Reklama

Reklama

Nadace

(seriál)
Trailer 1
USA, (2021–2023), 18 h 12 min (Minutáž: 45–69 min)

Předloha:

Isaac Asimov (kniha)

Hrají:

Jared Harris, Lee Pace, Slaney Power, Laura Birn, Leah Harvey, Terrence Mann, Mido Hamada, Geoffrey Cantor, Brian F. Mulvey, Cassian Bilton, Alfred Enoch (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Seriál Nadace sleduje skupinu vyhnanců z rozpadající se Galaktické říše, kteří se vydají na velkolepou cestu s cílem zachránit lidstvo a vybudovat novou civilizaci. (Apple TV+)

Recenze uživatele zipacna k tomuto seriálu (3)

Císařův mír (2021) (S01E01) 

První díl je pro mě dechberoucí, ta pravá space opera, na jakou jsem dlouho čekal. Jako fanoušek Star Treku, Star Wars, Stargate a v podstatě každé space opery, jsem z prvního dílu opravdu nadšený. Před mnoha, mnoha lety jsem četl jednu z knih a bohužel si jí již nepamatuji. Proto je pro mě Foundation v podstatě nové univerzum. A první díl za to čekání rozhodně stál. Jared Harris je v pohodě, ale mě spíš mnohem více zaujal Lee Pace ve své roli imperátora. Doufám, že další díly budou stejně tak "nabušené", jako byl první díl. ()

Přípravy na život (2021) (S01E02) 

Mrzí mě, že druhý díl je slabší, než ten první. Nebudu tady spoilerovat detaily, ale příběhová linie na kolonizační lodi byla v tomto díle prostě hrozně nudná. Sice konec děsivě překvapující (nebo překvapivě děsivý?), ale jinak nuda. Za to děj na Trantonu. Z toho mě až zamrazilo. ()

Série 2 (2023) (S02) 

Kdo tohle prostě bude brát jako doslovnou adaptaci Asimova, bude tady v komentářích brečet pořád. Já jsem se bavil první sezónu a dobře jsem se bavil i tu druhou. A hodně, ale opravdu hooodně doufám, že vznikne minimálně i třetí. Nemám rád Gaal, nemám rád Salvor, ale seriál mě zajímá. Zajímá mě ten vesmír, těch nejméně patnáct tisíc předchozích a nezmapovaných let, které jsou občas jen zmíněny v něčích poznámkách. Zajímají mě ty záhady, jako kdo vytvořil tělo druhého Seldona, kdo je Mule a jak bude ve třetí sérii vypadat galaxie. Těším se, že se konečně dozvíme, co je vlastně to Cloud Dominium a jakým způsobem existovalo vedle Impéria. A jestli takových mocenských lidských entit není třeba více. A proč třeba nepřivést dalšího robota, nebo třeba mimozemšťana... Prostě fascinující druhá řada. ()

Související novinky

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Hororový Hellraiser oznamuje obsazení

Hororový Hellraiser oznamuje obsazení

08.10.2021

Remake kultovního hororu Hellraiser byl před pár dny dotočen, tvůrci tak nyní mohou oznámit plné obsazení. Režisér David Bruckner (Temný dům) spolu s autorem originálu Clivem Barkerem údajně… (více)

Apple má s Nadací velké plány

Apple má s Nadací velké plány

23.09.2021

Od té doby, co kabelovka HBO zaznamenala obří a zejména dlouhodobý úspěch se seriálem Hra o trůny, se ostatní snaží o něco podobného. Netflix to zkouší přes Zaklínače, Amazon bude mít Pána prstenů, a… (více)

Reklama

Reklama