Reklama

Reklama

Záhada Blair Witch 2

  • USA Book of Shadows: Blair Witch 2 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeff Donovan je fascinován vším, co se událo kolem známého projektu zvaného Blair Witch a také z něj přes internet profituje. Dá dohromady partu čtyř lidí s různými náhledy na existenci čarodějnice a zorganizuje pro ně další cestu do míst, kde se ztratili jejich předchůdci, mladí filmaři. Všichni touží po dobrodružství a chtějí vypátrat, co se vlastně stalo a napsat o záhadě knihu. Nová čtveřice studentů chce přenocovat u domu Rustina Parra. Strašidelné místo, kde žil vrah 7 dětí , který vraždil na příkaz čarodějnice, vydá své další nevyjasněné poselství. Ráno celá skupina zjistí, že vůbec nespali a že si nic nepamatují. A bizarní symboly na jejich tělech přinášejí další záhadu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Tady někdo ošklivě zavraždil potenciál. Celý ten nápad, podle kterého dvojka na původní film nenavazuje, nýbrž přistupuje k němu právě jen jako k filmu, má obstojné ambice. Hlavní hrdinové jsou jedni z tisíců nadšenců, kteří Záhadě Blair Witch uvěřili a vydávají se do lesů, aby si pořídili vlastní záznamy a pokusili se cokoliv odhalit. Akce se zvrtne v nezřízenou kalbu, ze které si nikdo nic nepamatuje. Začíná paranoia, hrůza a smrt. Haha. Mohlo to být přinejmenším velice zábavné béčko, do finále se ovšem prodrala nepříliš logická taškařice s laciným obrazem a mizernými herci. Myšleno úplně jinak, než u prvního dílu... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Záhada Blair witch 2 je už opoznání horší než jednička, je to pojatý absolutně jinak, to by zas tak nevadilo, kdyby to bylo aspoň trochu dobrý, ale neni. jednička vyapdala realisticky, jak to bylo natočený jakoby amatérsky těma studentama a to právě vzbuzovalo ten strach, ale tohle už je jen účelová vyvražďovačka s debilním dějem a ubohým koncem, tohle si snad ani nezaslouží podobnej název. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Pojetí geniální jedničky je pryč a do marylandských lesů se vydává parta anonymních teenagerů, kteří si chtějí užít tamní atmosféru. Přestože je snímek tematicky zaměnitelný s jakýmkoli nevydařeným horrorovým nesmyslem, získává cenné body právě tím, že není ani tak regulérním pokračováním, jako částečnou poctou prvnímu dílu. Ten mám totiž ve vzpomínkách tak hluboko zakořeněný, že když začnou postavy mluvit o tom, že jsou přesně v těch místech, která znají z filmu, tak to na mě funguje. Chtělo by to ale na konec pointu a ne jen nesměle pomrknout a chtít zaujmout. Ve stránce mytologie Blair Witch se totiž povedlo dobře navázat. 50% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování v mnohém překvapilo. O to víc, že jedničku považuji za jeden z nejhorších hororů všech dob. Zde tvůrci zvolili daleko filmovější přístup a vyloupl se z toho zajímavý horor, který má řadu dobrých hororových scén, ale pokud příznivci jedničky na ní oceňovali její dokumentární autentičnost, tak tady na to budou muset zapomenout. Tohle je plnokrevný horor a ne jen hra na horor, tak jak to bylo předvedeno v jedničce. Chybělo působivější režijní i řemeslné zpracování. 60% ()

Matros 

všechny recenze uživatele

Vyzdvihl bych těch pár odkazů na první díl a konečné zjištění toho, co se vlastně postavám v tomto ,,druhém" díle stalo. No vlastně se celkem stydím (kvůli tak dokonalé jedničce) za to, že tohle nese stejný název. Vcelku je to prostě dost podprůměrná, zamotaná, nudná a rádobystrašidelná vykrádačka. Nedoporučuju ! Můžete si zkazit zážitky a dojem z prvního dílu... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Natáčení snímku probíhalo v Baltimore v Marylandu, ruiny domu Rustina Parra byly postaveny z polystyrénu a scény z tohoto místa byly natočeny v Gwynns Falls Leakin park (Maryland), scény z nemocnice se natáčely v opuštěném sanatoriu (opět Maryland). (fiLLthe3DD)
  • Sepsání scénáře k filmu trvalo 6 týdnů, obsazení rolí pak týdny 3. (nakiniki)

Reklama

Reklama