Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Prokletí

  • USA Paranormal Activity: The Marked Ones (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jesse (Andrew Jacobs) právě dostudoval střední školu a ocitl se na prahu typické prázdninové nudy. Během zoufalého hledání jakéhokoliv rozptýlení uslyší z větrací šachty podivný hluk z bytu o patro níž. S kamarádem „pošlou na průzkum" zapnutou videokameru, která zaznamená bizarní rituál. Z bizarního se stane děsivé, když obyvatelka onoho bytu náhle zemře a vzhledem k přítomnosti policistů na místě činu rozhodně ne přirozenou cestou. Zvědavost u kluků zvítězí nad pudem sebezáchovy a policejním páskám navzdory se rozhodnou sousedčin byt prohlédnout. Jako suvenýr si Jesse z expedice odnese podivné kousnutí, po kterém už jeho život nikdy nebude stejný jako předtím. Stejně jako životy těch, kteří se mu budou snažit pomoci. Podle režiséra Christophera Landona, který má na svědomí scénáře předchozích tří dílů, je toto volné pokračování jakýmsi bratrancem slavné hororové série. Do té doby fádní a nezajímavý osud hlavního hrdiny se vinou jeho zvědavosti nečekaně protne s tragickou historií postav předchozích dílů. Od tohoto protnutí vše půjde už jenom z kopce a na divácích bude, aby prudký nával filmového děsu přežili až do konce. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (246)

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Jesse je nesympatické kopyto národností "mladík" a jako takový se vloupá do bytu mrtvé stařenky, která za záhadných okolností odešla k Pánu. Ovšem v bytě přijde ke kousanci, který z něho udělá "mladíka" posedlého a stane se z něj ještě větší hovado, než jakým byl. A jeho kámoši, obdobná jelita, se rozhodnou za pomoci začarované knihy a dalších vloupaček zjistit, proč se jejich souputník stal z kreténa normálního kreténem velkym. A samozřejmě že všechno pořád točej a to včetně koudele hořící u prdele. Zlatý povlávající prostěradla z předešlých dílů. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ucházející spin-off, který malinko napravil reputaci téhle znáčky, kterou hodně pošramotil naprosto příšerný čtvrtý díl.Pár zajímavejch nápadů, pár slušnejch lekaček a zase něco málo o příběhu.Mám tuhle sérii celkem rád, nebo jí spíš nezatracuju jako drtivá většina diváků, je fascinující, jak tahle značka která pravidelně vzniká za naprosté drobné vydělává po světě miliardy.Oren Peli si může mnout ruce a já jen doufám, že když dovolil natočit hrozný druhý a čtvrtý díl, tak pátým dílem naváže na výtečnou trojku a všechno se ctí ukončí.50%. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Scénárista Christopher Landon se tentokráte posadil na režisérskou stoličku a jal se pokračovat v Paranormálních aktivitách, které mě již mimochodem začínají připadat vlastně už jen normální, protože jsem se smířil s faktem, že Amerika je prostě posedlá a basta. Zpočátku, přestože stopáž je přímo ubíjející (viděl jsem 101 minutovou verzi), sledujeme vyšetřování nepodobné REC a zcela určitě se jedná o ty nejzvládnutější scény. Postupem času, kterak se dopředu začíná drát opět jakási posedlá sekta pro mě začíná být děj zcela o ničem. Tedy ne že by se do té doby jednalo o jakkoliv senzační film. Herci jsou fajn. Kamera v případě selhání jakékoliv elektroniky běží dál a závěrečná scéna nás prakticky vrací do událostí prvního filmu. Obdivuju scénaristickou odvahu jak stále děj zahušťují a moc se těším na slibovaný 20. díl, ve kterém se dozvím zase trošku více. 40% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Má cenu se o tom nějak rozepisovat? Ne. Předchozí dva díly mi přišly více či méně (viz. hodnocení a komentáře) lepší, takže kvalitativně bych tento zapasoval někde k úplně prvnímu dílu. Pozitivem budiž, že poflakování se hispánských čmoudů má celkem spád, negativem budiž, že není nijak zábavné, ba co hůř, film není ani v závěru vůbec strašidelný, takže nevidím důvodu ho za něco vychvalovat. Nenasral jsem se u něj, takže upocené dvojhvězdí, ale jinak chujovina a zbytečnost. 40% ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

tak bylo to zajímavější než předešlý díl z roku 2012 (to byla asi čtyřka), ale jinak rezervy tam jsou velké. Člověk nesmí moc zapínat mozek. Tady je fajn, že zase jen nejsme v nějakém baráku a že se střídají prostřihy z různých statických kamer. Tady to natáčí kluk na ruční kameru, takže jsme furt v pohybu. V reálu by jí sebou asi furt takhle netahal. Co jsem tak pochopil, mezi předešlými díly měla být snad i nějaká souvislost, která mi ušla. Jestli je tady nějaká, tak mi uniká opět. Společným jmenovatel je ale minimálně herečka Katie Featherson. Být ta série zajímavější, zjistím si to, ale takhle je mi to celkem fuk. Jinak ve filmu se nic pořádně nevysvětluje, a závěr je nicotný. Očividně šlo jen o to udělat pár dalších lekaček a pak to pustit do kin. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Producent Oren Peli se nechal slyšet, že tento díl není ani tak sequel nebo spin-off, ale spíše "bratranec" původní série. (SidneyP)
  • Protože se výroba o pár měsíců protáhla (natáčení skončilo až koncem července), nebylo možné stihnout původně plánovanou premiéru filmu na americký svátek Halloween, kdy měly premiéru i ostatní díly. Jedná se tak o jediný díl série, který byl do kin uveden až v lednu. (SidneyP)

Reklama

Reklama