Reklama

Reklama

An Adventure in Space and Time

(TV film)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Film zachytáva príbeh vzniku britského  fenoménu Doctor Who. Dramatická rekonštrukcia zachytávajúca hlavných tvorcov ako aj začiatky nakrúcania vznikla z príležitosti 50. výročia premiéry pôvodnej verzie najdlhšie vysielaného sci-fi seriálu všetkých čias. (The M)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (52)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Doctora Who zbožňuji a proto jsem uvítal filmové zpracování jeho počátků. Jde o poměrně tradičně natočený film nikterak nevybočující ze životopisného žánru a nabízí nám zajímavý pohled pod pokličku televizního procesu obohacený o spoustu pomrknutí pro fandy seriálu. Co ale toto dílo odlišuje od konkurence je viditelná láska ke zdrojovému materiálu dodávající filmu pozitivní energii a lesk v oku dýchající z každé scény. Nejsem si jistý, zda film dokáže oslovit lidi neseznámené s titulním seriálem, ale pro fanoušky jde rozhodně o povinnost, která jim udělá radost. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Troufnu si tvrdit, že příběh o nesnadném začátku kultovního pořadu by obstál i sám o sobě, aniž by se musel opírat o půlstoletí rostoucí legendu. S ní v zádech jde o úžasně emocionální záležitost, tím silnější, čím větší fanoušek seriálu jste. Netradičně pochválím casting, protože podoba Davida Braleyho s Williamem Hartnellem mi vyrazila dech. I když jsem si časem oblíbil i další herce, pro mě bude První Doctor pořád můj Doctor, a on ho vzkřísil v celé jeho složitosti a tajemnosti. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Aneb kterak Dalekové zachránili Doktora... Říká se, že nejlepší příběhy píše sám život. Scenáristé Doctora Who by sice možná nesouhlasili, ale Gatissova dramatizace okolností vzniku právě tohoto, již pět desítek let běžícího, fenoménu dává tomuto rčení zcela za pravdu. Pocta, dobová stylovka, pohled do televizního zákulisí i silné nepodbízivě dojemné drama se vším všudy, které funguje především samo o sobě a nikoli (pouze) jako zajímavost pro fanoušky. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalá pocta největšímu britskému fenoménu a jednomu z nejlepších seriálů vůbec. Mark Gattis vyjádřil svou lásku k Doctorovi tak, jak by to dokázal jen málokdo. A i kdyby nevznikl The Day of the Doctor, výročí by bylo oslaveno na maximum i tímhle filmem. David Bradley naprosto exceluje a jeho podobnost s Williamem Hartnellem je neuvěřitelná. Ovšem i ostatní herci jsou velmi dobře vybráni, jen to cameo Matta Smithe bylo tak trochu zbytečné. Tento úžasný film dává úctu k Doctorovi naprosto úžasným způsobem, ukazuje v jakých podmínkách vznikal, a jak byl skoro zrušen po prvním nic moc díle. Celý film má úžasnou atmosféru, pohled do zákulisí seriálu i do jeho natáčení byly úžasné. Od začátku až do konce skutečné drama, které mě neuvěřitleně potěšilo. Prostě úžasný film a asi nejlepší role Davida Bradleyho. Přínosné byly i ty potitulkové komentáře herců a tvůrců. Vždycky jsem chtěl vidět nějaký dokument, který by mi ukázal o Doctorovi něco víc, ale po tomhle filmu už to nepotřebuju, protože tenhle film překoná už jenom máloco... možná. Tento film mi ale také mnohem víc ukázal, jak moc celý seriál pro BBC i celou Anglii znamená. Tenhle film se prostě musí vidět. Pocitů a dojmů mám strašně moc, ale neumím je napsat...Tak snad jen - na další padesátku, Doctore. 100%. ()

Bane_Boss 

všechny recenze uživatele

Nádherné.Wonderful. Brilliant. Fantastic. Doufám, že pan Hartnell(rád bych napsal Bill, ale bohužel jsem ho nestačil poznat osobně) někde nejakým způsobem vidí, jaký fenomén započal a jaké dědictví zanechal. Jestli David Bradley nedostane BAFTU nebo nějakou cenu za jeho neskutečný výkon, tak to tady mrdám a stěhuju se na Mars. Moment, kdy se střetne pohled prvního a stávajícího doktora, je tak silný, že mi krásným bolestivým způsobem ROZBIL SRDCE tak na 11 tisíc kousků a nevím, jestli ho ještě někdy seskládám dohromady. Uronil jsem při tom řeku slz.....možná i tak na dva obrovské rybníky. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • Mark Eden, jenž si ve filmu střihl roli kontrolora pro televizi BBC, hrál titulní roli v sérii Marco Polo v éře Williama Hartnella. (jezurka42)
  • Muž, který na začátku ve třetí minutě opravuje Tardis, se nápadně podobá Mattovi Smithovi, který později ztvárnil 12. doktora. Lze se proto domnívat, že se jedná o odkaz na 12. doktora. (P. J. D.)

Reklama

Reklama