Reklama

Reklama

Monty Pythonův smysl života

  • Česko Smysl života podle Monty Pythona (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komedie strašlivá o prvních, druhých, třetích až posledních věcech člověka... V pořadí třetí a také poslední celovečerní film legendární skupiny Monty Python je sledem skečů volně propojených tématem života a smrti. A ač je především určen rybám, pokrývá veškerou škálu lidské zkušenosti. Od narození zdánlivě bezvýznamného dítěte (zejména z pohledu tresky), přes problém přemnožení katolíků, mužského zrání v hodinách sexuální výchovy, dospívání na bojištích 1. světové a zulské války, po problém ztráty končetin a dárcovství orgánů, až dospěje ke konečné otravě rybou a k tomu co následuje. To vše sepsáno a sehráno šesticí herců – autorů Monty Pythonova Létajícího cirkusu v režii Terryho Jonese a s animací Terryho Gilliama. (Česká televize)

(více)

Recenze (418)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Tahle skládačka se mi od Pythonů líbila asi nejvíc. Některé části byly slabší, ale většina jich je opravdu vynikajících. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Nejříznější film Monty Pythonů, který bez "politické korektnosti" zesměšňuje všechny věci, které lidé považují za samotné základy svého života (víra, rodina, pomoc bližním, společenský život, peníze, jídlo, sex, atd.). Námitka, že z filmu je na zvracení, je určitě oprávněná... většina skečů balancuje na hraně vkusu, navíc zesměšňování smyslu prožitých životů asi k hodnocení filmu u většiny lidí taky moc nepřidá. Nejde sice o můj nejoblíbenější montypythonovský film, ale rozhodně velmi oceňuji vedle samotného výborného humoru i odvahu tvůrců. Výborný je také "filosofický" háv celého filmu, který je (stejně jako ostatní životní pohledy) rozcupován v nezapomenutelném závěru. ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Tentokrát bez uceleného příběhu a, bohužel, i s mnoha nudnými pasážemi. Pár částí bych úplně vypustil (třeba Mr Creosote). ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Vynikající! Je to velice vtipné, trefné, ale nečekaně i jaksi strašně mile lidské, v určitých ohledech až upřímná oslava života a člověka. A pamatujte - "Every sperm is sacred!" :) 90% ()

Almásy 

všechny recenze uživatele

ako na to ze to niektory ospevuju ako komediu tisicrocia to je malo vtipne ale za to tato extremne ultra pozitivna komedia je tak skvela ze jej to vsetko odpustite ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Mám ulítlejší humor celkem rád, ale skupina kolem Monty Pythonů asi nikdy nebude můj šálek čaje. Předfilm a první dvě povídky super, zbytek už jen užvatlaná nuda s občas dobrým vtípkem. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Vtipné, velice vtipné. Bohužel zabité nechutnou blicí scénou, kde jsem myslel že si pobliju noťas. 100% britskej humor, známý tváře. Nicméně jsem na to byl nucenej koukat s anglickejma titulkama a možná mi pár vtipů nebo narážek uniklo. Možná hodnocení změnim, pokud to uvidim i s českejma. ()

Philoun1 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné co tihle pánové dokáží vymyslet, obvykle se jejich smíchu směju, ale v tomto případě sem trochu zklamán a trochu znechucen, scéna z restaurace je opravdu jen pro silné žaludky. ()

IMPAIRED 

všechny recenze uživatele

Dokonale vtipný spletenec šíleností, na které mi nesedlo snad jen to zvracení, jež bylo už trochu hardcore... Úplně úžasný humor, tenhle film je přesně pro mě. Nevim, to se ani nedá popsat. Pro mě od teď je Terry Gilliam nejlepší režisér vůbec, tolik pecek snad za život ještě nikdo nenatočil. ()

Opsha 

všechny recenze uživatele

Když jsem smysl života viděl poprvé,čuměl jsem jak puk a říkal si co to je za trapárnu.Druhé shlédnutí mě vyvedlo z omylu. Jediná vážně trapná scéna je sexuální výchova. Ale zbytek patří do sorty:zabiják. Rybo,rybko,rybičko.......... ()

Chise 

všechny recenze uživatele

Až na poněkud nechutnou scénu v restauraci famózní! Mě nejvíce chytila za srdce píseň "Every sperm is sacred" ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu je vidět, jaké postavení Monty Pythoni měli. Protože to, co si dovolili v Meaning of Life, by možná bylo příliš i na dnešní cenzory, natož na dobu konzervativní thatcherovské Británie. Naprosto brutální a nekompromisní společenská satira skládající se z několika scének, z nichž některé jsou naprosto neuvěřitelné a já chvílemi opravdu zíral s otevřenou pusou. Pro mě osobně je Meaning of Life tím nejlepším, co jsem od této skupiny viděl. No a jako obvykle kraluje John Cleese v závěsu s Grahamem Chapmanem. (Blu-ray, orig.) ()

srbak 

všechny recenze uživatele

Gilliamov a Jonesov Zmysel života nie je ani tak filmom, ako skôr sondou do duše moderného sveta, v ktorom sa nachádzame. Povedal by som, že aj keď je to pravdepodobne najabsurdnejší diel zo všetkých, ktoré boli sfilmované (iba pravdepodobne, keďže konkurencia je ozaj silná) týmto komickým zoskupením, jedná sa taktiež o najserióznejší a najráznejší diel. Pythoni si nikdy nekládli servítku pred ústa, a tak trochu svojimi vtipnými skečmi a filmíkmi predbehli dobu o dobrých pár rokov. Zmysel života je skvelým príkladom a obrazom toho, ako to vo svete funguje dodnes - a je úplne jedno, že vznikol pred vyše 35 rokmi, ľudia sa za ten čas, bohužiaľ, nezmenili, a tak stále ostáva mimoriadne aktuálnym s odkazmi na situácie, v ktorých sa novodobá spoločnosť a všetok ten chaos naokolo nej nachádzajú. Príliš ofenzívne? Priveľmi nekorektné? Prehnané? Pre niekoho áno, pre iného nie. Pythoni vám neoponujú, nevnucujú vám ich názory, no na druhej strane vám nedávajú možnosť s nimi nesúhlasiť. A v tom je ich genialita. ()

Fish 

všechny recenze uživatele

Ze tří filmů od Monty Pythonů bych tento zařadil, v pomyslném žebříčku zábavnosti, až na konec... Už tám není tolik gagů a film se stává vážnějším, což není na škodu, ale já čekal spíš tu zábavu... Ale i tak je to za 5*! ()

triss 

všechny recenze uživatele

Ano, (první) tři čtvrtiny filmu jsou k popukání, ale to nechutný zvracení? Ne, ne, ne, ne, ne, ne, ne, ne!!! ()

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Monty Pythoni znovu spolu?

Monty Pythoni znovu spolu?

29.08.2005

Říct že od doby kdy legendární, kultovní, unikátní, nedostižná, brilantní a hlavně extravagantní skupina britských komiků (a jednoho, stejnými superlativy popsatelného, amerického výtvarníka)… (více)

Reklama

Reklama