Reklama

Reklama

Válka o planetu opic

  • USA War for the Planet of the Apes (více)
Trailer 11

Válka o planetu opic začíná dva roky po událostech předchozího snímku Úsvit planety opic. Z inteligentního šimpanze Caesara (Andy Serkis) se stal nezpochybnitelný vůdce rozrůstajícího se společenství opic, a když se s ním nyní setkáváme, je mu okolnostmi vnucena nová role válečného generála. Situace opičího klanu vedeného Caesarem je totiž katastrofální. Jejich skupina ustoupila do lesů, kde se často utkávají v bitvách s lidskou armádou, vedenou nelítostným plukovníkem McCulloughem (Woody Harrelson). Ztráty opičího společenství jsou obrovské a Caesar cítí bolest z každé smrti. Potýká se s vlastními temnějšími instinkty a nastupuje na cestu pomsty, na níž se nevyhnutelně střetne s plukovníkem v epické bitvě, která určí, kdo se stane vůdčím druhem, jenž bude určovat další osud těch druhých, poražených. (CinemArt)

(více)

Recenze (815)

KraLuban 

všechny recenze uživatele

Důstojné, ač hodně smutné a melancholické zakončení Opičí trilogie. Dlouho jsem váhal s hodnocením, ale přece jen se jedná o nejslabší díl série a tedy "jen" 3*. Z trilogie se postupně vytrácel pocit naléhavosti a napětí a kde v prvních opicích byl opravdu pocit mrazení, ve druhém víra že by vše mohlo ještě dobře skončit, tohle je už (ač jinak velmi dobrý) jen jeden film z mnoha. Postava Cézara dospěla do zralosti, vytratil se z ní pocit zuřivé zvířecí síly a je nakonec lidštější - a zranitelnější, než lidé. Harrelsonův plukovník taky nakonec není žádný Kurtz, prostě člověk, který se v extrémní situaci rozhodně přijmout extrémní skutky...za určitých okolností by mohl být i hrdina, ale tady žádné zvláštní emoce nevzbuzuje. Shrnuto - dobré triky a slušné bojové scény, ale to je trochu málo, po předchozích dvou Opicích. Na jedno slušné podívání, ideálně formou celé série, které tenhle díl vlastně táhnou nahoru. ()

sovica 

všechny recenze uživatele

S napětím jsme se synem očekávali premiéru. Na pokračování jsem koupila 3D vstupný a vůbec nelituju. Film jsme si maximálně užili. Čekala jsem WAR, ale přišlo tolik emocí, že jsem to ani nepostrádala. Pokud se jednou bude udělovat počítačovým bytostem Oscar, tak jistě pro Caesara. Je tak autentický a lidský, že ho musíte milovat ještě víc, než v předchozích dílech. Animace jsou skvělé, hudba famozní. Můžu snad jen vytknout nedomyšlené scény, kdy se voják vrhne do klece s rozzuřenými opicemi a malá holka bez povšimnutí chodí v táboře a nikdo si jí nevšimne. Scény nejsou nijak překombinované ani umělé. Já jsem si z filmu tentokrát odnesla hodně. A už jsem dlouho v kině neviděla sedící publikum až do konce a úplně ztichlé. Takže za mě 5 * ()

Jarv 

všechny recenze uživatele

Zde se opravdu žádná pořádná válka nekoná. Jediné lepší akční sekvence jsou na samotném začátku a potom až ve finále, přičemž válku jako takovou připomíná spíše jen ten začátek, přesněji úvodních patnáct minut i s celkovou atmosférou. Poté se válečný příběh stáhne do pozadí a film sleduje cestu hlavního hrdiny Caesara za odplatou, takže nastupuje takové dobrodružné drama. Je překvapivé, že snímek nabízí na dnešní dobu akčních scén opravdu pramálo. Ne, že bych vyžadoval aby se postavy řezali po celou stopáž, ale vážně jsem nějak nepochopil to slovo VÁLKA v názvu, když se většina příběhu odehrává jaksi na pozadí případného válečného konfliktu. Jak jsem už psal, nejlépe tomu odpovídá jen začátek do plukovníkova útoku na Caesara. I Úsvit Planety opic byl mnohonásobně více válečný. První polovina je sice ne úplně nejzáživnější, má řadu hlušších míst, ale pořád si udržuje jisté napětí, dobrodružnou jízdu a občas se něco zajímavějšího děje. Druhá polovina však silně upadá, dost jí ubližuje, že se celá odehrává na jednom místě a vůbec by neškodilo zkrátit ji o pěkný čas. Trochu to oživuje postava Woodyho Harrelsona, který si pro sebe dokáže krást scény stejně jako Andy Serkis v roli Caesara, ale prostě tu chybí něco, co měly předchozí díly. Takové živější tempo, a to nemyslím akci. Závěrem bych jen dodal, že ani finále tentokrát není vůbec působivé, velká slabota oproti Úsvitu, kde proti sobě stáli bývalí přátelé a spojenci Caesar vs Koba. O to smutnější pro mě byl úplný závěr, kvůli kterému jsem si přál, aby se film mnohem dříve vzpamatoval, naservíroval působivý a nezapomenutelný výkon, a já mu mohl dát více. Takhle bohužel, zklamání. Za pěkné herecké výkony 45%. Kdyby mě ten děj tak nemile nezarazil, určitě mu s radostí přidám, protože na téhle Planetě opic je kus umění. ()

TOPmoovie 

všechny recenze uživatele

co sa tyka trikov, tak dokonale..kam sa hrabe avatar. ale dej , rezia , no mozem od teraz robit rezisera v hollywoode pretoze ani opity by som to takto nezamatercil. roztiahnute nezmyslene emocia temy, nasledne scena zkratena, ze vyznieva nelogicky, zmatene, a s uz zacinajucou prichutou , ze neviem ako to natiahnut dalej o 20 pokracovani, tak budem to zmykat co to da. ()

bigmatko 

všechny recenze uživatele

Opice spolu silné. Ľudia spolu slabí odsúdení na zánik. Opice sú ľudské a ľudia sa zabíjajú navzájom. Pre film sa každý musí postaviť na stranu opíc. Sú emocionálne a celý film sa z pozície obete prepracujú na vládcov planéty. Inak to ani dopadnúť nemohlo. Výnimočný film, ktorý si však vyžaduje milovníka tohto žánru a milovníka samotnej predlohy a príbehu o planéte opíc. príbeh sa dá pochopiť aj bez titulkov lebo moc sa tam nerozpráva ale o to viac hrajú úlohu emócie a osobnosti jednotlivých postáv. Bad ape to mierne osvetľuje a pochmúrnej atmosfére dodáva humor. Pre mňa to je zatiaľ film roka. ()

Jarda68 

všechny recenze uživatele

Matt Reeves to dokázal... Natočit v dnešní době neakční,pomalejší,temný a chytrý blockuster není jen tak...Zkombinovat Apokalypsu,Logana,Kmotra,westerny a válečná dramata do jednoho příběhu...Ukázat nové pokroky v animaci(vidět digitální opici brečet je opravdu zážitek),přidat dechberoucí záběry krajiny,strhující akční scény a ještě si na konci nechat prostor pro případné další díly....Tleskám za výborně odvedenou práci!!!..."APES.TOGETHER.STRONG."....90% ()

MKreclik 

všechny recenze uživatele

TOP 3 trilogie. Strašně chytrý a stejně blockbusterový. Výborný zakončení, který krásně doplňuje předešlý díly. ()

freshprince 

všechny recenze uživatele

Skvělý závěr této trilogie pojednávající hlavně o Ceasarovi. Převážně tento díl je hlavně o něm, což není vůbec na škodu. Ceasar je jedna n z nejcharismatičtějších postav filmařiny. Andy Serkis udělal skvělou práci při ztvárnění takového charakteru. Hodně na tomto filmu oceňuji, že popisuje "válku" trochu jinak než ostatní blockbustery. Není to ten druh války, kde se neustále jen válčí, nýbrž jde spíše o emocionální vypětí obou stran, a je to brané spíše z toho psychologického úhlu pohledu. Rozohndě stojí za zhlédnutí! I diváky, jenž pořádně neznají původní Planetu Opic, bude tato trilogie určitě bavit. Apes.. together... strong! ()

pblicek 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, kde si řeknete: "Hm, tak jo, nebylo to zas tak strašné." Já nevím, ale přišlo mi to prostě jako jeden z těch filmů co má vyždímat co nejvíce peněz. Propagace v celém světě, jak kdyby šlo o největší událost roku, ale kde nic tu nic. Už se tak moc nemyslelo na kvalitu filmu. Během sezení v kině myslíte na milion dalších věcí, protože film vás vtáhnout do děje nedokáže. Celé to bylo takové (trochu) nudné a nevyvolávající jakékoli emoce. A kvůli čemu jinému bych měl chodit do kina?!... Když nad tím tak uvažuji, jestli tři hvězdy nejsou nakonec až moc... ()

Jarvis555 

všechny recenze uživatele

Pomaly, perfektne a emocionálne vyrozprávaný príbeh boja medzi ľuďmi a opicami doprevádzaný príjemnou hudbou. Vizuálne efekty na špičkovej úrovni bojové sekvencie taktiež. Zo záveru mohli tvorcovia vyťažiť viac inač najlepší diel série. 8.5/10 ()

SaMaeL98 

všechny recenze uživatele

Hodně nudný a nezáživný film s levným CGI a příšerným příběhem a nepovedeným občasným Jar Jar humorem, který se tam vůbec nehodil. Velký propadák. ()

Arany odpad!

všechny recenze uživatele

Po skvělé jedničce a dvojce film u kterého nenacházím jediné kladné přídavné jméno. Celé "dílo" bych ohodnotil takto: učebnice cliché ()

koldin odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ne! Nesnesitelně dlouhá nudná digitalní srajda, podkreslená hudbou, která se ve mně snažila marně vzbudit emoce, ale bylo mi všechno naprosto ukradený. Příběh tragedie. Několikrát jsem vysloveně usnul, stihl jsem v kině spočítat všechny reproduktory, židle, návštěvníky i panely na stropě, až tak jsem se nudil. Nechápu, jak to může mít 81%. Málokdy chci z kina odejít, odolal jsem, ale stálo to hodně úsilí. Od někoho jsem slyšel, že to je koukatelný, možná i lepší než předchozí díly - asi to byla bazinga, kterou jsem neodhalil. ()

chytri 

všechny recenze uživatele

Nejedná se pouze o bezduchou sérii akčních a grafických scén, ba naopak. Dovolil bych si tento snímek přirovnat k Logan: Wolverine. I zde se jde zejména o propracovaný příběh s perfektní/temnou atmosférou a vynikající herecké výkony a to jak lidské (Woody Harrelson), tak i počítačový opičák Cezar. ()

Lee_Bale 

všechny recenze uživatele

Film se sice jmenuje „Válka o planetu opic,“ válka tam ale je asi deset minut. Zbytek tvoří nudné, rádoby filozofické blábolení party opic, nesmrtelného Caesara, otravného opičího dědka a stejně otravné malé holky (proč tam vůbec byla?), která dokáže v pohodě projít hlavní branou přísně střeženého vojenského tábora bez povšimnutí (WTF?). Přidejte k tomu spoustu scénáristických nesmyslů, vojáky s muškou srovnatelnou s policajty ze Simpsonů + nemastný neslaný konec a vyjde vám jedno z největších zklamání roku. Mezi pár světlých bodů patří již tradičně skvělé efekty, výborný začátek a plukovník v podání Woodyho Harrelsona. ()

johnny_vasku 

všechny recenze uživatele

Co začíná jako revenge road movie za spravedlností a katarzí jednoho šedivějícího vopičáka, takměř vypadnuvšímu z oka Clinta Eastwooda, končí jako útěk ze železných okovů a také jako bohužel nejslabší díl vopičí trilogie. Oproti prvnímu městskému dílu a druhému lesnímu se přesouváme do zasněžené krajiny, po níž čtveřice hlavních hrdinů putuje, aby byli konečně svědky konce lidstva. Na rozdíl od druhého dílu je však Válka poněkud černosněhová, chybí jí i pořádný záporák – Woody je sice perfektně vyholená, avšak jinak zcela plochá postava. Jako dojemné rozloučení s Caesarem to ale rozhodně obstojí. 75 %. ()

Nanaxx 

všechny recenze uživatele

Trochu (dost) jsem slzela a fandila opicím. Lidé opět předvedli co dokáží. Navíc, opice hrají mnohem lépe.Vynikající závěr trilogie. ()

titi74 

všechny recenze uživatele

Epický a poetický príbeh planéty opíc , ako zo začiatku prvych časti tejto opičej fantasy zo 60 tich rokov , očakával som nejaku bitvu alebo nejaký akčný spektakl a toto ma milo prekvapilo aš ma pohltila džungla trikovych záberov a digitalnych hercov , kameraman sa stratil v príbehu a ja som sa počas pozerania dostal do neho cez filmové plátno . Parada ()

Související novinky

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (více)

Příští Planeta opic našla režiséra

Příští Planeta opic našla režiséra

04.12.2019

Studio Disney před časem naznačilo, že hodlá nadále rozvíjet filmovou sérii o Planetě opic, kterou získalo díky nákupu studia 20th Century Fox. A svůj slib teď zdá se dodrží. Najalo totiž režiséra… (více)

The Batman se začne natáčet v listopadu

The Batman se začne natáčet v listopadu

06.01.2019

Chystaná sólovka s Batmanem od režiséra série Planeta opic Matta Reevese The Batman se zatím vyznačuje tím, že kolem ní panuje naprosté ticho. Částečně za to může fakt, že se Reeves filmu chopil… (více)

Reklama

Reklama