Reklama

Reklama

T2 Trainspotting

  • Velká Británie T2 Trainspotting (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Na počátku byla příležitost... a pak přišla zrada. Uplynulo dvacet let. Mnohé se změnilo, ale stejně tak zůstalo mnohé při starém. Mark Renton (Ewan McGregor) se vrací na jediné místo, které mu kdy bylo domovem. Čekají tu na něj: Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller) a Begbie (Robert Carlyle). Očekávají ho i další staří známí: smutek, ztráta, radost, pomsta, nenávist, přátelství, láska, touha, strach, výčitky, heroin, sebedestrukce a smrtelné nebezpečí, ti všichni stojí ve frontě, aby ho uvítali a společně to všichni naplno rozjeli. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (725)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Moje filmové zážitky by značně umocnilo, kdybych se naučil od snímků nic neočekávat a pouze jen bral, to co mi připraví. To se mi ovšem nedaří, a tak jsem i od tohoto snímku měl nemalá očekávání, neboť první díl byla prostě totální pecka. Po řemeslné stránce odvedli tvůrci opět vysoce nadstandardní práci. Nejvíc bych si dovolil pochválit skvělou kameru a působivou hudbu. Co zde trošku více hapruje je příběh, který je jednoduše o ničem. Snímek se nese na nostalgické vlně. Nenabízí nic jiného, než neustálé vzpomínání na staré časy. Drogy se kamsi vytratily. Všichni aktéři jsou na odvykačce. Snímku žalostně chybí nějaká silná a zapamatovatelná scénka. Přitom v prvním dílu jich bylo hned několik. Absolutně nesrovnatelná záležitost. Potěšily mě jen staré známé tváře a asi 2 až 3 vtipné momenty. Značné zklamání. Slabší 3 hvězdy. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Skotský přízvuk, edinburghské ulice, moje univerzita zaskakující za soukromou prestižní školu. Dvojí nostalgie – všeobecná po prvním dílu a osobní po Skotsku jako takovém. Jako naprostá většina pokračování ani tohle kultovnosti prvního dílu nedosáhne, odmyslím-li však, že jsem T2 čekala o něco syrovější, musím říct, že mě tenhle nostalgický návrat do Edinburghu bavil. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Len zriedka kedy súhlasím so "stvoriteľom", no svoj komentár pre tento krát vystihol takmer dokonale. Naozaj bolo skvelé vidieť túto partiu opäť pokope. akurát, že ani najväčší optimista nemohol dúfať v to, že bude scenár rovnako silnou kávou, ako prvotný, pre mňa skrátka kultový snímok. Z nostalgie sa pýtajú 4, no rozum skrátka nepustí ... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Trainspotting je 20 let stará britská klasika, která funguje, jak má. Žádná pokračování nepotřebovala, ale teď tu přece jedno máme. Je to zhruba stejně našlapané, je zde pár originálních fórků (letní čas, 1690) a jako divák jsem se rozhodně nenudil. Ale kult je jen jeden, takže pokračování už si zřejmě nepořídím na originální VHS a nejspíš už nikdy nebudu mít nutkání na něj koukat znovu. Resumé: v jádru zbytečné pokračování, které ale neurazí a nedělá prvnímu dílu ostudu. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Moc jsem od toho nečekal, neměl jsem ani moc potřebu vědět, co se s Rentonem a jeho partou děje v době, kdy jim je pětačtyřicet. Ale nakonec jsem hodně mile překvapený. Otázka je, jestli to stejně uvidí i fanoušci. T2 Trainspotting totiž popravdě s původním Trainspottingem moc společného nemá. Je tu Edinburgh, stará banda, drogy, skvělý soundtrack a osobitá a pořád strhující režie Dannyho Boylea, taky však o dost jiná atmosféra než minule. Místo čtveřice bezstarostných mladíků, kteří kašlou na budoucnost, se tu motají zdeprimovaní zoufalci, jimž už dávno došlo, že svůj život dokonale projebali a že dobře už bylo. A jediné, co jim zůstalo, jsou vzpomínky, nostalgie a staří známí, kteří se skoro vůbec nemění. T2 Trainspotting je vlastně dost smutný, ale pravdivý film o tom, že před minulostí a sám před sebou člověk neuteče a že to může buď vzdát, nebo brát život takový, jaký je. A jako takový funguje skvěle. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (22)

  • Ve scéně, kdy jsou Renton (Ewan McGregor) a Sick Boy (Jonny Lee Miller) na pódiu v sektařském klubu a zpívají improvizovanou písničku, si můžeme všimnout, že v jednom kratičkém záběru má Renton u svého mikrofonu i malou kameru, kterou použili pro natočení několika záběrů z tentýž scény. (Dusty)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Trainspotting 2 potvrzen

Trainspotting 2 potvrzen

06.12.2015

Danny Boyle (Sunshine) vypustil do kin Stevea Jobse a začíná se soustředit na svůj další projekt, pokračování Trainspottingu. Dlouho se předpokládalo, že půjde o adaptaci knižního sequelu od Irvinea… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Reklama

Reklama