahovat mnohem více krve a násilných scén (jednalo se o záběry na zkrvavené mrtvoly opic a policistů), avšak záběry byly vystřiženy kvůli cenzuře. Původní verze snímku byla temnější, po přepracování se však lehce odlehčil tón filmu (např. scéna, kdy se lidé vzdávají a sklánějí zbraně byla puštěna pozpátku – v originální verzi lidé zbraně naopak zvedali na znamení toho, že kruh násilí pokračuje dál). Zajímavostí také je, že pokud by byl původní konec brán v potaz jako oficiální, neodpovídalo by to návaznosti na další díl (1973), v němž je Caesar popisován jako vůdce, jenž opice a lidi zavedl na klidné místo, aby zde pospolu žili v míru a harmonii (v původně natočené finalní scéně tohoto dílu se totiž Caesar jako takový lidumil neprojevil, avšak i jeho závěrečná řeč si prošla přetáčkami). Řada původně vystřižených scén se objevila na Blu ray disku. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama