Reklama

Reklama

Válka o planetu opic

  • USA War for the Planet of the Apes (více)
Trailer 12

Válka o planetu opic začíná dva roky po událostech předchozího snímku Úsvit planety opic. Z inteligentního šimpanze Caesara (Andy Serkis) se stal nezpochybnitelný vůdce rozrůstajícího se společenství opic, a když se s ním nyní setkáváme, je mu okolnostmi vnucena nová role válečného generála. Situace opičího klanu vedeného Caesarem je totiž katastrofální. Jejich skupina ustoupila do lesů, kde se často utkávají v bitvách s lidskou armádou, vedenou nelítostným plukovníkem McCulloughem (Woody Harrelson). Ztráty opičího společenství jsou obrovské a Caesar cítí bolest z každé smrti. Potýká se s vlastními temnějšími instinkty a nastupuje na cestu pomsty, na níž se nevyhnutelně střetne s plukovníkem v epické bitvě, která určí, kdo se stane vůdčím druhem, jenž bude určovat další osud těch druhých, poražených. (CinemArt)

(více)

Recenze (810)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Pripravený ohlasmi som žiadnu vojnu nečakal (jedna krátka bojová scéna na konci je na takéto pomenovanie filmu naozaj málo) a bol pripravený na pomaly budovaný príbeh zameraný viac do vnútra postáv než na prezentáciu. Dej ma ale aj tak trochu sklamal, čakal som viac ako hĺbavú road movie a hlavne výraznejšieho Woodyho Harrelsona. Nemôžem si pomôcť, ale s odstupom času mám z tretích opíc podobne matné dojmy ako z druhého dielu. Všetko pritom vyzerá byť v poriadku - réžia je precízna, charaktery výrazné - ale na konci roka si ani nespomeniem, že tento film existuje. 7+/10 ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k aktuální zálibě v digitálním šílenství a trendech nastavených filmovými komiksy DC je až s podivem, že někdo dokáže natočit film, v souvislosti s kterým není "letní blockbuster" nadávka. Není to válečný film, je to poctivé drama a Andy Serkis se už dočista stal opicí. Nejlepší velkorozpočtový film za hodně dlouhou dobu. Woody Harrelson a další přesný ansábl je už jen takový bonus. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Po Zrození planety opic z roku 2011 je "Válka" jednoznačně nejlepší film s "Opičí problematikou", od chvíle, kdy Charlton Heston se svou přítelkyní objeví torzo Sochy svobody a pochopí tak, kde je a co se tu odehrálo. A že těch verzí je už požehnaně. Docela akční, dobrodružné a pěkně vygradované. To lze říci na stranu kladů filmu. O vizuálních efektech jde napsat jen to, že jsou naprosto dokonalé. Kdybychom v tom lágru zaměnili opice za Židy a americké vojáky za německé (nacistické), tak bychom dostali jakýkoliv film o koncentračním táboře za druhé světové války. Stejné praktiky. Velmi dobré! ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Digitální opičky jsou fajn i napotřetí a jsem rád, že snad naposledy. Začalo se tu opět pracovat více s charaktery a celé je to zabalené do temnější tónu, než tomu bylo u předchozích dílů. Kvalit jedničky to nedosahuje ale jedná se opět o kvalitní podívanou… ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Pár silných momentů, krásně napsané postavy a jako obvykle velmi dobré efekty, ale jako celek to ne úplně funguje. Chyběli mi tam emoce, ačkoliv je tu několik emotivně laděných scén, vůbec to na mě nezapůsobilo. Příběhově taky neuspokojivé. Dramaticky znějící název filmu zůstává trestuhodně nenaplněn, kdy člověk čeká kdy to konečně příjde, a ono nic.. ()

Kalimero13 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny zcela jiný film, než předchozí dva. Vážný, uvědomělý, zádumčivý. Nádherné vizuály přírody, širokoúhlé záběry diváky praští do nosu, aniž by věděli, na jakou kameru byl film natáčen. Spolu s vyváženým HDR vyniknou temné scény s ohněm ale především sluncem prosvětlené záběry do rozléhajících se krajin. CGI opic je otázka sama pro sebe. Při samotných detailech na obličeje prostě nevěříte, že je to render. Tady už člověk neříká, jak to vypadá dobře, ale tady už prostě nejde poznat rozdíl od reality. Já prostě nevěřím (samozřejmě věřím), že to je CGI, to klidně tak může být opravdová opice nebo reálná maska. Ani jedno by samozřejmě nedosáhlo takové mimiky. Co je pořád ještě malinko problém, jsou animace a zasazení do světa, což chápu, že už je jiný lvl, renderovat 3D objekt do 2D scény, která neposkytuje info o hloubce, světlu, struktuře atd. Bohužel poslední třetina to strhne do podivného mišmaše hloupých rozhodnutí a nerealistické spy akce. Každopádně poselství toho filmu je jasné. Za opice si dosaďte jakoukoliv jinou rasu, národ, menšinu. ()

Mianelia2050 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl je podle mě ze všech tří nejlepší. Všechno to napětí a atmosféra, prostě "bon apetit". Nádherné. Dramatické. Skvěle zakončené (ušklíbnutí). Hudba skvoucí jak letní něžná růže. Dokonce tak překrásné, že jsem se to rozhodla naučit na klavír. Vizuální efekty FANTASTICKÉ. Moc se mi tento film líbil a dávám plný počet hvězdiček, jelikož kam se hrabe starší film Planeta opic! Výběr herců samozřejmě výstižný. Neviděla jsem žádný problém a mile mě překvapilo, že vzal orangutan Maurice pod svá křídla mladou nemocnou dívku Novu...ale to už je jiný příběh :) ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo epické, ale väčšinu filmu som videl len opice ako muklujú na stavbe nejakého múru, ktorý som tam ani poriadne nevidel. Po vizuálnej stránke celkom fajn, ale bohužiaľ potvrdilo sa, čoho som sa obával, že najkrajšie efekty uvidím už v uputávkach, takže samotný film ma moc nenadchol. Kvitujem však, že som tam našiel niekoľko odkazov na pôvodný film so Charltonom Hestonom. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Tohle je Svatá válka, okamžik, kterým vyvrcholí dějiny lidstva!" Touto sci-fi sice dějiny kinematografie nevyvrcholily, ale digitálně-vizuální zpracování opičího pokolení nemělo chybu. Také nechyběly emoce, velice akční bitva a vlastně i myšlenka filmu. Spokojenost! "Opice spolu silné!" ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

Završení celé trilogie není o válce. Reeves se snaží jít zpět po proudu a přináší pomalu stavěné drama. Akci střídají dramatické tiché momenty, které ale chvílemi rozechvějí. Vymazlené jsou opět animace a mimika opic. Ikdyž někdy je toho digitálu až příliš. Harrelson vmísí do filmu nenávist, která zahraje na emoční linku. Mrazivá zimní válečná akce je nápaditá. Král je mrtev, ať žije král. 7/10 ()

Dienzenhofer 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší film z celé trilogie. Woody Harrelson je výborný. Název klame, tím pádem jsem spokojenější, že film není jedna velká bitva. Než válečný film, je to spíš survival drama o opicích, které je naprosto skvěle zrežírované a procítěné. Za mě podhodnocený film který by si zasloužil asi tak 84%. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Z kina jsem odcházel mírně rozpolcený. Jednička Zrození měla energii, svěží myšlenku a byla důstojným začátkem oživení legendární ságy. Dvojka Úsvit, pod jiným filmovým vedením, byla zcela jiným ( a temným) filmem a v rámci logického porovnávání dopadla hůře. Se stejným štábem se u trojky Válka počítalo, že se trilogie dojede v nastavených kolejích, a pokud možno, tak vybroušeně a lépe. Ouha. Do třetice opět zcela jiný film. A v jiném žánru, než se uvádí. Válečný, apokalyptický a pozor: lyricko-melancholický. Může to znít jako paskvil. Kdyby Válka byla zcela samostatným filmem, netěžícím ze známého motivu a nebyla závěrečným dílem nové ságy, byl by to zajímavý a dobře zpracovaný film. Tak také tento díl hodnotím. Ale při posouzení třetího dílu je tu něco špatně. Každá série by měla proběhnout v nějaké linii, nejlépe v té na začátku nastavené, protože na tu byl divák naladěn a počítá s ní. A pokud pokračování nepřebíjí předchozí výtvory, zpomaluje a roztéká se, kazí to původní záměr. Zde by bylo lepší se i opakovat, ale udržet "značku". Toto bylo problémem několika současných ság. Co se týká filmu samotného, tak opět dokonalé, až dokonalejší masky a triky. Pomalejší tempo (od stejného režiséra akční dvojky) hodně překvapilo, hlavně tím, že je citlivě promyšlené a hodí se k (samostatnému) apokalyptickému filmu. Té lyriky u opiček bylo moc a k tématu mi nesedla. Zde mě napadá ještě jedna myšlenka, že u dvojky byly opice podány z větší části jako nepřítel člověka, hodný vyhlazení, kdežto ve trojce jsou to jen "ti hodní". ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený díl, který zakončuje tuto novodobou opičí trilogii. Měl jsem jisté obavy, aby film nedopadl podobně jako minulý snímek, který mě jednoznačně zklamal, jelikož jej natočil stejný režisér. Tentokrát to ale Matt Reeves zvládl téměř dokonale. Trailery sice slibovaly mnohem více akce, boje a skutečné válečné vřavy, která ve filmu jednoduše není, ale i přesto je na co se dívat a ani ta akce nakonec nechybí. Jak úvodní našlapaná pasáž, která namlsá diváka, tak i závěrečné scény stojí rozhodně za to. Mezitím, je film vyplněn skvělou dějovou linií, putováním, ve kterém se nejvíce prohlubuje Caesarův celkový vývoj. Právě, při tomto cestování krajinou nejvíce vynikne výborná kamera, která se stará, o nádherné záběry. Do této cesty za sebepoznáním, pomstou Caesara, vstupuje také šílený plukovník McCullough, který má zase své vlastní potřeby. Kromě starých dobrých opičáků, se střetneme také s dalšími významnými postavami, at už se jedná o Bad Ape, která slouží pro odlehčení a rozveselení některých situací nebo o malou holku, která naopak doplňuje emociálnější rovinu. Nicméně ve filmu se najdou i slabší místa, jako např. útěk z vězení, který je až příliš snadný a naivní. Epické finále skoro vše, ale zase napravuje. Slabší než Zrození, ale zase mnohem lepší než Úsvit planety opic. ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele

Třetí a závěrečný díl, novodobé planety opic je úspěšně za mnou a nebál bych se říct, že se jedná o nejlepší trilogii minimálně od Pána prstenů. Název nám sice slibuje "válku", ale to v kině nedostanete. Co ale dostanete je mnohem lepší. Film o putování post-apo světem, příběh o zášti a skvělé zakončení Ceasarovo příběhu. Woody Harrelson je skvělý záporák, ale všichni jsme přirozeně v táboru opiček. Vizuální zpracování a animace obličejů a srsti se zase posunulo a pěkný kus dopředu. Opice jsou realistické, pohyb srsti a mimika propracovaná. Film velmi navazuje na předchozí díl, tím pádem nemá moc smysl ho sledovat bez předchozí znalosti. 90% ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

O fous lepší než dvojka, ale o parník horší než výborná jednička. Válka se sice nekoná, a to je možná dobře. Vzhledem k tomu, jaké paskvily se na plátně odehrávaly během toho krátkého válečného konfliktu jsme o moc nepřišli. César celý film hrozně táhne, ale bohužel tam, kde měl přijít nějaký sympatický zaporák (nedejbože s nějakým dobrým motivem), k nám přišel ničím nezajímavý a šablonovitý Woody, který roli zahrál tak, jak už byla zahrána milionkrát a za pár chvil ani nebudete vědět, že tam hrál. To samé platí i o většině "sebevražedné grupy" Césara. Jak už bývá v moderním Hollywoodu zvykem, každá parta potřebuje svého baviče, svého svalovce, svého šprta atd... Tady to všechno máte, takže opět bez překvapení. No prostě bez nějakého ostychu jsou tam voloviny největšího kalibru, je to zoufale neoriginální, ale má to Césara (který je mimochodem špičkově zhotoven i zahrán mistrem Serkisem) a ty opice mě prostě a jednoduše baví. A zvlášť mě pobavila scéna, kdy kůň, který nese gorilu a šimpanze zároveň, běží tryskem do svahu ve sněhu. Jak se tohle dostalo do finální verze filmu opravdu netuším, ale zajímalo by mě, kde filmaři vzali takovou představu o koních. Však to by přece nezvládla ani Klepna... 75% ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoznačně nejslabší díl od zrození. Především název filmu je dost zcestnej. Válka trvá asi 5 minut na začátku a 5 minut na konci. Takže kdo to ještě neviděl, tak na nějakou brutální řežbu zapomeňte. Celý film je defakto o putování Cézara za pomstou a hledáním vraha své rodiny. Bohužel ta cesta za plukovníkem, je až na pár momentů docela nuda. Za zmínku stojí snad jen opičák samotář, kterýho potkali na cestě a který rozesmál v každém svém záběru. Woody docela překvapil. Se žiletkou na lebce, vousama a jednim naučeným výrazem, vypadal docela věrohodně. Asi si špatně vybírám, ale poslední dobou jsou pro mě návštěvy kin vyhozený prachy. Vyplatí se počkat----lepší průměr 60% ()

Související novinky

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (více)

Příští Planeta opic našla režiséra

Příští Planeta opic našla režiséra

04.12.2019

Studio Disney před časem naznačilo, že hodlá nadále rozvíjet filmovou sérii o Planetě opic, kterou získalo díky nákupu studia 20th Century Fox. A svůj slib teď zdá se dodrží. Najalo totiž režiséra… (více)

The Batman se začne natáčet v listopadu

The Batman se začne natáčet v listopadu

06.01.2019

Chystaná sólovka s Batmanem od režiséra série Planeta opic Matta Reevese The Batman se zatím vyznačuje tím, že kolem ní panuje naprosté ticho. Částečně za to může fakt, že se Reeves filmu chopil… (více)

Reklama

Reklama