Reklama

Reklama

Gappa

  • Japonsko Daikjódžu Gappa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vědecká expedice objeví na jednom z tropických ostrovů v jižním Pacifiku ještěra, kterého místní domorodci uctívají jako božstvo. Zemětřesení jednoho dne odkryje sluj a v ní ještěří mláďata. Domorodci varují vetřelce, aby je nechali tam, kde jsou. Ti však nedbají rad a odvážejí je do zoo v Japonsku. Rozzuřená matka mláďat se vydá hledat své potomky a ničí při tom vše, co jí stojí v cestě... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

kobejn 

všechny recenze uživatele

Hernajs, tadle umělá potvora, tu sem viděl v kině snad uplně jako první věc, co si pamatuju...ještě před Krotilema duchů a dalšíma už "normálníma" filmama...i když je možný, že sem možná viděl i Muže z Hongkongu, ale bude to tak ze stejný doby, z nějakýho toho dávnověku, dneska už by to asi bylo jen k smíchu, ale tenkrát to bylo i k pláči, tudíž i k smíchu vlastně...no jo klasika, letní kino, rok asi 87 nebo 88 a de se na Gappu, vida vida, jak se ta potvora vynořila ze vzpomínek už pohřbených... ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Film nelze srovnávat s dnešními filmy. Jde o úplně jiné měřítko hodnocení, jelikož v daném roce nemohli být efekty a triky jako dnes. Jinak nějak obzvášt' neoslní příběh, ale jako celek to fungovalo dobře a jako malý jsem to hltal stejně jako Godzillu, i když ta mi přirostla k srdci více. 60% ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tak to je tedy síla! :-) Podíval jsem se na Gappu z nostalgie, protože jako malý kluk jsem na ní byl s rodinou v kině a byl jsem naprosto nadšen. Teď už jenom kroutím hlavou - tak příšerné triky, herecké výkony, dialogy, kulisy, masky, design, tomu se nedá než smát. Ale zábava a nevěřícnost bohužel nevydrží po celou dobu stopáže, film se zatraceně vleče a ani závěrečné objetí Gappí rodinky mi nevynahradilo předchozích 60 pronuděných minut. ()

sta

všechny recenze uživatele

Řešili jsme s přáteli, jestli si pustíme tohle (což jsme ještě neviděli) nebo něco od Monty Pythonů. Nakonec jsme se rozhodli pro něco nového - a řeknu vám, že Gappa je v současnosti snad ještě vtinější než celí Pythoni! Neuvěřitelně béčkově natočené! Odpad odpadů! Ale ta nechtěná komičnost je ohromná. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Už 30 let před Gappou lze najít filmy s lepšímy triky. Toporná monstra, která létají stylem "mám sice křídla, ale proč s nimi mávat", japonský klučík namaskovaný za malého černouška, 100x přepísklý happy end... Snad by to všechno dohromady mohlo dávat vtipnou parodii sama na sebe, ale ani na to Gappa nemá. Apoň ne pětihvězdičkově. ()

Zajímavosti (2)

  • Několik převážně destrukčních scén z Gappy bylo použito v epizodě "Meltdown" (Roztavení) kultovního britského seriálu Červený Trpaslík. (Shaqualyck)

Reklama

Reklama