Reklama

Reklama

Každý z nás má chvíle, kdy se cítí mizerně, má všeho plné zuby a všechno se kolem něj hroutí. Cheryl (Reese Witherspoon), hlavní hrdinka filmu Divočina, se takto cítí už delší dobu. Po smrti matky a krachu manželství, si myslí, že už přišla o všechno. Do života jí navíc vstoupí i drogy a náhodné známosti na jednu noc. A když už má pocit, že nemá co ztratit, udělá nejimpulzivnější rozhodnutí svého života. S nulovou zkušeností s divokou přírodou a s obludně těžkým batohem, poháněná zbylou vůlí, rozhodne se úplně sama zdolat 1770 km dlouhou vysokohorskou trasu pojmenovanou PCT - Pacifik Crest Trail. Což je nejdelší, nejtěžší a nejdivočejší stezka v celé Americe, cesta vedoucí od Mohavské pouště přes celou Kalifornii a Oregon až do státu Washington. Cheryl cítí, že když v této zkoušce dokáže obstát a překoná všechny překážky, bude na konci této cesty stát znovu a pevně na vlastních nohách. To ale zdaleka zatím netuší, co na ní na této pouti čeká. Vyrazí na trasu hodně nepřipravená a mnohokrát se dostane na dno svých sil. Od začátku přemáhá chuť ten bláznivý podnik vzdát. Batoh jí do krve sedře záda, část cesty projde jen s jednou botou, nevyhne se setkání s chřestýši a medvědy, překonává zničující vedra i sněhové závěje. Prožije odhodlání, hněv, beznaděj, vyčerpání, osamělost a na konci své pouti znovuobjeví vlastní sílu, radost, odvahu a krásu. (CinemArt)

(více)

Recenze (749)

t.b.kat 

všechny recenze uživatele

Je to taková obdoba filmu Tracks (2013), jen se změnila krajina. Nějak se poslední dobou děsím, že hledám filmy s podobným námětem, asi budu potřebovat dovolenou :-) Cheryl, jejíž život je systematickou destrukcí osobnosti potýkající se s mnoha problémy (matka, drogy, odpovědnost) se rozhodne jednoho dne, že celou tu minulost hodí za hlavu a bez jakékoliv zkušenosti se vydá s batohem na zádech na pouť 1770 km dlouhou, s tím, že ona cesta ji nabídne nejen vykoupení, vyléčení, ale též nový směr života. To, že pouť bude problematická se ukáže hned na začátku, kdy díky batohu, který je narván tunou zbytečných cetek stojí před rozhodnutím, zda onu pouť nezrušit. Ve filmu je divák vtahován často do vnitřních monologů, ponořujících se do tragedií a radostí života Cheryl, v konfrontaci s vlastní poutí a "očistou". Vlastně tu reálnou bolest na těle, kterou zažívá, je možnost nazvat sebemrskačstvím, oním biblickým vyháněním zlých duchů. A o tom ten film je. S filmem obecně jsem problém měl, stejně jako s jeho předchůdcem - filmem Tracks. Není pro všechny, neboť nejedná o nějaké dobrodružné cestě, ale o hledání vnitřního já. Ta náplast, krajina, je pouhou kulisou dotvářející samotnou atmosféru. 3* ()

fimler 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh,Reese a drama.Škoda že za tohle nezískala oscara bylo mi to líto je to vážně úžasný ohromující film.Reese si jde za svým a celý film velmi rychle probíhá.Tvrdé zkušenosti ze života jí dohnali k tomuto činu. Sebevědomí si dodává svými vzpomínkami a knížkami.Na filmu mě vůbec nic nevadilo.Nezlobte se na mě, ale ti co dali pod 4* jsou idioti s prominutím.Dávám plných 100% a zároven je tento film můj nejoblíbenější v roce 2014 a asi ho už nic nepředežene!!! ()

Rudy77 

všechny recenze uživatele

Tak trochu ženská verzia môjho oblúbeného Ú teku do divočiny. Nie je to síce vôbec dokonalé, ale kvôli mojej slabosti k danej téme a výkonu Reese pod štyri nejdem... ()

Radyss 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem si nemyslel, že by se z Pravé blondýnky vyklubala takto solidní herečka. Výborný a hodně emotivní snímek. ()

NeMiQ 

všechny recenze uživatele

Asi som mal veľké očakávania, ale celé to flashbackové zoznamovanie s hlavnou postavou mi prišlo nudné a takmer zbytočné. Iste, občas niektorí potrebujú vo svojom živote tvrdý reset, ale Cheryl by som prial aby ju tam niekde pretiahli. Pretože nech je akokoľvek zúfalá a emancipovaná, vydať sa sama na takú cestu je absolútne šialenstvo. Prežila, zresetovala sa, gratulujem. Mňa to filozofovanie nechytilo za srdce. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Tezko hledat chyby. Utek pred sebou samotnou a poznani a vyrovnani se se vsim, co hlavu a srdce trapi. Velmi zdarile a funkcni flashbacky. Reese velmi dobra, coz me nejak prekvapilo. ()

erapo 

všechny recenze uživatele

Into The Wild sa spáril s 127 Hours. Žiaľ, priveľa retrospektívy a zbytočného vysvetľovania minulosti do úplných detailov stáli v ceste plnohodnotného outdoorového zážitku. Ale tak chápem, že pre nenáročné, najmä americké, publikum to bolo potrebné. Žiaľ, málo zamýšľania sa nad sebou a priveľa opúšťania sa zhadzujú dejovú líniu na zem. Reese v plnej kráse a talente nestačí zakrývať tieto nedostatky. Dávam o hviezdy viac ako by som mal, ale len preto, že v mojej hlave som si dokreslil niektoré scény podľa svojho. ()

wallax 

všechny recenze uživatele

Ďalší film s motivačnou silou pri pozeraní ktorého ma až triaslo zbaliť batoh a vypadnúť. Kam? To je jedno, len proste nechať aktuálny život za sebou a zdrhnúť do prírody na pekne dlho. Reese dobre vystihla pocit prázdnoty a klesnutia na úplné dno, kedy sa z človeka ktorý mal hodnotu stane úplná sračka bez štipky sebaúcty. A práve jej odhodlanie dokázať, že stále za niečo stojí je energiou tohto snímku. Možno som trošičku čakal viac od samotnej cesty - divé zvery či drsnú divočinu a to sa mi nedostalo. Cesta Cheryl plynie viac pomerne hladko, bez veľkých problémov (aspoň mne to tak prišlo), ale možno práve to robí film pomerne motivačným. Nádherná príroda je striedaná s vážnymi a deprimujúcimi momentmi/flashbackmi a zobrazuje ako cesta ktorá ma viac ako 1700 km prinúti človeka premýšlať a od základu ho môže zmeniť. A aby som nezabudol - veľmi príjemný soundtrack sprevádza premakaným spôsobom celý film. ()

madam.art 

všechny recenze uživatele

Výborná úvodní scéna, pak mi ale chvílemi příběh přišel zdlouhavý, chyběla akce. Whiterspoon ok, ale závěrečná katarze na mě příliš nezapůsobila. Film alespoň přitáhl mou pozornost ke knížce a u té se právě teď bavím. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Film pripomina trochu Utek do divočiny z roku 2007, možná si vzal i inspiraci. Jinak jsem neměl s příběhem problém, holka se sice občas chová jak dolarová kurva,ale to víte, když jí svrbí, je to horší než podebraná pata. Koukal jsem i na PCT a važně tahle trasa existuje a opravdu je prý nejnáročnější v USA, třeba by to byla inspirace i pro mě, i když ja se svých depresí snad už zbavil, nevim uvidime, Film určitě nehážu za hlavu a snad se brzy znovu podívám. ()

Nikki.Nikx 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě Reese mile překvapila, a tímto se vysekala z kolonky tuctových romantických komedií, které převážně poutají pozornost dvanáctiletých holek s rovnátky (joo, jasně, že narážím na Legally Blonde...). Krásně tady docílila vzájemných sympatií s divákem. Chvíli jsem dokonce uvažovala, že se na takovej výšlap vydám asi taky. Což mě teda okamžitě přešlo u scén, ze kterých čišely obavy znásilnění. Ač to ale byl nadprůměrný výkon pro Reese, filmu to až tak neprospělo. Bylo to mělké. Sice dynamicky natočené, takže se člověk nenudí, ale poněkud jako mýdlo. Voní tak krásně, že si do něj chcete kousnout, ale když to uděláte, tak je vám najednou nevolno, na tváři se vám objeví, ne zrovna přátelský, obličej, a po vyplivnutí vám v puse zůstane odolná pachuť, na kterou však po chvíli zapomenete. Pokud jste fanoušci filmů s podobnou tématikou, radši si pusťte Into the Wild. ()

Prochy84 

všechny recenze uživatele

Vážně chcete vidět Amerického turistického průvodce pro začátečníky? Ne, nechcete. Reese Witherspoon dohání v její debilitě snad jen Cate Blanchet z Jasmíniných slz. A to většina zdejších čtyř a pětihvězdičkářů vždycky tolik mluví o "klišé" :-D ()

dzules 

všechny recenze uživatele

reese jde a jde..občas někoho potká, občas flashback proč vlastně jde..nic jiného..a přesto to stačí. Na tenhle film si vzpomenu, až mi v životě bude úzko, až se budu sama sebe ptát, proč? ()

natalanka 

všechny recenze uživatele

Ten kdo padnul na dno.... a zvedl se, ten si tenhle film vychutná. Jak dlouho se ještě po tom hrabeme ve svých myšlenkách. Soudíme se. Stydíme se. Bojujeme. Máme sílu se rvát. Pak chilky zatracení. Než si přijdme na to, že co se stalo se nejde odestát a je třeba žít dál. a začít znova lze jakkoliv. Tak jako Cheryl. Poprat se sama se sebou tou dlouhou cestou o samotě..... Nebo makat ve dvou zaměstnáních... udělat charitu..... Cokoliv. Cokoliv Cokoliv. A před filmem smekám. :-) a Reese ačkoliv Tě tady zlí jazykové pomluvili jako stárnoucí hvězdu..... holka jsme tu i my, pro které jsi stálicí :-) ()

only_serials 

všechny recenze uživatele

Koukáš na to, baví tě to.. pak to najednou skončí a ty si uvědomíš že na polovinu věcí jsi nedostal odpověď a musíš si je domyslet.. jenomže tě to štve tak hrozně moc, že filmu kterýmu bys dal normálně 5, dáš jenom 3... ()

Hezonja7 

všechny recenze uživatele

Jsem smířen že lepší film s hlavní rolí Reese Witherspoon už neuvidím, zde se naprosto překonala k chvalitebnému výkonu, bál jsem se že film který má dvě hodiny a příběh je o tom že Žena co si myslí že se kolem ní všechno hroutí, v životě potká drogy a borce na jedno přespání,chce přejít Paciffic Crest Trail, téměř 1770 km dlouhou, s nulovými zkušenostmi ale s velkým odhodlání se do toho pustí. Už jen začáteční scéna kdy zvedá ze země ten těžký batoh ve mě vzbudil respekt. Po dlouhé době jsem se rád podíval na typ takového filmu. ()

Související novinky

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

27.12.2021

Velice nepříjemná zpráva nás zasáhla krátce před koncem roku – oceňovaný kanadský režisér Jean-Marc Vallée zemřel nečekaně v pouhých 58 letech. Filmař stojící za oscarovým Klubem poslední naděje,… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Janis Joplin se dočká filmu

Janis Joplin se dočká filmu

23.11.2014

Kanaďan Jean-Marc Vallée není žádný režisérský nováček, ale do hvězdných výšin nakopnul svou kariéru až svou první americkou produkcí - biografickým filmem Klub poslední naděje, díky kterému dosáhl… (více)

Reklama

Reklama